Ben je aan het plannen om weer op kantoor te gaan werken? Bekijk hoe Chrome OS hieraan kan bijdragen.

Bepalen wie browserinstellingen kan synchroniseren

Voor beheerders die Chrome-beleid beheren via de Google-beheerdersconsole.

Als beheerder kun je bepalen wie Chrome-browserinstellingen en -gegevens kan opslaan in en synchroniseren met hun beheerde Google-account. Schakel Chrome-synchronisatie in of uit via de Beheerdersconsole. Gebruikers voor wie synchronisatie is ingeschakeld, kunnen hun bookmarks, geschiedenis, browserthema en andere instellingen synchroniseren met hun beheerde Google-account en deze op meerdere apparaten gebruiken. Anders hebben ze alleen toegang tot informatie die lokaal op apparaten is opgeslagen.

Aandachtspunten

• Als je organisatie Android-apps op Chrome-apparaten gebruikt, moet je Chrome-synchronisatie aanzetten. Anders wordt er geen back-up gemaakt van Android-app-gegevens en worden deze niet goed hersteld.
  • Als je Chrome-synchronisatie uitschakelt, hebben gebruikers geen toegang tot de synchronisatie-instellingen voor hun beheerde account. We raden je aan ze hiervan op de hoogte te stellen. Als je de toegang beperkt, kunnen ze hun werk wellicht niet meer goed uitvoeren.

Bepalen wie gegevens kan synchroniseren

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Appsand thenAanvullende Google-servicesand thenGoogle Chrome-synchronisatie.

Als u een Google Workspace for Education-account heeft, gaat u naar  Menu and then  Appsand thenGoogle Workspaceand thenGoogle Chrome-synchronisatie.

3. Klik rechtsboven op Service bewerken.
  4. Als je Chrome-synchronisatie wilt in- of uitschakelen voor alle gebruikers in je organisatie, selecteer je Ingeschakeld voor iedereen of Uitgeschakeld voor iedereen. Klik vervolgens op Opslaan.
  5. Als je Chrome-synchronisatie wilt in- of uitschakelen voor gebruikers in een specifieke organisatie-eenheid, doe je het volgende:
    1. Selecteer links Instellingen voor specifieke organisatie-eenheden en selecteer de organisatie-eenheid.
    2. Selecteer Ingeschakeld of Uitgeschakeld.
      Een organisatie-eenheid neemt in eerste instantie de instellingen over van de bovenliggende organisatie-eenheid.
    3. Als de organisatie-eenheid de status Overgenomen heeft, klik je op Overschrijven.
    4. Als de organisatie de status Overgeschreven heeft, kies je een optie:
      • Klik op Overnemen als je een overschreven instelling wilt terugzetten op de bovenliggende waarde, zodat deze wordt overgenomen.
      • Klik op Opslaan als je de wijzigingen aan de instellingen wilt opslaan (zelfs als de bovenliggende instelling wordt gewijzigd).
  6. Als je Chrome-synchronisatie hebt aangezet voor gebruikers, vraag je ze in te loggen op hun ChromeOS-apparaat met hun beheerde Google-account (dit eindigt op jebedrijf.com) en te kiezen welke gegevens worden gesynchroniseerd.