Ben je aan het plannen om weer op kantoor te gaan werken? Bekijk hoe Chrome OS hieraan kan bijdragen.

Chrome uitvoeren als virtuele app

Als beheerder kun je Chrome publiceren als virtuele app, zodat gebruikers in je organisatie Chrome kunnen gebruiken op elk apparaat.

Als je Chrome wilt gebruiken op Citrix Virtual Apps and Desktops (voorheen XenApp en XenDesktop), heb je het volgende nodig:

• Citrix Virtual Apps and Desktops
  • Microsoft Windows Server

In Chrome 58 en later detecteert Chrome automatisch dat het wordt uitgevoerd via een Remote Desktop en worden de instellingen daaraan aangepast. Als u Chrome 57 of eerder gebruikt, moet u eerst de Chrome-instellingen wijzigen in de Citrix AppCenter Console.

Citrix API-hooks uitschakelen voor Chrome

Als u Citrix XenApp 6.5 gebruikt, moet u de Citrix API-hooks voor Chrome uitschakelen.

1. Open de Register-editor.
  2. Ga naar HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Citrix\CtxHook.
  3. Wijzig de waarde van de registersleutel ExcludedImageNames in chrome.exe,nacl64.exe.
    Opmerking: Als de registersleutel ExcludedImageNames nog niet bestaat, hoef je deze niet te maken.

Support bieden

Als gebruikers support nodig hebben, is in de meeste gevallen een gevirtualiseerde versie van Chrome voldoende. Gebruikers kunnen echter complexe omgevingen of problemen tegenkomen die moeilijk te repliceren zijn. Als je wilt dat Google makkelijk support biedt, zorg je dat eventuele problemen reproduceerbaar zijn in een niet-gevirtualiseerde versie van Chrome.