Planerar du en strategi för återgång till kontorsarbete? Se hur Chrome OS kan vara till hjälp.

Felsöka Active Directory

Om du stöter på problem på Chrome-enheter som hanteras av Microsoft® Active Directory® kan göra ett antal kontroller för att hitta och lösa problemet.

Identifiera och lösa problem

Steg 1: Bekräfta att du har de senaste ADMX-mallarna
  1. Ladda ned policymallarna.
  2. Öppna det nedladdade Chrome-webbläsarpaketet och öppna Konfiguration följt av admx.
  3. Öppna chromeos följt av admx i zip-filen.
  4. Kopiera filerna google.admx och chromeos.admx till mappen Policydefinition. (Exempel: C:\Windows\PolicyDefinitions)
  5. Öppna relevant språkmapp i mappen admx. Om du till exempel befinner dig i USA öppnar du mappen en-US.
  6. Kopiera filerna google.adml och chromeos.adml till den matchande språkmappen i mappen Policydefinition. (Exempel: C:\Windows\PolicyDefinitions\en-US)
  7. Öppna Gruppolicy och bekräfta att filerna har laddats korrekt. Om ett fel uppstår beror det normalt på att filerna är felaktiga. Korrigera vid behov platserna och bekräfta igen.

Mer information finns i Konfigurera Chrome-webbläsaren i Windows.

Steg 2: Har du angett rätt typ av policy?

Kontrollera att du konfigurerar Active Directory-policyerna i mappen Google Chrome OS och inte i Google Chrome-mappen.

1. I redigeraren för hantering av gruppolicy (mappen Dator eller Användarkonfiguration) öppnar du Policyer följt av  Administrativa mallar följt av Google följt av Google Chrome OS.
  2. Bekräfta att mappen innehåller dina policyer.
Steg 3: Kontrollera att du har tillämpat policyn på rätt organisation

Felsöka datorpolicyer

Du måste kontrollera att policyn finns i ett grupprincipobjekt (GPO) som är kopplat till organisationsenheten som innehåller enheten.

1. Bekräfta att organisationsenheten innehåller Chrome-enheten:
    1. Öppna Active Directory – användare och datorer.
    2. Kontrollera att enheten är listad i rätt organisationsenhet.
    3. Om enheten befinner sig i fel organisationsenhet flyttar du den till rätt enhet för att säkerställa att dina inställningar tillämpas på enheten.
  2. Bekräfta att GPO är kopplat till organisationsenheten som innehåller enheten:
    1. Öppna konsolen för hantering av gruppolicy.
    2. Välj den organisationsenhet som ska innehålla enheten.
      Till höger ser du en lista över GPO som är kopplade till organisationsenheten.
    3. Om det GPO som innehåller policyn inte är listat måste du länka det till organisationsenheten.

Felsöka användarpolicyer

Du måste kontrollera att policyn finns i ett GPO som är kopplat till organisationsenheten som innehåller användaren.

1. Bekräfta att organisationsenheten innehåller användaren.
    1. Öppna Active Directory – användare och datorer.
    2. Kontrollera att användaren är listad i rätt organisationsenhet.
    3. Om användaren befinner sig i fel organisationsenhet flyttar du användaren till rätt enhet för att säkerställa att dina inställningar tillämpas på användaren.
  2. Bekräfta att GPO är kopplat till organisationsenheten som innehåller användaren:
    1. Öppna konsolen för hantering av gruppolicy.
    2. Välj den organisationsenhet som ska innehålla användaren.
      Till höger ser du en lista över GPO som är kopplade till organisationsenheten.
    3. Om det GPO som innehåller policyn inte är listat måste du länka det till organisationsenheten.
Steg 4: Bekräfta att GPO har laddats på dina enheter
  1. Hämta det unika id:t (UID) för de GPO som du undersöker:
    1. Öppna konsolen för hantering av gruppolicy.
    2. Navigera till och välj GPO.
    3. Notera UID för varje GPO du undersöker på fliken Detaljer.
  2. Slå på Active Directory-systemloggning:
    1. Öppna crosh-terminalen på en Chrome-enhet genom att trycka på Ctrl+Alt+T.
    2. Kör följande kommando:
      authpolicy_debug 3
  3. På din Chromebook öppnar du chrome://policy och klickar på Ladda policyer på nytt.
  4. Öppna filen file:///var/log/authpolicy.log.
  5. Bekräfta att loggfilen innehåller UID för dina GPO. Om den inte gör det laddas inte dina GPO korrekt och du måste:
    1. Kontrollera steg 1–3 på nytt.
    2. Om du inte kan identifiera problemet skapar du ett supportärende eller anmäler ett fel som beskriver hur felet kan återskapas. Ange Chromad i feletiteln.
  6. Om policyn analyseras korrekt ska loggfilen innehålla Enhetspolicy/Användarpolicy följt av en lista över policyvärden. Om UID anges men policyerna inte visas måste du kontrollera att:
    1. GPO med detta UID innehåller de policyer du letar efter.
    2. GPO-statusen är aktiverad.
    3. GPO-länken är aktiverad.
  7. Öppna chrome://policy och bekräfta att rätt policyer anges.
  8. Om dina policyer visas i loggarna, men inte på chrome://policy söker du efter ett fel med en ogiltig JSON-sträng i loggarna.
  9. Om du hittar ett fel med en ogiltig JSON-sträng kontrollerar du policyvärdet och kör koden genom en JSON-validering för att korrigera felet.
  10. Om det inte finns några fel i loggen skapar du ett supportärende eller anmäler ett fel som beskriver problemet. Ange Chromad i feletiteln.

