Skapa en administratörsroll hantering av kiosker

Som administratör kan du använda administratörskonsolen och skapa en anpassad administratörsroll för att hantera enheter i kioskläge. Användare som du tilldelar till rollen kan utföra administrativa åtgärder för enheter i kioskläge men inget annat. Läs mer om administratörsroller.

Obs! Du kan bara skapa en administratörsroll för hantering av kiosker om organisationen prenumererar på Chrome Kiosk-tjänsten.

Du måste vara inloggad som avancerad administratör för den här uppgiften.

Skapa rollen

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Öppna Administratörsroller på startsidan för administratörskonsolen.

Om du vill se administratörsroller måste du kanske klicka på Fler kontroller längst ned.

3. Klicka på Skapa en ny roll.
  4. Ange ett namn och en beskrivning för rollen. Ge rollen exempelvis namnet Enbart kiosk.
  5. Klicka på Skapa.
  6. På fliken Behörigheter markerar du rutan för att välja den behörighet du vill att användare med den här rollen ska ha.
    • Tjänster följt av Chrome Kiosk följt av Inställningar – hantera kiosker för hela organisationen.
    • Tjänster följt av Chrome Kiosk följt av Inställningar följt av Hantera Chrome-enheter – hantera kiosker för enskilda organisationsenheter.
  7. Klicka på Spara.

Nästa steg: Tilldela användare rollen