Planerar du en strategi för återgång till kontorsarbete? Se hur Chrome OS kan vara till hjälp.

Effekten av att Chrome Web Store flyttas till en ny webbadress

För administratörer som hanterar Chrome OS-enheter för företag eller skolor.

I januari 2024 flyttade Chrome Web Store till den nya webbadressen https://chromewebstore.google.com/. Som administratör som använder Googles administratörskonsol för att hantera ChromeOS-enheter och Chrome-policyer ändras inte hur du tvångsinstallerar appar och tillägg på hanterade enheter. Om du vill installera Chrome-appar eller -tillägg från nya Chrome Web Store krävs dock version 109 eller senare av ChromeOS. Om du vill veta mer om versionshantering går du till Hantera uppdateringar på ChromeOS-enheter.

Vanliga frågor

Går det att installera Chrome-appar och tillägg på ohanterade enheter med ChromeOS-version 108 eller tidigare?

Nej.

Går det att installera Chrome-appar och tillägg på hanterade enheter med ChromeOS-version 108 eller tidigare?

Ja. Endast av administratörer som använder administratörskonsolen för att hantera Chrome-policyer och tvångsinstallera appar och tillägg.

Vad hände med ChromeOS-version 109? Och varför kan inte användare med ChromeOS-version 108 eller tidigare installera appar eller tillägg i Chrome på hanterade enheter direkt från Chrome Web Store?

ChromeOS-version 109 introducerade ett nytt Chrome Web Store-certifikat som krävs av Chrome Web Store. Det nya certifikatet är ett Google-certifikat som ingår i OS-avbildningen av Google och skyddas med säker start. Som administratör kan du av säkerhetsskäl inte göra ändringar eller installera det nya certifikatet.

Kan användarna installera Chrome-appar och -tillägg på hanterade enheter med ChromeOS-version 109 eller senare?

Ja. Förutsatt att de policyer du ställer in tillåter att användarna installerar appar och tillägg. Det går dock inte längre att söka i Chrome-appar i Chrome Web Store Chrome, så användarna behöver appens direktlänk.

Jag har en direktlänk till en Chrome-app. Kommer det att fungera?

Ja. Direktlänkar till alla tillgängliga appar fortsätter att lösas. Google tar inte bort någon befintlig Chrome-app från Chrome Web Store.

Kan jag använda administratörskonsolen för att söka efter Chrome-appar?

Ja. Du kan fortsätta att söka efter och tvångsinstallera Chrome-appar i administratörskonsolen.

Kan användarna söka efter Chrome-appar i nya Chrome Web Store?

Nej. Nya Chrome Web Store har ingen målsida för Chrome-appar och sökningar efter Chrome-appar stöds inte.