Ben je aan het plannen om weer op kantoor te gaan werken? Bekijk hoe Chrome OS hieraan kan bijdragen.

Veelgestelde vragen voor scholen

De modus voor gegevensverwerking is op dit moment alleen beschikbaar voor gebruikers op beheerde ChromeOS-apparaten in deze landen.

Alles openen  |  Alles sluiten

Algemeen

Wat is een verwerkingsverantwoordelijke?
Een verwerkingsverantwoordelijke bepaalt voor welke doeleinden en de manier waarop persoonsgegevens worden verwerkt. Als je organisatie dus bepaalt 'waarom' en 'hoe' persoonsgegevens moeten worden verwerkt, is je organisatie een verwerkingsverantwoordelijke.
Wat is een gegevensverwerker?
Een gegevensverwerker bewaart en verwerkt gegevens namens een verwerkingsverantwoordelijke. Een gegevensverwerker is meestal een externe partij. De verplichtingen van de verwerker tegenover de verwerkingsverantwoordelijke moeten worden vastgelegd in een contract of een andere juridische overeenkomst.
Moet ik deze nieuwe voorwaarden accepteren?
Scholen kunnen de nieuwe voorwaarden accepteren als ze dat willen. Als je ervoor kiest de nieuwe voorwaarden voor de modus voor gegevensverwerking niet te accepteren, blijft je gebruik van ChromeOS voldoen aan de AVG, maar blijft Google een verwerkingsverantwoordelijke in plaats van voornamelijk een gegevensverwerker. De verwerking van persoonsgegevens door Google valt onder het Privacybeleid van Google en niet onder de servicevoorwaarden van de modus voor gegevensverwerking. Neem voor meer specifieke hulp contact op met de lokale autoriteiten.
Waar vind ik meer informatie over Workspace for Education?
Ga naar Workspace for Education voor meer informatie.
Wanneer zijn deze wijzigingen beschikbaar in andere landen?
De modus voor gegevensverwerking is op dit moment beschikbaar in deze landen. Binnenkort volgen er meer.

ChromeOS

Op welke apparaten kan ik de modus voor gegevensverwerking activeren?
Je kunt de modus voor gegevensverwerking alleen activeren voor beheerde ChromeOS-accounts op beheerde ChromeOS-apparaten (zoals Chromebooks) die de nieuwste versie van ChromeOS en de Chrome-browser gebruiken. De modus voor gegevensverwerking werkt niet voor eerdere versies van ChromeOS en de Chrome-browser, onbeheerde apparaten, onbeheerde accounts, apparaten met ChromeOS Flex of niet-ChromeOS-apparaten (zoals Macbooks en pc's). Chrome Education Upgrade of Chrome Enterprise Upgrade is vereist om ChromeOS-apparaten te beheren en de modus voor gegevensverwerking te activeren.
Moet ik de modus voor gegevensverwerking gebruiken om te voldoen aan de AVG?
Je kunt ChromeOS nog steeds gebruiken in overeenstemming met de AVG, ook als je deze nieuwe voorwaarden niet accepteert. Maar je hebt nu wel de mogelijkheid om deze nieuwe voorwaarden te accepteren en de rol van Google te veranderen van verwerkingsverantwoordelijke in voornamelijk gegevensverwerker. Neem voor meer specifieke hulp contact op met de lokale autoriteiten.
Als ik Optionele Services uitzet, heeft dit dan invloed op het gebruiksgemak van Chromebooks?
Nee, als je Optionele Services uitzet, heeft dit geen invloed op het gebruiksgemak van Chromebooks. Alleen Essentiële Services staan standaard aan. Je kunt Optionele Services handmatig aan- of uitzetten.
Hoe gebruik ik de nieuwe tools van de modus voor gegevensverwerking?
Als verwerkingsverantwoordelijke ben jij verantwoordelijk voor inzageverzoeken van betrokkenen (Data Subject Access Requests, DSAR) en verwijderingsverzoeken. Als je de nieuwe tools wilt gebruiken die beschikbaar zijn in de modus voor gegevensverwerking, zoals Servicegegevens downloaden, Domeinbrede export en Verwijderingsverzoek van gebruiker, kan dit via de Google Beheerdersconsole nadat je de servicevoorwaarden hebt geaccepteerd.
Hoe zet ik Optionele Services uit in beheerde ChromeOS?
Ga naar het tabblad Optionele Services op de productlandingspagina in de Beheerdersconsole. Klik op de link voor elke Optionele Service en volg de beleidsinstellingen van elke service om deze aan of uit te zetten

Google en de gerelateerde merken en logo's zijn handelsmerken van Google LLC. Alle andere bedrijfs- en productnamen zijn handelsmerken van de bedrijven waarmee ze in verband worden gebracht.