Nieuwe versies van de Chrome-browser testen

Geldt voor beheerde Chrome-browsers (Windows en Mac).

Op Microsoft® Windows®- en Apple® Mac®-computers wordt de Chrome-browser automatisch geüpdatet wanneer er nieuwe functies en beveiligingsupdates zijn. Als u een nieuwe versie van de Chrome-browser wilt uitproberen voordat u deze uitrolt voor uw gebruikers, schakelt u automatische updates uit. Vervolgens kunt u de nieuwe versie handmatig downloaden om deze te testen.

Automatische updates tijdelijk uitschakelen

Belangrijk: Wanneer automatische updates zijn uitgeschakeld, ontvangen uw gebruikers wellicht niet de nieuwste beveiligingsupdates. In dit geval moet u de computers van uw gebruikers handmatig updaten naar de nieuwste stabiele versie van Chrome.

1. Schakel automatische updates voor de Chrome-browser uit:
  2. Houd de updates van de Chrome-browser in de gaten.
  3. Wanneer u een nieuwe versie van Chrome ziet die u wilt testen, downloadt u deze versie op uw testapparaten.
  4. Voer eventuele verificatietests uit.
  5. Schakel automatische updates weer in wanneer u klaar bent met de tests. Volg dezelfde instructies als hierboven.

Wanneer worden nieuwe releases van de Chrome-browser vrijgegeven

Ongeveer elke zes weken worden grote updates uitgevoerd aan de versie op het stabiele kanaal van Chrome. Beveiligingsupdates kunnen vaker worden uitgevoerd.

Het duurt enkele weken voordat alle computers zijn geüpdatet naar de nieuwe versie van Chrome. Soms duurt dit langer. Als automatische updates zijn ingeschakeld voor de Chrome-browser, hoeft u niets te doen om de nieuwste versie te krijgen.

Zie de updates van de Chrome-browser om te zien wanneer de nieuwe Chrome-releases zijn vrijgegeven.