Planerar du en strategi för återgång till kontorsarbete? Se hur Chrome OS kan vara till hjälp.

Tillfälligt läge

Skydda din webbläsarprofil

För administratörer som hanterar webbläsaren Chrome eller Chrome OS-enheter för ett företag eller en skola.

Om du vill att medarbetarna ska kunna jobba via sina privata datorer eller en delad enhet som de litar på kan du tvinga Chrome-profilen att vara tillfällig med en policy. I tvingat tillfälligt läge minskar risken för att information från webbsessionen ligger kvar på enheten.

Tänk på följande

• När tillfälligt läge har angetts på användarnivå på Googles administratörskonsol måste användaren logga in på Chrome för att kunna dra nytta av synkroniseringsfördelarna och för att policyn ska träda i kraft. Policyn bör endast användas på enheter som användaren litar på och som är kompatibla med andra företagspolicyer.
  • Profilen markeras för borttagning först efter att användaren loggat ut eller manuellt stängt alla fönster som är kopplade till profilen. Profilen raderas nästa gång Chrome startar.
  • Använd inte tillfälligt läge om du använder funktionen för stöd av roamingprofil i Chrome i Windows.
  • När du aktiverar tillfälligt läge kan användarna inte aktivera Linux-utvecklingsläge på sina Chrome OS-enheter. Mer information finns i Konfigurera Linux på Chromebook.
  • Det finns även mer detaljerade policyer som styr om och hur vissa typer av data sparas i Chrome.

Hur fungerar det?

Tillfälligt läge stöds i Google Chrome på Microsoft Windows, Mac, Linux och Chrome OS. Så här fungerar det:

1. När en användare loggar in på Google Chrome med sitt företagskonto skapas en ny profil för sessionen och lagras på hårddisken.
  2. Om tillfälligt läge har angetts för användaren eller enheten markeras profilen för borttagning efter att det sista webbläsarfönster som är kopplat till profilen har stängts. Den raderas nästa gång Chrome startar.
  3. Den tillfälliga sessionen upphör när användaren loggar ut från Chrome eller stänger webbläsaren.

Vad har användaren tillgång till i tillfälligt läge?

Under den tillfälliga sessionen har användaren åtkomst till alla funktioner i en webbläsarsession, däribland:

• inloggning för Chrome-synkronisering
  • Molnpolicy
  • Lösenordslagring
  • bokmärken
  • autofyll och annan data som normalt finns i användarprofilen
  • eventuella företagsresurser som har aktiverats i tillfälligt läge, vilket kan omfatta företagets webbmail, dokument och intranätsidor.

Om du använder tillfälligt läge rekommenderar vi starkt att du även använder Chrome-synkronisering. Mer information finns i Chrome Sync (Chrome OS).

Om Chrome Sync har aktiverats sparas alla ändringar av Chrome-data som en användare gör i webbläsarinställningarna, exempelvis bokmärken, historik och appar, under en tillfällig session för framtida sessioner. Inställningarna sparas på användarens Google-konto i molnet. Om Chrome Sync inte har aktiverats försvinner alla ändringar när användaren stänger webbläsaren.

Ställa in tillfälligt läge

Om du vill ställa in tillfälligt läge aktiverar du policyn DeviceEphemeralUsersEnabled på Chrome OS eller policyn PolicyEphemeralProfiles på Windows, Mac eller Linux.

Du kan ställa in tillfälligt läge på användarnivå i administratörskonsolen eller på enhetsnivå med hjälp av gruppolicyobjekt (GPO).

Om du ställer in tillfälligt läge via GPO är alla Chrome-profiler tillfälliga oavsett vilken användare som loggar in. Användaren måste logga in för att kunna dra nytta av produktivitetsfördelarna i Chrome Sync, som åtkomst till företagsbokmärken.

Hur skiljer detta sig från inkognitoläge?

I inkognitoläge kan en användare att surfa på nätet utan att spara viss information. Så här skiljer det sig från tillfälligt läge:

1. Användaren väljer att aktivera inkognitoläge, medan tillfälligt läge är en policy som tillämpas av administratören.
  2. I inkognitoläge kan användaren inte logga in och dra nytta av fördelarna med Chrome Sync, som företagsbokmärken. Användaren förlorar all data efter en session. Användaren förlorar all data efter en inkognitosession. I tillfälligt läge (om det används med Chrome Sync enligt rekommendationen) kan medarbetaren logga in och fortsätta där han/hon slutade.
  3. Appar och tilläggsprogram är inte tillgängliga i inkognitoläge, men de är tillgängliga i tillfälligt läge.

Tillfälligt läge ger medarbetaren produktivitetsfördelar, samtidigt som risken för att bli av med data minskar.

Google och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra företags- och produktnamn är varumärken som tillhör de företag som de är kopplade till.