Services voor Google Cloudprinter

Dit artikel is bestemd voor IT-beheerders. Eindgebruikers lezen hoe ze Google Cloudprinter kunnen instellen in het Helpcentrum voor Cloudprinter.

Google Cloudprinter (GCP) is een service die u in staat stelt te printen vanaf ieder apparaat dat verbinding heeft met internet. Google Cloudprinter routeert printopdrachten tussen uw computer, smartphone of tablet en stuurt deze naar een printer die verbinding heeft met internet. De service stelt gebruikers ook in staat eenvoudig printers te vinden en vanaf hun eigen apparaat te printen zonder ingewikkelde installatieprocessen of het installeren van stuurprogramma's.

Stel Google Cloudprinter in om vanaf elke computer, smartphone of tablet die verbinding heeft met internet te printen, zoals:

• De Chrome-browser op Chrome-apparaten en Windows-/Mac-/Linux-computers.
  • Mobiele versies van G Suite, waaronder Google Drive.
  • Gmail (via een webbrowser op een smartphone of tablet)
  • Chrome-apparaten (Chromebooks en Chromeboxes)
  • Systeemeigen mobiele apps van derden op alle grote desktop-, smartphone- en tabletplatforms