Ben je aan het plannen om weer op kantoor te gaan werken? Bekijk hoe Chrome OS hieraan kan bijdragen.

De Chrome-versie downgraden (Windows)

Alleen voor klanten van Google Workspace en Enterprise Support voor de Chrome-browser

Als je gebruikers problemen ondervinden met Chrome op Microsoft® Windows®-computers na een update van de Chrome-versie, moet je Chrome mogelijk downgraden naar een vorige versie.

Chrome downgraden

Zie Chrome-updates beheren (Windows) voor informatie over hoe je de drie meest recente grote versies van de Chrome-browser terugzet. Volg de stappen hieronder om te downgraden naar een eerdere versie van de Chrome-browser.

Voordat je begint

• Wanneer de Chrome-versie wordt gedowngraded, worden alle gebruikersprofielen en gegevens in het cachegeheugen automatisch verwijderd. Doe dit dus alleen als dit absoluut noodzakelijk is.
  • Downgrade Chrome voor een kleine testgroep voordat je dit voor de hele organisatie doet.
  • Controleer of het probleem is opgelost nadat de Chrome-versie is gedowngraded.
  • Als het probleem wordt veroorzaakt door een plug-in, kunt je deze blokkeren met beleidsregels in plaats van Chrome te downgraden.

Stap 1: (Optioneel) Neem contact op met support

Open een supportaanvraag om de Chrome-downgrade te volgen. We begrijpen dan ook waarom je moet downgraden. We willen je zo snel mogelijk weer terugzetten op de nieuwste versie van Chrome.

1. Neem telefonisch of via het Google Cloud-supportcentrum (GCSC) contact op met support.
    Zorg dat je bent ingelogd op je beheerdersaccount om de pincode en het telefoonnummer of de link naar het GCSC te kunnen zien.
  2. Leg uit waarom je Chrome moet downgraden naar een oudere versie.

Stap 2: Chrome downgraden

Je kunt Chrome downgraden naar de vorige stabiele versie.

1. Als je de beleidsinstellingen UserDataDir of DiskCacheDir gebruikt om standaardlocaties te overschrijven, moet je het volgende controleren:
    1. Dat ze niet zijn ingesteld op de hoofdmap van een volume, zoals D:\.
    2. Dat ze niet worden gebruikt voor andere gegevens dan Chrome-gegevens.
  2. Als je wilt voorkomen dat Windows-computers Chrome kort na de downgrade automatisch updaten, moet je tijdelijk automatische updates stoppen. Vergeet niet om automatische updates weer in te schakelen nadat het probleem is opgelost.
  3. Open een opdrachtprompt.

1. Voer msiexec /fvomus GoogleChromeStandaloneEnterprise.msi ALLOWDOWNGRADE=1 in om te downgraden naar de versie die je het laatst handmatig hebt geïnstalleerd met het MSI-bestand.

2. Voer anders msiexec /i GoogleChromeStandaloneEnterprise.msi ALLOWDOWNGRADE=1 in.

4. Start Chrome op een Windows-computer opnieuw op en controleer de versie om te zien of de downgrade is geslaagd.

5. Zorg dat al je gebruikers Chrome opnieuw opstarten op hun Windows-computer nadat de downgrade is voltooid.

Wanneer gebruikers Chrome opnieuw opstarten, kunnen ze de melding krijgen dat hun profiel een andere versie heeft. Als dit het geval is, moeten ze een nieuw gebruikersprofiel voor de browser maken.