De Chrome OS-versie wordt niet automatisch geüpdatet

Soms zijn er problemen met het automatisch updaten van Chrome OS op beheerde apparaten.

Stap 1: Veelvoorkomende problemen controleren

Apparaten met elke versie van Chrome OS kunnen automatisch worden geüpdatet naar de nieuwste versie op het stabiele kanaal. Afhankelijk van het versienummer kan het meerdere updates duren voordat het apparaat de nieuwste versie heeft. Apparaten kunnen om een aantal redenen wellicht niet automatisch worden geüpdatet naar de nieuwste versie van Chrome OS.

• Chrome-apparaten worden standaard automatisch geüpdatet naar de nieuwste versie van Chrome wanneer deze beschikbaar komt. Zorg dat in de Google-beheerdersconsole Automatisch updaten is ingesteld op Automatische updates toestaan. Zie Automatische updates inschakelen (aanbevolen) voor meer informatie.
  • Wanneer een versie wordt vastgezet, voorkomt dit dat apparaten automatisch worden geüpdatet naar Chrome OS-versies hoger dan het door jou opgegeven versienummer. Zorg dat in de Google-beheerdersconsole Google Chrome-versie beperken tot ten hoogste is ingesteld op Geen beperkingen. Meer informatie over vastzetten op een specifieke versie.
  • Met verspreid automatisch updaten wordt het aantal dagen aangegeven waarbinnen een automatische update wordt gedownload op de apparaten van gebruikers. Je kunt de updates over enkele dagen verspreiden, maar we raden je aan zo min mogelijk dagen te kiezen, bijvoorbeeld twee of drie. Als je de updates over een langere periode verspreidt, raken sommige gebruikers wellicht meer dan één versie achter. Zorg dat in de Google-beheerdersconsole Automatische updates willekeurig verspreiden over is ingesteld op zo min mogelijk dagen.
  • Beleid moet apparaten bereiken voordat de instellingen die je in de beheerdersconsole instelt van kracht worden. Als je wilt weten of het juiste beleid is ingesteld op een bepaald apparaat, ga je op het apparaat naar chrome://policy. Controleer of de beleidsregels DeviceAutoUpdateDisabled, DeviceTargetVersionPrefix en DeviceUpdateScatter Factor niet zijn ingesteld. Het apparaat wordt dan automatisch geüpdatet.
  • Wanneer het apparaat de vervaldatum voor automatisch updaten (Auto Update Expiration, AUE) heeft bereikt, worden automatische updates van Google niet meer gegarandeerd. Bekijk de AUE-datums.
  • Voor Google-hardware voor meetingruimten kunnen Chrome OS-updates zijn vertraagd

Stap 2: De oorzaak achterhalen

Als Chrome-apparaten in je organisatie nog steeds niet automatisch worden geüpdatet naar de nieuwste versie van Chrome OS, verzamel je informatie om de oorzaak te achterhalen.

Versienummer en beleid controleren

Doe het volgende op een Chrome-apparaat:

1. Controleer de huidige Chrome OS-versie en kijk of er updates beschikbaar zijn. Zie Het besturingssysteem van je Chromebook updaten voor meer informatie.
  2. Bekijk welk Chrome-beleid momenteel van kracht is. Zie Het huidige Chrome-beleid op een apparaat bekijken voor meer informatie.
  3. Controleer via Browserinfo of het apparaat verbinding kan maken met de updateserver (omahaproxy).

Foutopsporingslogboeken controleren

Stap 1: Logboeken verzamelen

1. Verzamel de foutopsporingslogboeken op een Chrome-apparaat. Zie Foutopsporingslogboeken van Chrome-apparaten verzamelen voor meer informatie.
  2. Upload de logboeken naar Log Analyzer

Stap 2: De logboeken handmatig controleren

Controleer handmatig of de nieuwste updatelogboeken de gegevens bevatten die je verwacht.

• [1024/011920:INFO:payload_state.cc(554)] Current download source: HttpPeer
    De bron waarmee het apparaat verbinding probeert te maken om een update te downloaden. HttpPeer verwijst naar de Google-servers.
  • [1024/011920:INFO:update_attempter.cc(405)] Setting target channel as mandated: beta-channel
    Het kanaal waar het apparaat momenteel om vraagt. Configureer in de beheerdersconsole de instelling voor het releasekanaal. Zie Chrome-apparaatbeleid instellen voor meer informatie.
  • [1024/020539:INFO:omaha_request_action.cc(793)] Posting an Omaha request to https://tools.google.com/service/update2
    Omaha_request is de functie die een verzoek doet aan het updatedoel, zoals peer-to-peer of web. Hier wordt een verzoek gedaan aan de Google-servers. Zorg dat de hostnaam-URL op de witte lijst staat. Zie Een witte lijst met hostnamen instellen voor meer informatie.
  • [1023/133852:INFO:update_attempter.cc(875)] Running interactive update
    De update is handmatig gestart vanaf het apparaat zelf. Zie Het besturingssysteem van je Chromebook updaten voor informatie over hoe je op apparaten kunt controleren op updates.
  • 1023/133854:INFO:libcurl_http_fetcher.cc(296)] Setting up curl options for HTTP
    [1023/133854:INFO:libcurl_http_fetcher.cc(433)] HTTP response code: 416
    [1023/133854:INFO:libcurl_http_fetcher.cc(468)] Transfer resulted in an error (416), 0 bytes downloaded

Er is een probleem met het netwerk waarmee het apparaat verbinding maakt. Het apparaat kan het bestand dus niet downloaden. Controleer of het apparaat kan worden geüpdatet op een onbeperkt netwerk.

Voorbeeld van foutopsporingslogboek

Je ziet het volgende in het voorbeeld van het foutopsporingslogboek:

• version="2913.212.0"
    Het Chrome-apparaat wordt geüpdatet vanaf versie 2913.212.0.
  • <o:updatecheck targetversionprefix="5116.">
    Het Chrome-apparaat is vastgezet op versie 5116.

Zie CrOS-OmahaProxy CSV Viewer voor Chrome OS-versienummers voor apparaten die momenteel worden ondersteund.

==== REQUEST ===== [0206/165048:INFO:omaha_request_action.cc(252)] Request: <!--?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?-->

<o:gupdate ismachine="1" protocol="2.0" updaterversion="ChromeOSUpdateEngine-0.1.0.0" version="ChromeOSUpdateEngine-0.1.0.0" xmlns:o="http://www.google.com/update2/request"> <o:os platform="Chrome OS" sp="2913.212.0_armv7l" version="Indy"></o:os> <o:app appid="{D851316B-7E57-4805-A7CE-01829AC14}" board="daisy-signed-mp-v2keys" delta_okay="true" hardware_class="SNOW ELBERT A-E 4016" lang="en-US" track="stable-channel" version="2913.212.0"> <o:updatecheck targetversionprefix="5116."> </o:updatecheck> </o:app> </o:gupdate>

Stap 3: Contact opnemen met het supportcentrum

Doe het volgende voordat je contact opneemt met het Google Cloud-supportcentrum:

• Controleer de foutopsporingslogboeken. Identificeer eventuele problemen en los deze op.
  • Controleer of apparaten automatisch kunnen worden geüpdatet op een onbeperkt netwerk.
  • Controleer of apparaten niet op een specifieke versie zijn vastgezet.

Neem contact op met het supportcentrum als je nog steeds problemen ervaart. Verzend de foutopsporingslogboeken bij je aanvraag.