Planerar du en strategi för återgång till kontorsarbete? Se hur Chrome OS kan vara till hjälp.

Bästa metoder för ChromeOS-versioner

Som Chrome-administratör kan du välja när du ska distribuera ChromeOS-uppdateringar till enheter genom att placera dem i en lanseringskanal. ChromeOS har för närvarande fem kanaler: Stabil, Långsiktig support (LTS), LTS-kandidat (LTC), Beta och Utveckling.

Obs! Specifika datum finns i lanseringsschemat för Chrome.

Tänk på följande

• När en användare flyttas från den stabila kanalen till en mer experimentell kanal i ChromeOS, exempelvis från stabil till beta, träder ändringen i kraft nästa gång användaren startar om enheten.
  • Det kan ta längre tid att gå från en experimentell till en mer stabil kanal, till exempel från utveckling till stabil. Enheten stannar kvar på den aktuella versionen av utvecklingskanalen tills den stabila kanalen har kommit ifatt. Detta kan ta några veckor.

Låt de flesta användarna vara på den stabila kanalen eller LTS

Den stabila kanalen har testats fullt ut av ChromeOS-testteamet och ska användas av de flesta användarna. Den uppdateras med 2–3 veckors intervall för mindre versioner och var fjärde vecka för större versioner.

LTS är en version av den stabila kanalen som får funktionsuppdateringar mer sällan, men som fortfarande får säkerhetskorrigeringar. Om du vanligtvis uppdaterar till nya versioner av Chrome manuellt och vill ha en långsammare versionslansering kan det vara en god idé att använda LTS-kanalen. Denna kanal uppdateras var sjätte månad.

Ha 5 % av din organisation på ChromeOS betakanalen

De flesta användarna kommer att finnas på den stabila kanalen för ChromeOS, men om det finns många Chromebooks inom organisationen finns det flera skäl till att alltid hålla vissa enheter på betakanalen:

• Organisationen får en förhandsvisning av nya funktioner 4–6 veckor innan de lanseras. Läs om dessa funktioner i den senaste versionsinformationen för Google Chrome.
  • Vissa nya funktioner kan kräva att du ger organisationen ytterligare information.
  • Vissa funktioner kanske inte är lämplig för alla användare och du kan behöva hitta sätt att blockera dessa funktioner.
  • I vissa fall kan du hitta problem som kan påverka användningen av enheterna i din miljö. När du hittar ett sådant problem i god tid hinner du kontakta Google och om vi inte kan lösa det blockerar vi uppdateringen innan den når alla användare.

Som en allmän regel rekommenderar vi att du alltid har minst 5 % av enheterna på betakanalen. Om du har flera olika typer av maskinvara rekommenderar vi att du har 5 % av varje typ av maskinvara på betakanalen.

Google undersöker aktivt problem i betakanalen. Kontakta Enterprise-supporten och anmäl alla problem du stöter på.

Du kan även använda LTC-kanalen för att förhandsgranska LTS-funktioner

Om de flesta enheter i organisationen använder LTS-kanalen kan du förhandsgranska och testa funktionerna i LTS-kanalen i tre månader innan du byter. Vissa funktioner är kanske inte lämplig för alla användare och du kan behöva undersöka effekten av dessa funktioner. Du kan anmäla eventuella problem till Chrome Enterprise-supporten.

Behåll några kontrollenheter i utvecklingskanalen

Det kan vara bra att behålla vissa kontrollenheter i utvecklingskanalen, vilket ger dig 9–12 veckors förhandsgranskning av funktioner som kommer till den stabila versionen av ChromeOS. Fördelarna med att vara i utvecklingskanalen är följande:

• IT-personalen kan testa att dina appar och system är kompatibla med de senaste programuppdateringarna och funktionsändringarna i ChromeOS.
  • Vi åtgärdar de flesta problem automatiskt innan versionen markeras som stabil, men vi kanske inte fångar upp alla detaljer som kan påverka din unika miljö. Om problem uppstår kan utvecklare och IT-personal identifiera och rapportera (via Chromium-webbplatsen) ändringar som kan påverka din miljö innan de når betakanalen eller den stabila kanalen.

Observera att utvecklingskanalen, eftersom den är en tidig version av Chrome, inte är 100 % stabil och inte bör användas i situationer som kräver tillförlitlighet. Eftersom du måste räkna med viss instabilitet är utvecklingskanalen mer användbar för att hålla koll på kommande funktioner i operativsystemet.

Om du vill ha mer detaljerad information om Chrome-versionskanaler besöker du Chromium-utvecklarwebbplatsen.