Ben je aan het plannen om weer op kantoor te gaan werken? Bekijk hoe Chrome OS hieraan kan bijdragen.

App-pakketten voor bedrijven

Dit artikel is bestemd voor IT-beheerders die Chrome en Chrome-apparaten for bedrijven gebruiken. Klanten die de Education-versie gebruiken, bekijken Chrome-app-pakketten for Education.

Overzicht

Veel bedrijven willen Chrome-web-apps vooraf installeren of aanbevelen op de apparaten van hun werknemers. Vanwege de duizenden beschikbare Chrome-web-apps is het echter niet altijd duidelijk welke het meest geschikt zijn voor je bedrijf. Google heeft Chrome-app-pakketten gemaakt. Dit zijn groepen met populaire applicaties uit de Chrome Web Store die speciaal zijn afgestemd op de behoeften van uw gebruikers. Veel van deze apps integreren met Google Drive en je bestaande tools.

Je hebt toegang tot de app-pakketten door in de Beheerdersconsole naar Instellingen > Chrome-beheer > Instellingen voor gebruikers en browsers > Vooraf geïnstalleerde apps en extensies > Vooraf geïnstalleerde apps beheren te gaan.

App-pakketten voor bedrijven zijn alleen beschikbaar voor klanten van G Suite voor bedrijven. Wanneer u deze apps vooraf installeert op de beheerde Chrome-apparaten van uw gebruikers, zien uw gebruikers deze staan wanneer ze inloggen op hun Chrome-apparaten. Bovendien zien uw gebruikers deze apps wanneer ze met hun Google Apps-account inloggen bij Chrome op een Windows-, Mac- of Linux-computer.

Chrome-web-apps in app-pakketten

Hieronder staan alle Chrome-webapps die zijn opgenomen in de app-pakketten. Raadpleeg de Chrome-website en de Chrome Web Store voor meer informatie. Elk app-pakket bevat drie typen Chrome-web-apps:

Inhoud maken en delen (documenten, spreadsheets, presentaties, notities maken, inhoud delen)

Dingen voor elkaar krijgen (projectbeheer, taakbeheer)

Verbinding maken met mensen (vergaderen, CRM, klantenondersteuning, contactpersonenbeheer)

Financiën beheren (boekhouding, facturering, kostenmonitoring)

Wat kosten ze?

U kunt alle apps gratis proberen. Vele apps bieden gratis services met bijwerkopties naar premium services of geavanceerde functies.

Apps en app-pakketten installeren

• Gratis: volg deze stappen om een gratis app vooraf te installeren op de Chrome-apparaten van uw gebruikers. In plaats van deze apps vooraf te installeren, kunt u deze ook aanbevelen in uw persoonlijke Chrome Web Store-verzameling.

• Freemium: Deze apps zijn gratis, maar voor geavanceerde functies wordt een klein bedrag in rekening gebracht. De stappen voor het vooraf installeren en/of aanbevelen van de apps zijn dezelfde als bij gratis apps. Als je gebruikers toegang wilt geven tot de geavanceerde functies van de app, moet je de app rechtstreeks aanschaffen bij de leverancier.

Apps vooraf installeren

U kunt apps vooraf installeren op de beheerde Chrome-apparaten van uw gebruikers, zodat ze de apps zien staan in hun apps-lijst als ze zijn ingelogd bij hun Chrome-apparaat.

Volg deze stappen om apps vooraf te installeren:

1. Log in bij de Beheerdersconsole.
  2. Ga naar Instellingen > Chrome-beheer > Instellingen voor gebruikers en browsers.
  3. Klik op Vooraf geïnstalleerde apps beheren.
  4. Selecteer in het dialoogvenster Vooraf geïnstalleerde apps beheren de extensies of apps die je vooraf wilt installeren.
Informatie over het aanbevelen van apps aan je gebruikers in de Chrome Web Store.