Praktische tips voor Chrome-releases

Er zijn drie soorten Chrome OS-releases: Stabiel, Bèta en Dev. U stelt het releasekanaal in voor uw gebruikers met Chrome-apparaten in de beheerdersconsole, onder Apparaatbeheer > Chrome > Apparaatinstellingen.

We raden u aan de meeste gebruikers op het Stabiele kanaal te houden en vijf procent van uw gebruikers over te zetten naar het Bètakanaal. We raden u ook aan uw IT-team het Bèta- of Dev-kanaal te laten gebruiken.

Zorg dat vijf procent van uw organisatie het Bètakanaal van Chrome OS gebruikt

Hoewel het grootste deel van uw gebruikers het Stabiele kanaal van Chrome OS zal gebruiken, zijn er verschillende redenen om altijd een aantal apparaten het Bèta-kanaal te laten gebruiken als uw organisatie een groot aantal Chromebooks heeft:

• Uw organisatie krijgt toegang tot nieuwe functies vier tot zes weken voordat deze worden vrijgegeven.
  • Voor sommige van deze functies moet u wellicht aanvullende informatie doorgeven aan uw organisatie.
  • Bepaalde functies zijn misschien niet geschikt voor al uw gebruikers en u moet dan uitzoeken hoe u deze functies kunt blokkeren.
  • In sommige gevallen komt u wellicht problemen tegen die van invloed kunnen zijn op het gebruik van de apparaten in uw omgeving. Als u hier snel genoeg achter komt, dus als nog niet veel apparaten de functie gebruiken, heeft u genoeg tijd om contact op te nemen met Google. Als we het probleem niet kunnen oplossen, kunt u de update nog blokkeren voordat deze wordt vrijgegeven aan al uw gebruikers.

Over het algemeen raden we aan altijd minstens vijf procent van uw apparaten het Bètakanaal te laten gebruiken. Als u meerdere soorten hardware gebruikt, raden we u aan vijf procent van elk type hardware het Bètakanaal te laten gebruiken.

Google onderzoekt actief problemen op het Bètakanaal. Problemen die u ondervindt, kunt u melden aan Enterprise-ondersteuning.

Zorg dat uw IT-medewerkers het Bètakanaal en het Dev-kanaal gebruiken

We raden aan dat het grootste deel van uw IT-medewerkers het Bètakanaal gebruikt, maar het kan ook nuttig zijn enkele apparaten op het Dev-kanaal te houden. Hiermee krijgt u toegang tot nieuwe functies negen tot twaalf weken voordat deze worden vrijgegeven in de stabiele versie van Chrome OS. Dit zijn enkele voordelen van het Dev-kanaal:

• Uw IT-medewerkers kunnen testen of uw apps en systemen compatibel zijn met de nieuwste software-updates en functiewijzigingen in Chrome OS.
  • Hoewel we de meeste problemen automatisch oplossen voordat de release als stabiel wordt aangemerkt, kan het zijn dat we niet alle speciale gevallen hebben aangepakt die specifiek op uw omgeving van invloed zijn. Mocht zich een probleem voordoen, dan kunnen uw ontwikkelaars en IT-medewerkers de wijzigingen die mogelijk van invloed zijn op uw omgeving, identificeren en melden (via de Chromium-website) voordat deze op het Bètakanaal of Stabiele kanaal terechtkomen.

Omdat het Dev-kanaal een vroege release van Chrome is, is dit kanaal niet 100% stabiel en kan het beter door IT-medewerkers of ontwikkelaars worden gebruikt. Omdat enige instabiliteit mag worden verwacht, is het Dev-kanaal vooral nuttig om op de hoogte te blijven van toekomstige functies in de OS.

Bekijk de Chromium-ontwikkelaarssite voor meer informatie over Chrome-releasekanalen.