Planerar du en strategi för återgång till kontorsarbete? Se hur Chrome OS kan vara till hjälp.

Stöd för utökade uppdateringar

Den här artikeln uppdateras med ytterligare information, bland annat om hur du väljer att delta i utökade uppdateringar, i takt med att denna information blir tillgänglig.

ChromeOS-enheter får OS-uppdateringar i tio år efter att en enhetsplattform har lanserats. De flesta enheter uppdateras automatiskt, men för en del av de äldre enheterna måste en administratör välja att använda utökade uppdateringar för att få support under hela de tio åren.

Identifiera enheter som är berättigade till utökade uppdateringar

Alla ChromeOS-enheter som har lanserats 2021 eller senare får automatiskt utökade uppdateringar och har åtkomst till Play Butik och Android-appar. För en del av äldre enheter måste en administratör välja att ta emot utökade uppdateringar. Dessa enheter markeras med en asterisk (*) bredvid supportdatumet under Google-godkända ChromeOS-enheter i policyn för automatisk uppdatering.

Vad ingår i utökade uppdateringar?

Utökade uppdateringar inkluderar fortsatt stöd för säkerhet, prestanda och stabilitet för dina ChromeOS-enheter. Uppdateringarna omfattar allt från att skydda dina enheter på webben till kontinuerliga förbättringar av enhetens stabilitet.

För äldre modeller som inte automatiskt får utökade uppdateringar måste en administratör välja att använda funktionen via en policy i administratörskonsolen. Policyn blir tillgänglig innan de första enheterna får utökade uppdateringar i juni 2024.

Om du väljer det här alternativet

• All Android-relaterad data raderas från enheterna och kan inte återställas.
  • Google Play Butik tas bort från enheterna och Android-appar kan inte fjärrinstalleras av en administratör.

Om du inte väljer det här alternativet

• Automatiska uppdateringar fortsätter inte för dessa enheter.
  • Android-appar och Google Play Butik fortsätter att vara tillgängliga på enheterna, men apputvecklare kan välja att inte stödja de milstolpar som dessa enheter lanseras på över tid.

Mer information