Ben je aan het plannen om weer op kantoor te gaan werken? Bekijk hoe Chrome OS hieraan kan bijdragen.

Praktische tips voor ChromeOS-releases

Als Chrome-beheerder kun je kiezen wanneer ChromeOS-updates worden uitgerold op apparaten door ze op een bepaald releasekanaal te zetten. ChromeOS biedt momenteel 5 kanalen: Stabiel, Langdurige support (LDS), Kandidaat voor langdurige support (KLS), Bèta en Dev.

Opmerking: Bekijk het Chrome-releaseschema voor specifieke datums.

Aandachtspunten

• Als je een gebruiker overzet van het Stabiele kanaal naar een experimenteler kanaal van ChromeOS, zoals van Stabiel naar Bèta, wordt deze wijziging doorgevoerd wanneer de gebruiker het apparaat opnieuw opstart.
  • Als je een gebruiker overzet van een experimenteler naar een stabieler kanaal, zoals van het Dev-kanaal naar het Stabiele kanaal, kan dit langer duren. Het apparaat blijft de huidige versie van het Dev-kanaal gebruiken totdat het Stabiele kanaal dezelfde versie heeft bereikt. Dit kan enkele weken duren.

Houd de meeste gebruikers op het Stabiele of het LDS-kanaal

Het Stabiele kanaal is volledig getest door het ChromeOS-testteam en moet door de meeste van je gebruikers worden gebruikt. Dit kanaal wordt elke 2 tot 3 weken geüpdatet voor kleine releases en elke 4 weken voor grote releases.

LDS is een versie van het Stabiele kanaal waarop minder vaak functie-updates worden uitgevoerd, maar waaraan wel beveiligingsfixes worden toegevoegd. Als je meestal handmatig updatet naar nieuwe Chrome-releases en je wilt dat deze langzamer worden uitgerold, kun je het LDS-kanaal gebruiken. Dit kanaal wordt elke 6 maanden geüpdatet.

Zorg dat 5% van je organisatie het Bètakanaal van ChromeOS gebruikt

Hoewel het grootste deel van je gebruikers het Stabiele kanaal van ChromeOS zal gebruiken, zijn er verschillende redenen om altijd een aantal apparaten het Bètakanaal te laten gebruiken als je organisatie een groot aantal Chromebooks heeft:

• Je organisatie krijgt toegang tot nieuwe functies vier tot zes weken voordat deze worden vrijgegeven. Lees over deze functies in de nieuwste release-opmerkingen voor Google Chrome.
  • Voor sommige van deze functies moet je wellicht aanvullende informatie doorgeven aan de mensen in je organisatie.
  • Bepaalde functies zijn misschien niet geschikt voor al je gebruikers. Je kunt dan uitzoeken hoe je deze functies kunt blokkeren.
  • In sommige gevallen kom je misschien problemen tegen die van invloed kunnen zijn op het gebruik van de apparaten in je omgeving. Als je hier snel genoeg achter komt, dus als nog niet veel apparaten de functie gebruiken, heb je genoeg tijd om contact op te nemen met Google. Als we het probleem niet kunnen oplossen, kun je de update nog blokkeren voordat deze wordt vrijgegeven voor al je gebruikers.

Over het algemeen raden we aan altijd minstens vijf procent van je apparaten het Bètakanaal te laten gebruiken. Als je meerdere soorten hardware gebruikt, raden we je aan het Bètakanaal in te stellen voor vijf procent van elk type hardware.

Google onderzoekt actief problemen op het Bètakanaal. Meld eventuele problemen aan Enterprise Support.

Of gebruik het KLS-kanaal om een voorbeeld van de LDS-functies te bekijken

Als de meeste apparaten in uw organisatie het LDS-kanaal gebruiken, kunt u met het KLS-kanaal 3 maanden lang een voorbeeld van de functies van het LDS-kanaal bekijken en testen. Bepaalde functies zijn misschien niet geschikt voor al je gebruikers. Je kunt dan uitzoeken wat de gevolgen zijn van deze functies. Meld eventuele problemen aan Chrome Enterprise Support.

Zorg dat enkele controleapparaten het Dev-kanaal gebruiken

Het kan handig zijn om een aantal controleapparaten het Dev-kanaal te laten gebruiken. Hiermee zie je negen tot twaalf weten van tevoren welke functies er worden toegevoegd aan de stabiele versie van ChromeOS. Dit zijn enkele voordelen van het Dev-kanaal:

• Je IT-medewerkers kunnen testen of apps en systemen werken met de nieuwste software-updates en functiewijzigingen in ChromeOS.
  • Hoewel we de meeste problemen automatisch oplossen voordat de release als stabiel wordt aangemerkt, kan het zijn dat we niet alle speciale gevallen hebben aangepakt die specifiek op jouw omgeving van invloed zijn. Als er zich een probleem voordoet, dan kunnen je ontwikkelaars en IT-personeel zien of er wijzigingen van invloed zijn op je omgeving en deze melden (via de Chromium-website), voordat deze via het Bètakanaal of Stabiele kanaal worden vrijgegeven.

Omdat het Dev-kanaal een vroege release van Chrome is, is dit kanaal niet 100% stabiel. We raden je af het kanaal te gebruiken in situaties waarin je een betrouwbare release nodig hebt. Omdat enige instabiliteit mag worden verwacht, is het Dev-kanaal vooral nuttig om op de hoogte te blijven van toekomstige functies in de OS.

Bekijk de Chromium-ontwikkelaarssite voor meer informatie over Chrome-releasekanalen.