Stöd för utökade uppdateringar

ChromeOS-enheter får OS-uppdateringar i tio år efter att en enhetsplattform har lanserats. De flesta enheter uppdateras automatiskt, men för en del av de äldre enheterna måste en administratör välja att använda utökade uppdateringar för att få support under hela de tio åren.

Identifiera enheter som är berättigade till utökade uppdateringar

Alla ChromeOS-enheter som har lanserats 2021 eller senare får automatiskt utökade uppdateringar och har åtkomst till Play Butik och Android-appar. För en del av äldre enheter måste en administratör välja att ta emot utökade uppdateringar. Dessa enheter markeras med en asterisk (*) bredvid supportdatumet under Google-godkända ChromeOS-enheter i policyn för automatisk uppdatering.

Vad ingår i utökade uppdateringar?

Utökade uppdateringar inkluderar fortsatt stöd för säkerhet, prestanda och stabilitet för dina ChromeOS-enheter. Uppdateringarna omfattar allt från att skydda dina enheter på webben till kontinuerliga förbättringar av enhetens stabilitet.

För äldre modeller som inte automatiskt får utökade uppdateringar måste en administratör välja att delta via en policy (kallad Utökade automatiska uppdateringar) i Googles administratörskonsol. Policyn kan aktiveras när som helst, även efter att enheter har fått sin senaste stabila kanaluppdatering.

Programvaruuppdateringar för ChromeOS kommer att följa LTS-utgåvan (stabil kanal för långsiktig support). Inledningsvis kommer enheter att uppdatera från M126 till M126 LTC (kanal för långsiktig supportkandidat), innan de flyttas till M126 LTS, när de är tillgängliga.

Om du väljer det här alternativet

• All Android-relaterad data raderas från enheterna och kan inte återställas.
  • Google Play Butik tas bort från enheterna och Android-appar kan inte fjärrinstalleras av en administratör.

Om du inte väljer det här alternativet

• Automatiska uppdateringar fortsätter inte för dessa enheter.
  • Android-appar och Google Play Butik fortsätter att vara tillgängliga på enheterna, men apputvecklare kan välja att inte stödja de milstolpar som dessa enheter lanseras på över tid.

Identifierar utökat uppdateringsdatum per enhet

Följande ytterligare utökade uppdateringsdatafält har lagts till på enhetsinformationssidan i administratörskonsolen:

Namn API-fältnamn Beskrivning
Automatiska uppdateringar till autoUpdateThrough Månaden och året då den sista automatiska uppdateringen kommer att vara tillgänglig. Detta inkluderar utökade uppdateringar.
Utökad support har aktiverats extendedSupportEnabled Visar om en enhet har valts för utökat stöd.
Samtyck till utökad support extendedSupportEligible
  • Obligatoriskt: Uppdateringar efter det utökade supportstartdatumet kommer inte att fortsätta om inte en enhet har valt utökat support.
  • Krävs ej: Uppdateringar fortsätter automatiskt efter det utökade supportdatumet, utan att en enhet behöver välja utökad support.
Startdatum för utökad support extendedSupportStart Visar datumet då utökade uppdateringar börjar. Om en enhet har valt utökat support fortsätter den att ta emot uppdateringar. Om en enhet inte har valt utökat stöd kommer automatiska uppdateringar inte att fortsätta.

Du kan se data om utökade uppdateringar här:

1. Gå till Enheterföljt avChromeföljt av-enheter.
  2. Klicka på enhetens serienummer i listan Enhet.

Välj den utökade policyn för automatisk uppdatering

Den utökade policyn för automatisk uppdatering är tillgänglig på administratörskonsolen. Gör följande för att ställa in policyn:

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. I administratörskonsolen öppnar du menyn följt av Enheterföljt avChromeföljt avInställningarföljt avEnhetsinställningar.
  3. Om du vill att inställningen ska gälla alla användare och registrerade webbläsare väljer du organisationsenheten på den högsta nivån. Välj annars en underordnad organisationsenhet.
  4. Öppna Inställningar för enhetsuppdatering.
  5. Klicka på Utökad automatisk uppdatering.
  6. Välj Tillåt uppdateringar under förlängd period för automatisk uppdatering i listan.
  7. Klicka på Spara.

Enheter fästa till en specifik version

Rekommenderas inte. Endast den senaste versionen av ChromeOS stöds.

När enheter har fästs på en målversion av ChromeOS uppdateras inte längre alla enheter i organisationsenheten utöver den valda OS-versionen. Detta kan skapa oavsiktliga beteenden, inklusive enheter som inte uppdateras utöver deras för närvarande installerade version.

• Om målversionen som har fästs inte är tillgänglig för en enhet kommer den inte att få några ytterligare uppdateringar, även om målversionen av ChromeOS är en högre version än den som är installerad.
  • Om enheter som tar emot utökade uppdateringar finns i en organisationsenhet som är fäst vid en icke-LTS- eller icke-LTC-kanal, slutar de att ta emot framtida funktions- och säkerhetsuppdateringar.

Om en organisation väljer att fästa en organisationsenhet till en målversion, rekommenderas att de antingen:

• Fäst målversionen på LTS.
  • Flytta enheter som får utökade uppdateringar till en separat organisationsenhet så att de kan fortsätta att ta emot funktions- och säkerhetsuppdateringar.

Mer information