Ben je aan het plannen om weer op kantoor te gaan werken? Bekijk hoe Chrome OS hieraan kan bijdragen.

Veelgestelde vragen voor bedrijven

De modus voor gegevensverwerking is op dit moment alleen beschikbaar voor gebruikers op beheerde ChromeOS-apparaten in deze landen.

Alles openen  |  Alles sluiten

Algemeen

Wat is een verwerkingsverantwoordelijke?
Een verwerkingsverantwoordelijke bepaalt voor welke doeleinden en de manier waarop persoonsgegevens worden verwerkt. Als je organisatie dus bepaalt waarom en hoe persoonsgegevens moeten worden verwerkt, is je organisatie een verwerkingsverantwoordelijke.
Wat is een gegevensverwerker?
Een gegevensverwerker verwerkt persoonsgegevens alleen namens een verwerkingsverantwoordelijke. Een gegevensverwerker is meestal een externe partij. De verplichtingen van de verwerker aan de verwerkingsverantwoordelijke moeten worden vastgelegd in een contract of een andere juridische overeenkomst.
Zijn de nieuwe voorwaarden vereist?
Je kunt zelf bepalen of je wilt overschakelen naar de modus voor gegevensverwerking. Als je ervoor kiest de nieuwe voorwaarden voor de modus voor gegevensverwerking niet te accepteren, blijft je gebruik van ChromeOS voldoen aan de AVG en blijft Google een verwerkingsverantwoordelijke in plaats van voornamelijk een gegevensverwerker. De verwerking van persoonsgegevens door Google valt onder het Privacybeleid van Google in plaats van de servicevoorwaarden van de modus voor gegevensverwerking.
Wanneer zijn deze wijzigingen beschikbaar in andere landen?
De modus voor gegevensverwerking komt beschikbaar voor klanten in andere landen zodra we kunnen uitbreiden naar andere markten.

ChromeOS

Op welke apparaten kan ik de modus voor gegevensverwerking activeren?
  • Je kunt de modus voor gegevensverwerking alleen activeren voor beheerde ChromeOS-accounts op beheerde ChromeOS-apparaten (zoals Chromebooks) die de nieuwste versie van ChromeOS en de Chrome-browser gebruiken.
  • De modus voor gegevensverwerking werkt niet voor eerdere versies van ChromeOS en de Chrome-browser, onbeheerde apparaten, onbeheerde accounts, apparaten met ChromeOS Flex of niet-ChromeOS-apparaten (zoals Macbooks en pc's).
  • Chrome Enterprise Upgrade is vereist om ChromeOS-apparaten te beheren en de modus voor gegevensverwerking te activeren.
Moet ik de modus voor gegevensverwerking gebruiken om te voldoen aan de AVG?
Je kunt ChromeOS nog steeds gebruiken in overeenstemming met de AVG, ook als je deze nieuwe voorwaarden niet accepteert. Je mag kiezen of je wilt dat Google voornamelijk een gegevensverwerker of verwerkingsverantwoordelijke is, dus je kunt de keuze maken die het beste werkt voor je organisatie en lokale jurisdictie.
Als ik Optionele Services (Optional Services) uitzet, heeft dit dan invloed op het gebruiksgemak van Chromebooks?
Nee. Als je Optionele Services (Optional Services) uitzet, heeft dit geen invloed op het gebruiksgemak van Chromebooks, maar je kunt deze services dan niet gebruiken. Alleen Essentiële Services (Essential Services) staan standaard aan. Je kunt Optionele Services handmatig aan- of uitzetten, dus je kunt de services kiezen die passen bij de behoeften van je bedrijf.
Wat moeten IT-beheerders doen om deze functies aan te zetten?
Als je de nieuwe servicevoorwaarden voor de modus voor gegevensverwerking accepteert, zijn de nieuwe functies beschikbaar in de Google Beheerdersconsole.
Hoe zet ik Optionele Services (Optional Services) uit in beheerde ChromeOS?
Ga naar het tabblad Optionele Services (Optional Services) op de productlandingspagina van de Google Beheerdersconsole. Klik op de link voor elke Optionele Service (Optional Service) en volg de beleidsinstellingen van elke service om deze aan of uit te zetten.

Google en de gerelateerde merken en logo's zijn handelsmerken van Google LLC. Alle andere bedrijfs- en productnamen zijn handelsmerken van de bedrijven waarmee ze in verband worden gebracht.