Planerar du en strategi för återgång till kontorsarbete? Se hur Chrome OS kan vara till hjälp.

Skapa och publicera anpassade appar och tillägg för Chrome

Den här artikeln gäller för administratörer och utvecklare av Chrome Enterprise med erfarenhet av förpackning och publicering av Chrome-appar och -tillägg för användare.

Ibland kanske du inte hittar en app eller ett tillägg i Chrome Web Store som uppfyller användarnas behov. Om det händer kan du skapa en egen anpassad app eller ett anpassat tillägg som användarna kan lägga till på Chrome OS-enheten eller i webbläsaren Chrome. Som administratör kan du till exempel automatiskt installera en anpassad bokmärkesapp som länkar till ditt HR-system på användarnas Chrome-enheter.

Innan du börjar

• Om appen eller tillägget länkar till en webbplats som ett mål i manifestet använder du Google Search Console för att verifiera att organisationen äger webbplatsen.
  • För appar och tillägg med privat värd kontrollerar du vilka användare som kan publicera dem i Chrome Web Store. Du kan även hoppa över verifiering för webbplatser som din organisation inte äger. Mer information finns i Behörigheter i Chrome Web Store.

Steg 1: Skapa appen eller tillägget

Som utvecklare kan du skapa en app eller ett tillägg, till exempel bokmärkesappen som anges i stegen nedan. Anvisningar om hur du skapar mer avancerade appar och tillägg i Chrome finns i se Vägledningen för att komma igång.

1. Skapa en mapp på app- eller tilläggsfilerna på en dator och ge den samma namn som app- eller tilläggsnamnet.
  2. Skapa manifestet.
    1. Skapa en JSON-fil (JavaScript Object Notation) i en textredigerare. Här är en exempel på JSON-fil för en bokmärkesapp.
    2. Kontrollera att JSON-koden är korrekt formaterad med det externa JSON-valideringsverktyget.
  3. I app- eller tilläggsmappen sparar du filen som manifest.json.
  4. Skapa logotypen.
    1. Skapa en logotyp som är 128p gånger 128p för appen.
    2. Spara filen som 128.png i appens mapp.

Steg 2: Testa appen eller tillägget

Som utvecklare kan du testa appen eller tillägget för att se till att den/det fungerar i webbläsaren Chrome eller på en Chrome OS-enhet.

1. Välj den typ av testenhet du behöver:
    • Appar – logga in på Google-kontot på en Chrome-enhet.
    • Tillägg – logga in på Google-kontot på en Chrome-enhet eller webbläsaren Chrome på en Windows-, Mac- eller Linux-dator.
  2. Spara app- eller tilläggsmappen på testenheten.
  3. Gå till chrome://extensions.
  4. Slå på Utvecklarläge överst till höger.
  5. Klicka på Ladda okomprimerat.
  6. Leta upp och välj app- eller tilläggsmappen.
  7. Öppna en ny flik i Chrome följt av klicka på Apparföljt av klicka på appen eller tillägget. Se till att appen eller tillägget laddas och fungerar korrekt.
  8. Gör vid behov ändringar i manifest.json-filen, ange värd för appmappen och testa igen. Upprepa tills appen eller tillägget fungerar korrekt.

Felsöka problem med app eller tillägg med hjälp av Chrome-loggar:

1. I Chrome klickar du på Mer följt av Fler verktyg följt av Utvecklarverktyg.
  2. Verifiera din information. Sök exempelvis efter rätt app-id och versionsnummer.

Steg 3: (Valfritt) Skapa en appsamling

Som administratör kan du välja att skapa en appsamling för organisationen. Därefter kan du rekommendera appar och tillägg i Chrome som användarna kan bläddra bland och installera. Mer information finns i Skapa en Chrome-appsamling.

Steg 4: Publicera i Chrome Web Store

Som utvecklare kan du välja att göra appar och tillägg tillgängliga för alla eller kontrollera vem som kan installera dem. Det finns fyra sätt att publicera appar och tillägg i Chrome Web Store:

• Offentligt – alla kan se och installera appen eller tillägget.
  • Olistat – endast användare med app- eller tilläggslänken kan se och installera. Appen visas inte i sökresultaten i Chrome Web Store. Du kan dela app- eller tilläggslänken med användare utanför domänen.
  • Privat – endast användare på domänen kan se och installera appen eller tillägget. Du kan även begränsa appen eller tillägget till betrodda testare som du har angett i utvecklaröversikten.
  • Gruppublicering – endast tillgängligt om du betalar en engångsavgift för utvecklarregistrering. Eller om minst ett tillägg läggs till i listan och ställs in på privat. Mer information finns i Konfigurera gruppublicering.

Om du vill lägga till en app eller ett tillägg i Chrome Web Store komprimerar du mappen som innehåller dina filer. Publicera den sedan i Chrome Web Store.

Steg 5: Hantera appen eller tillägget

Som administratör kan du använda Googles administratörskonsol för att ställa in policyer som styr användningen av appar och tillägg på Chrome-enheter och webbläsaren Chrome på Windows-, Mac- eller Linux-datorer. For details, see View and configure apps and extensions and Set app and extension policies.

Som Microsoft Windows-administratör kan du använda Grupprincip för att ställa in policyer som styr användningen av appar och tillägg i webbläsaren Chrome på hanterade Windows-datorer. Information om hur du installerar och konfigurerar Chrome-policymallar finns i Ange inställningar för Chrome-webbläsare på hanterade datorer.

Relaterade ämnen

Google och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra företags- och produktnamn är varumärken som tillhör de företag som de är kopplade till.