Planerar du en strategi för återgång till kontorsarbete? Se hur Chrome OS kan vara till hjälp.

Policyer för virtuellt tangentbord

För administratörer som hanterar webbläsaren Chrome eller Chrome OS-enheter för ett företag eller en skola.

Vill du anpassa webbläsarinställningarna för ChromeOS? Starta en provperiod på Chrome Enterprise Upgrade utan kostnad i dag

Med policyer för virtuella tangentbord kan Chrome-användarna mata in tecken utan fysiska tangenter.

Har du precis kommit igång? Läs Så här fungerar policyhantering i Chrome.

Policyer för virtuella Chrome-tangentbord

De policyer för virtuella tangentbord som är tillgängliga är:

• VirtualTangentbordEnabled – en tillgänglighetspolicy. Detta är den primära principen för virtuella tangentbord. Du kan aktivera eller inaktivera det virtuella tangentbordet för användarenheter, både i laptop- och surfplatteläge. Om du väljer Tillåt användaren att välja kan användaren aktivera eller inaktivera tangentbordet på sin egen enhet.Mer information finns i Tillgänglighet på skärmtangentbord.
  • TouchVirtualPasswordEnabled – kopplad till pekskärmsenheter och ger användare i surfplatteläge ett virtuellt tangentbord.
    Den här principen fungerar bäst i ett specifikt fall: om du väljer Aktivera pekskärmstangentbord i både surfplatteläge och laptopläge kan användaren använda ett virtuellt tangentbord i surfplatteläge även om om du har valt Aktivera inte tillgänglighetstangentbord för skärm för principen VirtualTangentbordEnabled på enheten.
    Tangentbordet som aktiveras av tryckprincipen har också ett specifikt utseende: antalet tangenter är begränsat och de är större, vilket fungerar bättre i surfplatteläget.Mer information finns i Pekskärmstangentbord.

Skillnaderna mellan policyerna beskrivs i följande tabell. Den beskriver användarupplevelsen med olika policyinställningar. Följande nyckel används i tabellen:

• Surfplatta – ChromeOS-enhet i surfplatteläge
  • Laptop – ChromeOS-enhet i laptopläge
  • Full – fullständig virtuell tangentbordslayout
  • Kompakt – kompakt virtuell tangentbordslayout

Surfplattan är på (fullständig) innebär att användaren ser en fullständig virtuell tangentbordslayout i surfplatteläge med policykombinationen. Bärbar dator innebär att de inte ser något virtuellt tangentbord i laptopläget.

Aktivera inte skärmtangentbord för tillgänglighet Tillåt användaren att välja(1) Aktivera skärmtangentbord för tillgänglighet
Aktivera inte skärmtangentbord
med tryckfunktion i surfplatteläge
Surfplattan är av
Laptopen är av
Surfplattan är avstängd(2)
Bärbar dator av(2)
Surfplattan är på (full)
Laptop på (full)
Aktivera pekskärmstangentbord
med tryckfunktion i surfplatteläge
Surfplatta på (kompakt)
Laptop avstängd
Surfplatta på (kompakt)(2)
Laptop av(2)
Surfplattan är på (full)
Laptop på (full)
Aktivera skärmtangentbord med
tryckfunktion i både surfplatteläge och laptop-läge
Surfplattan är på (full)
Laptop på (full)
På surfplatta (kompakt)(2)
Bärbar dator (kompakt)(2)
Surfplattan är på (full)
Laptop på (full)
  1. När du väljer Tillåt användaren att välja för policyn VirtualTangentbordEnabled kan användaren ändra inställningen för sin enhet i inställningarna för Chrome OSföljt avAvanceratföljt avTillgänglighetföljt avTangentbord och textinmatningföljt avAktivera skärmtangentbord. Detta styr hela det virtuella tangentbordet.
    Den här inställningen för användarens enhet gäller framför principen TouchVirtualTangentbordEnabled. När du väljer Aktivera tillgänglighetstangentbord för skärm eller Aktivera inte tillgänglighetstangentbord på skärmen inaktiveras inställningarna som användaren kan ändra.Mer information finns i Använda skärmtangentbordet.
  2. Resultaten i tabellen motsvarar användarenhetens inställning, Aktivera tillgänglighetstangentbord för skärm, som inaktiveras. När inställningen är aktiverad visas ett fullständigt virtuellt tangentbord.

Fler principer