Ben je aan het plannen om weer op kantoor te gaan werken? Bekijk hoe Chrome OS hieraan kan bijdragen.

Meerdere gebruikers tegelijk laten inloggen

Voor beheerde ChromeOS-apparaten.

Gebruikers kunnen standaard op meerdere Chrome-accounts tegelijk inloggen op een Chrome OS-apparaat. Gebruikers kunnen schakelen tussen accounts zonder uit te loggen en weer in te loggen.

Als Chrome-beheerder kun je bepalen of en hoe meerdere gebruikers kunnen inloggen op een apparaat.

• Je kunt voorkomen dat beheerde accounts een secundair account worden (aanbevolen).
  • Je kunt opgeven dat de eerste gebruiker moet inloggen op een beheerd Google-account.

Aandachtspunten

• De eerste gebruiker die inlogt, is de primaire gebruiker. De andere gebruikers zijn secundaire gebruikers. De gegevens in elk gebruikersaccount blijven gescheiden.
  • Instellingen op apparaatniveau die je instelt in de Google beheerdersconsole gelden voor alle gebruikers op een apparaat, zelfs als ze inloggen als gast of met een persoonlijk Google-account. Sommige instellingen gelden echter niet voor gebruikerssessies als deze van invloed zijn op de privacy van de gebruiker.
  • De meeste beleidsregels op gebruikersniveau worden individueel toegepast op elk account op een apparaat. Als een primaire gebruiker echter inlogt op een beheerd Google-account, gelden sommige regels voor Chromium-beleid die je instelt ook voor secundaire accounts op het apparaat: Ga voor een volledige lijst van deze beleidsregels naar de Chromium-beleidslijst en zoek naar beleid met Per profiel: Nee. Zie de Beleidslijst.
  • Op een Chrome OS-apparaat wordt het scherm ontgrendeld met het wachtwoord van de primaire gebruiker. Als je wilt voorkomen dat onbeheerde gebruikers een scherm ontgrendelen en toegang hebben tot primaire en secundaire accounts, moet je instellen dat alleen gebruikers met een beheerd Google-account primaire gebruiker kunnen zijn. Hiervoor stel je het beleid Beperkingen voor het gebruik van een beheerd account in als secundair account in Chrome OS in.

• Je kunt voorkomen dat beheerde accounts secundaire accounts worden, zelfs als inloggen met meerdere gebruikers is toegestaan door het beleid Beperkingen toevoegen voor het gebruik van een beheerd account als secundair account in ChromeOS in te stellen. U kunt dit beleid ook gebruiken op onbeheerde apparaten.
  • Secundaire gebruikers op een apparaat hebben wellicht toegang tot je netwerk, zelfs als ze geen beheerd Google-account hebben. Apps en extensies die gebruikers in je organisatie niet mogen installeren, kunnen bijvoorbeeld worden geïnstalleerd in secundaire accounts. Deze apps en extensies hebben wellicht toegang tot je netwerk. Als je onbeheerde toegang tot je netwerk wilt voorkomen, moet je instellen dat gebruikers niet bij meer dan één account tegelijk mogen inloggen. Bekijk Inloggen op secundaire accounts voor meer informatie.

Toestaan dat meerdere gebruikers inloggen op een apparaat

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Apparatenand thenChromeand thenInstellingen. De pagina Instellingen voor gebruikers en browsers wordt standaard geopend.

Als je je hebt aangemeld voor Cloudbeheer voor de Chrome-browser, ga je naar Menu and then Chrome-browserand thenInstellingen.

3. To apply the setting to all users, leave the top organizational unit selected. Otherwise, select a child organizational unit.
  4. Ga naar Gebruikerservaring.
  5. Klik op Toegang tot meerdere accounts.
  6. Kies een optie:
    • Als je wilt dat meerdere gebruikers tegelijk kunnen inloggen, maar ook wilt instellen dat de primaire gebruiker moet zijn ingelogd op een beheerd Google-account, selecteer je Beheerde gebruiker moet de primaire gebruiker zijn (secundaire gebruikers toegestaan).
    • Als je wilt dat meerdere gebruikers tegelijk kunnen inloggen en wilt toestaan dat de primaire gebruiker inlogt op een onbeheerd account, zoals een persoonlijk Google-account, selecteer je Onbeperkte gebruikerstoegang (sta elke gebruiker toe te worden toegevoegd aan de sessie van een andere gebruiker).
    • Als je wilt dat beheerde gebruikers niet kunnen inloggen op meerdere accounts tegelijk, selecteer je Toegang tot meerdere accounts blokkeren voor gebruikers in deze organisatie.
  7. Klik op Opslaan.