Planerar du en strategi för återgång till kontorsarbete? Se hur Chrome OS kan vara till hjälp.

Stöd för utökade uppdateringar

ChromeOS-enheter får OS-uppdateringar i tio år efter att en enhetsplattform har lanserats. De flesta enheter uppdateras automatiskt, men för en del av de äldre enheterna måste en administratör välja att använda utökade uppdateringar för att få support under hela de tio åren.

Identifiera enheter som är berättigade till utökade uppdateringar

Alla ChromeOS-enheter som har lanserats 2021 eller senare får automatiskt utökade uppdateringar och har åtkomst till Play Butik och Android-appar. För en del av äldre enheter måste en administratör välja att ta emot utökade uppdateringar. Dessa enheter markeras med en asterisk (*) bredvid supportdatumet under Google-godkända ChromeOS-enheter i policyn för automatisk uppdatering.

Vad ingår i utökade uppdateringar?

Utökade uppdateringar inkluderar fortsatt stöd för säkerhet, prestanda och stabilitet för dina ChromeOS-enheter. Uppdateringarna omfattar allt från att skydda dina enheter på webben till kontinuerliga förbättringar av enhetens stabilitet.

För äldre modeller som inte automatiskt får utökade uppdateringar måste en administratör välja att använda funktionen via en policy i Google administratörskonsolen. Policyn blir tillgänglig innan de första enheterna får utökade uppdateringar i juni 2024.

Uppdateringar av ChromeOS-programvaran följer lanseringstakten för LTS (stabil kanal för långsiktig support).
Till att börja med uppdateras enheterna från M126 till M126 LTC (kanalen för långsiktig supportkandidat) innan den flyttas över till M126 LTS när den är tillgänglig.

Om du väljer det här alternativet

• All Android-relaterad data raderas från enheterna och kan inte återställas.
  • Google Play Butik tas bort från enheterna och Android-appar kan inte fjärrinstalleras av en administratör.

Om du inte väljer det här alternativet

• Automatiska uppdateringar fortsätter inte för dessa enheter.
  • Android-appar och Google Play Butik fortsätter att vara tillgängliga på enheterna, men apputvecklare kan välja att inte stödja de milstolpar som dessa enheter lanseras på över tid.

Identifiera utökat uppdateringsdatum efter enhet

Följande ytterligare datafält för utökade uppdateringar har lagts till på sidan med enhetsinformation på administratörskonsolen:

Namn  API-fältnamn Beskrivning
Automatiska uppdateringar till automatisk uppdatering Månad och år då den slutliga automatiska uppdateringen blir tillgänglig. Detta omfattar utökade uppdateringar.
Utökad support har aktiverats extendedSupportEnabled Visar om en enhet har valts för utökad support.
Samtyck till utökad support extendedSupportEligible
  • Krävs: Uppdateringar efter startdatumet för utökad support fortsätter inte om inte en enhet har valt utökad support.
  • Krävs inte: Uppdateringarna fortsätter automatiskt efter datumet för utökad support utan att enheten behöver väljas för utökad support.
Startdatum för utökad support extendedSupportStart Visar datumet då utökade uppdateringar börjar. Om en enhet har valt utökad support fortsätter den att få uppdateringar. Om en enhet inte har valt utökad support fortsätter automatiska uppdateringar inte.

Du kan se data om utökade uppdateringar här:

1. Gå till Enheterföljt avChromeföljt av-enheter.
  2. I listan Enhet klickar du på enhetens serienummer.

Välj att använda den utökade policyn för automatisk uppdatering

Den utökade policyn för automatisk uppdatering är tillgänglig på administratörskonsolen. Så här ställer du in principen:

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. I administratörskonsolen öppnar du menyn följt av Enheterföljt avChromeföljt avInställningarföljt avEnhetsinställningar.
  3. Om du vill att inställningen ska gälla alla användare och registrerade webbläsare väljer du organisationsenheten på den högsta nivån. Välj annars en underordnad organisationsenhet.
  4. Öppna Inställningar för enhetsuppdatering.
  5. Klicka på Utökad automatisk uppdatering.
  6. På listan väljer du Tillåt uppdateringar under förlängd automatisk uppdateringsperiod.
  7. Klicka på Spara.

Enheter som har fästs på en bestämd version

Rekommenderas inte. Endast den senaste versionen av ChromeOS stöds.

När enheter är fästa på en målversion av ChromeOS uppdateras inte längre enheterna i organisationsenheten utöver den valda OS-versionen. Detta kan leda till oavsiktliga beteenden, bland annat av enheter som inte uppdateras till en senare version än den nuvarande.

• Om den fästa målversionen inte är tillgänglig för en enhet får den inga fler uppdateringar, även om målversionen av ChromeOS är en högre version än den som är installerad.
  • Om enheter som får utökade uppdateringar finns i en organisationsenhet som är fäst på en kanal utan LTC eller icke-LTC får de inte längre framtida funktions- och säkerhetsuppdateringar.

Om en organisation väljer att fästa en organisationsenhet i en målversion rekommenderas att de gör något av följande:

• Fäst målversionen i LTS.
  • Flytta enheter som får utökade uppdateringar till en separat organisationsenhet så att de kan fortsätta få funktions- och säkerhetsuppdateringar.

Mer information