Ben je aan het plannen om weer op kantoor te gaan werken? Bekijk hoe Chrome OS hieraan kan bijdragen.

Effect van de verplaatsing van de Chrome Web Store naar een nieuwe URL

Voor beheerders die Chrome OS-apparaten beheren voor een bedrijf of school.

In januari 2024 is de Chrome Web Store verplaatst naar een nieuwe URL: https://chromewebstore.google.com/. Als beheerder die ChromeOS-apparaten en Chrome-beleid beheert in de Google Beheerdersconsole, verandert er niets aan de manier waarop je apps en extensies afgedwongen installeert op beheerde apparaten. Als je Chrome-apps of -extensies wilt installeren vanuit de nieuwe Chrome Web Store, heb je ChromeOS-versie 109 of hoger nodig. Ga naar Updates op ChromeOS-apparaten beheren voor meer informatie over versiebeheer.

Veelgestelde vragen

Kunnen Chrome-apps en -extensies worden geïnstalleerd op onbeheerde apparaten met ChromeOS-versie 108 of lager?

Nee

Kunnen Chrome-apps en -extensies worden geïnstalleerd op beheerde apparaten met ChromeOS-versie 108 of lager?

Ja Maar alleen door beheerders die Chrome-beleid beheren in de Beheerdersconsole en apps en extensies afgedwongen installeren.

Wat is er gebeurd met ChromeOS-versie 109? En waarom kunnen gebruikers met ChromeOS versie 108 of lager Chrome-apps of -extensies niet rechtstreeks vanuit de Chrome Web Store installeren op beheerde apparaten?

In ChromeOS-versie 109 is een nieuw Chrome Web Store-certificaat geïntroduceerd dat is vereist voor de Chrome Web Store. Het nieuwe certificaat is een Google-certificaat dat door Google in de OS-image is opgenomen en wordt beveiligd met beveiligd opstarten. Als beheerder kun je uit veiligheidsoverwegingen geen wijzigingen aanbrengen of het nieuwe certificaat installeren.

Kunnen gebruikers Chrome-apps en -extensies installeren op beheerde apparaten met ChromeOS-versie 109 of hoger?

Ja Zolang het beleid dat je instelt, gebruikers toestaat apps en extensies te installeren. Chrome-apps zijn echter niet meer zoekbaar in de Chrome Web Store van Chrome, dus gebruikers hebben de rechtstreekse link van de app nodig.

Ik heb een rechtstreekse link naar een Chrome-app. Werkt deze?

Ja Rechtstreekse links naar alle beschikbare apps worden nog steeds omgezet. Google verwijdert geen bestaande Chrome-apps uit de Chrome Web Store.

Kan ik in de Beheerdersconsole zoeken naar Chrome-apps?

Ja Je kunt Chrome-apps blijven zoeken en afgedwongen installeren in de Beheerdersconsole.

Kunnen gebruikers naar Chrome-apps zoeken in de nieuwe Chrome Web Store?

Nee. De nieuwe Chrome Web Store heeft geen landingspagina voor de Chrome-app en zoekopdrachten naar Chrome-apps worden niet ondersteund.