Ben je aan het plannen om weer op kantoor te gaan werken? Bekijk hoe Chrome OS hieraan kan bijdragen.

Een HTTPS-certificeringsinstantie instellen

Je moet een certificeringsinstantie (CA) instellen om netwerken te beheren en het verkeer te kunnen controleren op je ChromeOS-apparaten. Het is belangrijk dat je een CA instelt, zodat je gebruikers toegang hebben tot websites met digitale certificaten die kunnen worden gevalideerd door een specifieke CA. Doe dit al vroeg in het implementatieproces, zodat je gebruikers zonder problemen websites kunnen openen.

Stap 1: Een CA instellen in de Beheerdersconsole

Je kunt maximaal 50 certificaten toevoegen aan elke organisatie-eenheid.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Factureringand thenAbonnementen.
  3. Ga naar Certificaten.
  4. Laat de organisatie-eenheid op het hoogste niveau geselecteerd als u wilt dat de instelling geldt voor alle gebruikers en ingeschreven browsers. Selecteer anders een onderliggende organisatie-eenheid.
  5. Klik op Certificaat maken.
  6. Vul bij Certificaat een naam in voor het certificaat.
  7. Klik op Uploaden.
  8. Selecteer het pem-, crt- of cer-bestand.
    Opmerking: Het bestand kan maar één certificaat bevatten. Het bestand wordt afgewezen als het geen certificaat of meer dan één certificaat bevat. Certificaten met DER-codering worden niet ondersteund.
  9. Klik op Openen.
  10. Selecteer bij Certificeringsinstantie de platforms waarvoor het certificaat een CA is.
  11. Klik op Toevoegen.

Stap 2: De CA verifiëren op beheerde ChromeOS-apparaten

1. Ga naar chrome://settings.
  2. Klik links op Privacy en beveiliging.
  3. Klik op Beveiliging.
  4. Scroll naar Geavanceerd.
  5. Klik op Certificaten beheren.
  6. Zoek de toegevoegde CA's in de lijst.