Ben je aan het plannen om weer op kantoor te gaan werken? Bekijk hoe Chrome OS hieraan kan bijdragen.

Snel aan de slag met Chrome OS-apparaten

4. Updaten naar de nieuwste Chrome-versie

Voordat ChromeOS-apparaten worden ingeschreven en voordat gebruikers inloggen, worden belangrijke updates gedownload op de apparaten. Belangrijke updates bevatten niet altijd een update naar de nieuwste versie.

Nadat apparaten zijn ingeschreven, worden ze standaard geüpdatet naar de nieuwste Chrome-versie. Als je beleid voor automatische updates hebt ingesteld, wordt dit beleid na de inschrijving toegepast. Ga naar Updates op ChromeOS-apparaten beheren voor opties en meer informatie.

Als je slechts een klein aantal apparaten instelt, hoef je deze stap niet uit te voeren. Schrijf je apparaten gewoon in en laat ze automatisch updaten naar de nieuwste Chrome-versie als je de eerste keer inlogt.

Als je een groot aantal apparaten instelt en netwerkbandbreedte wilt besparen, raden we je aan de Chrome-versie te updaten voordat je de apparaten inschrijft.

Als je je apparaten wilt updaten naar de nieuwste versie van Chrome, kun je ChromeOS verwijderen en opnieuw installeren. Het duurt 5 tot 20 minuten om de nieuwste versie te installeren, afhankelijk van het apparaat.Ga naar Je Chromebook herstellen voor meer informatie.

Het herstelprogramma verwijdert definitief alle gegevens in het interne geheugen van het apparaat. Sla belangrijke bestanden eerst op in Google Drive om er zeker van te zijn dat er een back-up van is.

Opmerking: Gebruik USB 2.0-drives van 4 GB of groter om een herstelstick te maken.