Planerar du en strategi för återgång till kontorsarbete? Se hur Chrome OS kan vara till hjälp.

Företagsnätverk för Chrome-enheter

När Chrome-enheter används på ett företag eller i en skola kan du konfigurera ett trådlöst nätverk på ungefär samma sätt som du skulle organisera ett kontor eller klassrum som var fullt av laptops eller surfplattor. Du bör se till att du har tillgång till följande:

• bra trådlös täckning
  • tillräcklig internetbandbredd
  • trådlösa åtkomstpunkter som kan hantera det antal enheter som du vill ansluta.

Rekommenderad nätverkskonfiguration

Inställning Rekommendation
Wifi 802.11n 5 GHz. Använd kanaler som inte är DFS när det är möjligt.  Se 5 GHz-kanaler för en tabell med icke-DFS-kanaler i ditt land. I USA är dessa kanaler 36–48 och 149–165.
Bandbredd Minst .2-.5 mBit/s per användare i en normal implementering. Latensen ska vara mindre än 100 ms när Googles offentliga DNS-server pingas på 8.8.8.8. För HD-videostreaming krävs minst 1 Mbit/s, helst 2–5 Mbit/s eller mer per användare.
Åtkomstpunkter 30 enheter per åtkomstpunkt. Åtkomstpunkter på företagsnivå kan hantera fler enheter. Läs produktdokumentationen.

Nedan hittar du mer information om objekten i tabellen.

Åtkomstpunkter

Åtkomstpunkten bör ha stöd för Wi-Fi 802.11a/g/n. Google rekommenderar 802.11n-anslutningar på 5 GHz med WPA2-PSK-kryptering.

• Om färre än 30 enheter används räcker det med nätverksutrustning för vanliga användare.
  • Om fler än 30 enheter används eller om implementeringen omfattar flera rum rekommenderas nätverksutrustning som hanteras centralt.

Utformningen av nätverket är viktigt på grund av det stora antalet laptops i ett klassrum eller på en arbetsplats. Om du använder flera Wi-Fi-åtkomstpunkter kan du undvika störningar genom att inte använda överlappande Wi-Fi-kanaler på ett litet utrymme. Du kan testa styrka och täckning för ditt Wi-Fi med hjälp av Android-appen Wi-Fi Analyzer.

Saker att tänka på vad gäller bandbredd

Hur mycket nätverksbandbredd du behöver beror på hur Chrome-enheterna ska användas. Om du bara surfar på webben och redigerar dokument i Google Drive bör det räcka med 0,2–0,5 mBit/s per samtidig session som ett lägsta värde.

Om dina medarbetare eller elever ska streama video krävs minst 1 Mbit/s per samtidig användarsession och >4 Mbit/s krävs för streaming av HD-video.

Latens kan vara en bättre indikator för användarens uppfattning av prestanda än bandbredd för interaktiva webbaserade appar.  Generellt krävs <100 ms ping för en bra upplevelse.

Tips för Wi-Fi-implementering

Vid omfattande implementeringar av Chrome-enheter kan det vara bra att undersöka den trådlösa infrastrukturen och nätverkstopologin i alla byggnader för att vara säker på att den trådlösa täckningen är tillräcklig. Du kan anlita ett företag som tillhandahåller följande tjänster:

• Platsundersökning: Analysera både det befintliga nätverket och störningar i omgivningen från enheter/andra Wi-Fi-nätverk.
  • Implementering: Implementera/omplacera åtkomstpunkter med korrekt säkerhet och kanal.

Obs! Se Konfigurera TLS-inspektion (eller SSL-inspektion) på Chrome-enheter för information om konfiguration av nätverk med TLS- och SSL-innehållsfilter.

Vilket är det maximala antal HTTP-anslutningar jag kan göra med en Chrome-enhet eller webbläsare?

• Det maximala antalet anslutningar per proxy är 32 anslutningar. Mer information finns på Chromium-webbplatsen.
  • Max per värd: 6 anslutningar
  • Totalt antal samlade HTTP-anslutningar per webbläsare: 256 anslutningar
  • Du kan även kontrollera vilka gränser som finns genom att visa loggen för öppna och använda sockets. I filen chrome-net-export-log.json under Sockets anger kolumnen Max per grupp gränsen för anslutningar per värd. Mer information finns i Felsöka problem med Chrome-nätverk.

Resurser