Ben je aan het plannen om weer op kantoor te gaan werken? Bekijk hoe Chrome OS hieraan kan bijdragen.

Lijst met Essentiële Services

De modus voor gegevensverwerking is op dit moment alleen beschikbaar voor gebruikers op beheerde ChromeOS-apparaten in deze landen.

Servicenaam Chrome-browser ChromeOS Beschrijving
Toegankelijkheid: Annotaties voor afbeeldingen Met Annotaties voor afbeeldingen kunnen gebruikers met een visuele beperking tekst in afbeeldingen lezen.
Toegankelijkheid: Speech-to-Text Speech-to-Text zet spraak om in tekst.
Toegankelijkheid: Text-to-Speech Text-to-Speech zet tekst om in natuurlijk klinkende spraak.
Statistieken van app-platforms   Statistieken van app-platforms meten het gebruik van ChromeOS-apps en zijn gekoppeld aan een pseudonieme ID
Automatisch invullen (met uitzondering van betalingsgegevens)   Met Automatisch invullen kunnen gebruikers automatisch formulieren invullen met opgeslagen gegevens, zoals adressen. Als je online informatie in een nieuw formulier invult, kan Chrome je vragen of je deze wilt opslaan.
Rekenmachine   Met de Rekenmachine-app kunnen gebruikers eenvoudige berekeningen uitvoeren op ChromeOS-apparaten.
Camera-app   Een ingebouwde camera-app voor camerafuncties van hoge kwaliteit in het hele ChromeOS-ecosysteem.
Canvas-app   Een ingebouwde teken-app voor Chromebooks die tekeningen synchroniseert met het Google-account van een gebruiker, zodat de gebruiker ze op verschillende apparaten kan openen.
Cast-moderator Google Cast-moderator is een castoplossing die speciaal gemaakt is voor Chrome-gebruikers op school. Als beheerder kun je Cast-moderator instellen voor je school, zodat docenten en leerlingen hun scherm via een beveiligde toegangscode draadloos kunnen delen op een centraal scherm.
Chrome-synchronisatie   Chrome-synchronisatie slaat de bookmarks, geschiedenis, wachtwoorden en andere instellingen van gebruikers op in hun Google-account, zodat ze makkelijk kunnen inloggen op andere apparaten zonder de browser helemaal opnieuw te hoeven instellen.
Chrome-update

Updateservice

Chrome-update zorgt dat de nieuwste variant van Chrome wordt gedistribueerd, met de nieuwste beveiligingsupdates en beveiligingsmaatregelen.

Chrome-varianten

Updateservice

Chrome-varianten is het framework dat wordt gebruikt om individuele Chrome-functies uit te rollen of terug te draaien, zodat ze werken zoals bedoeld.

Chromebook-herstelprogramma   Chromebook-herstelprogramma is een Chrome-extensie waarmee gebruikers een herstelimage kunnen branden op een apart apparaat (zoals een USB-drive of SD-kaart) waarmee ze een ChromeOS-apparaat kunnen herstellen in de herstelmodus.
Crashrapporten Google gebruikt crashrapporten om problemen in Chrome te achterhalen en oplossingen de juiste prioriteit te geven
Cursief-app

Een ingebouwde notitie-app voor Chromebooks die notities synchroniseert met het Google-account van een gebruiker, zodat de gebruiker ze op verschillende apparaten kan openen.