Har du fortfarande enheter som inte fungerar?

Om du följde felsökningsstegen ovan och fortfarande har problem ska du samla information från loggarna och använda den för att skicka en felrapport till Google.

Du samlar loggar genom att aktivera loggning från en crosh-terminal. Om du inte kan få åtkomst till en crosh-terminal (Chrome är inte tillgängligt) följer du anvisningarna i steg 2: Samla loggar under registrering.

Steg 1: Samla loggfiler för att rapportera åtgärder som inte slutförts
  1. Slå på Active Directory-systemloggning:
    1. Öppna crosh-terminalen på en Chrome-enhet genom att trycka på Ctrl+Alt+T.
    2. Kör följande kommando:
      authpolicy_debug 3
      Obs! Loggningen stängs av automatiskt efter 30 minuter och efter en omstart.
  2. Öppna en ny flik i Chrome-webbläsaren.
  3. Utför åtgärden som inte slutförts som du vill logga.
  4. Öppna file:///var/log/messages och spara innehållet i filen.
  5. Stäng av Active Directory-loggning:
    1. Öppna crosh-terminalen på en Chrome-enhet genom att trycka på Ctrl+Alt+T.
    2. Kör följande kommando:
      authpolicy_debug 0
Steg 2: Samla loggar under registrering (valfritt)

Följ dessa steg för att samla loggar om ett fel uppstår under registreringen innan Chrome OS är tillgängligt:

1. Starta enheten i utvecklarläget. Detaljerad information finns på webbplatsen för Chromium
  2. På skärmen Anslut enhet till domän trycker du på Ctrl+Alt+Framåtpil för att öppna en konsol.
  3. Ange root som användarnamn.
  4. Ange följande kommandon:
    sudo -u chronos crosh
    authpolicy_debug 3
    exit
  5. Stäng konsolen genom att trycka på Ctrl+Alt+Bakåtpil.
  6. Återskapa problemet på din enhet.
  7. Tryck på Ctrl+Alt+Framåtpil för att öppna en konsol igen.
  8. Använd en monterad USB-enhet för att få en kopia av filerna /var/log/authpolicy.log och /var/log/messages.
    Obs! Monteringsplatsen, till exempel /dev/sda1, beror på ditt system. Du hittar platsen genom att köra Isblk (lista blockerade enheter) innan och efter att ha satt in USB-enheten.
    Ange följande kommandon:
    mkdir /media/usb-drive
    mount dev/sda1 /media/usb-drive
    cp /var/log/authpolicy.log /media/usb-drive
    cp /var/log/messages /media/usb-drive
    umount media/usb-drive
    sync
  9. Ta ut USB-enheten.
Steg 1: Skapa en felrapport
  1. Öppna Chromium-webbplatsen för att anmäla ett nytt fel.
  2. Klicka på Nytt problem.
  3. Ange information om Chrome-versionen och klicka på Nästa.
  4. Välj Företag och klicka på Nästa.
  5. Ange Chromad för att starta sammanfattningen på en rad.
  6. Ange en beskrivning av problemet och bifoga loggfilerna.
  7. Klicka på Skicka.