Inschrijving/apparaatverificatie   Zakelijke inschrijving is een proces waarbij een apparaat wordt gemarkeerd als eigendom van een bepaalde organisatie, waardoor IT-beheerders apparaatbeleid kunnen instellen via de Google Beheerdersconsole.
Bestanden-app   Een ingebouwde bestanden-app voor Chromebooks die je kunt gebruiken als startpunt voor andere apps, zoals galerij, audiospeler en videospelers.
Google Drive-synchronisatie   Google Drive-synchronisatie is het proces waarbij bestanden uit de cloud worden gedownload en naar de cloud worden geüpload vanaf de harde schijf van een apparaat. Na de synchronisatie staan op het apparaat dezelfde bestanden als in de cloud. Zo kun je makkelijk en handig je bestanden opslaan, openen en bewerken.
Kioskmodus   De kioskmodus is een sessie waarin één Chrome-/Android-app wordt uitgevoerd nadat IT-beheerders een ChromeOS-apparaat hebben ingeschreven bij een organisatie en de kioskmodus hebben aangezet.
Locatieservices   Locatieservices op Chromebook schatten de geolocatie van een gebruiker. Hiermee worden dan taken uitgevoerd zoals de tijdzone instellen, websites tonen in de juiste taal en gebruikers een melding sturen bij mogelijk ongeautoriseerde inlogpogingen.
Beheerde gastsessies   Met beheerde gastsessies kunnen meerdere gebruikers hetzelfde ChromeOS-apparaat delen, zonder dat ze hoeven in te loggen op hun Google-account. Ze loggen in plaats daarvan in met een beheerde gastsessie.
Detectie van wachtwoordlekken   Met Detectie van wachtwoordlekken krijgen gebruikers een melding als er een mogelijk gehackt wachtwoord gebruikt wordt.
Wachtwoordmanager   Wachtwoordmanager ondersteunt gebruikers door inloggegevens op te slaan en te updaten, inloggegevens in te vullen in formulieren en willekeurige en unieke inloggegevens te maken.
Permission Suggestions   Chrome Permissions Suggestions Service (CPSS) is een Chrome-browserservice waarmee je makkelijker veilige beslissingen kunt nemen als je een verzoek om rechten krijgt.
Telefoon als beveiligingssleutel   Telefoon als beveiligingssleutel (Phone-as-a-Security-Key, PaaSK) is een vorm van verificatie in 2 stappen voor bedrijfsverificatie. Met PaaSK kan Google elk geschikt iOS- en Android-apparaat omzetten in een beveiligingssleutel om je account beter te beveiligen.
Beleidsbeheer   Met Beleidsbeheer kunnen IT-beheerders beleid instellen voor ingeschreven beheerde apparaten of beheerde Google-accounts van eindgebruikers (Chrome-profielen).
Vertaling van Snelle antwoorden   Met Vertaling van Snelle antwoorden kunnen gebruikers content vertalen naar hun geselecteerde taal zonder naar een andere pagina te gaan.
Safe Browsing   Safe Browsing beschermt tegen bekende phishing, social engineering, malware, ongewenste software, schadelijke advertenties, opdringerige advertenties en schadelijke websites of extensies.
Safe Sites   Safe Sites gebruikt de Safe Search API om URL's te inspecteren op expliciete content en te voorkomen dat onbevoegde gebruikers toegang krijgen.
Screencast   Met Screencast kunnen gebruikers screencasts maken en bekijken. Daarna kunnen ze de screencasts uploaden naar Google Drive.
Spellingcontrole (basis)   Met Spellingcontrole kunnen gebruikers spellingfouten herkennen en corrigeren terwijl ze tekst invoeren in invoervelden op internet. De basisspellingcontrole gebruikt een woordenboek dat lokaal opgeslagen is op het apparaat en stuurt geen tekst naar Google.
Spellingcontrole (uitgebreid) De uitgebreide spellingcontrole wordt gebruikt in Google Zoeken en stuurt de tekst die gebruikers in tekstvakken op webpagina's invoeren naar Google om spellingsuggesties te verbeteren.
Tijdservices

De tijdservices op Chromebooks zijn afhankelijk van Locatieservices om je tijdzone te schatten.

Vertalen   Hiermee kun je webpagina's vertalen van de ene naar de andere taal.
Gebruikersstatistieken Gebruikersstatistieken sturen gebruiksstatistieken naar Google om functies en services te verbeteren en te zorgen dat ze werken zoals bedoeld.
Gebruikers- en apparaatrapporten   Gebruikers- en apparaatrapporten geven IT-beheerders inzichten over de ChromeOS-apparaten in hun organisatie, zoals het aantal Chrome-apparaten per variant en het Chrome-releasekanaal van apparaten.

Google en de gerelateerde merken en logo's zijn handelsmerken van Google LLC. Alle andere bedrijfs- en productnamen zijn handelsmerken van de bedrijven waarmee ze in verband worden gebracht.