Ben je aan het plannen om weer op kantoor te gaan werken? Bekijk hoe Chrome OS hieraan kan bijdragen.

Screencast op het web gebruiken

Deze pagina is voor gebruikers. Als je beheerder bent en meer informatie wilt, ga je naar Screencast.

Met de webgebaseerde speler voor screencasts kun je opnamen bekijken die met je zijn gedeeld op elk apparaat met een geschikte webbrowser.

Je kunt alleen screencastvideo's maken op ChromeOS-apparaten via de Screencast-app. Zie Screencast gebruiken om opnamen te maken en te delen op je ChromeOS-apparaten voor meer informatie.

De Screencast-web-app ondersteunt momenteel:

• Chrome-browser, inclusief Android- en iOS-tablets
  • Safari, inclusief iOS-tablets
  • Firefox
  • Edge

Opmerking: De webspeler van Screencast ondersteunt momenteel geen Internet Explorer of mobiele browser, zoals die op telefoons.

Voordat je begint

Zorg dat het volgende aanstaat in je browser:

• JavaScript
  • Pop-ups
  • Cookies

Je moet inloggen om screencastopnamen te bekijken. Als je een screencast niet kunt bekijken, heb je mogelijk geen toegang tot de opname.

Een screencast bekijken

Met de Screencast-webspeler kun je streaming video's bekijken die in de Screencast ChromeOS-app zijn gemaakt. Als er een screencast wordt gemaakt en gedeeld, wordt er een link gemaakt die je kunt openen in de ChromeOS-app of in een webbrowser op niet-ChromeOS-platforms.

Als je een screencastopname wilt bekijken, open je de gedeelde link in een ondersteunde browser.

Problemen met web-apps oplossen

JavaScript aanzetten

De Screencast-webspeler heeft JavaScript nodig om correct te worden weergegeven. Als je de pagina probeert te laden zonder JavaScript, leidt de app je automatisch om naar dit Helpcentrum-artikel. Als je JavaScript hebt uitgezet in je webbrowser, update je je voorkeuren zodat de Screencast-webspeler volledig kan worden weergegeven. Zie JavaScript activeren in je Chrome-browser voor meer informatie.

Niet-ondersteunde browsers

De webspeler van Screencast ondersteunt momenteel geen Internet Explorer of mobiele browsers. Als je een screencastlink opent in een mobiele browser, zie je een foutmelding waarin je wordt gevraagd over te schakelen naar een ondersteunde browser. Bekijk hierboven de lijst met ondersteunde browsers.

Pop-ups geblokkeerd

Je moet zijn ingelogd op het account waarmee de opnamen zijn gedeeld. Het inlogproces van Google gebruikt pop-ups en je moet ze aanzetten zodat de Screencast-webspeler werkt. Als je pop-ups in je browser hebt uitgezet, zie je een foutmelding waarin je wordt gevraagd ze aan te zetten zodat ze de app kunnen blijven gebruiken. Zie Pop-ups in Chrome blokkeren of toestaan voor meer informatie over hoe je pop-ups aanzet.

Kan video niet streamen

Als je een foutmelding krijgt dat je video niet kan worden gestreamd, check je of je browser cookies van derden toestaat. Voor de Webcast-webspeler moeten cookies zijn aangezet zodat gebruikers kunnen inloggen. Als je browser deze cookies uitzet, krijg je een foutmelding als je een video streamt. Zie Cookies wissen, toestaan en beheren in Chrome voor meer informatie over hoe je cookies van derden aanzet.

Problemen met accountrechten

Als je een foutmelding ziet waarin je wordt gevraagd in te loggen om door te gaan met Screencast, heeft je account misschien niet de vereiste Screencast-rechten. Als je dit wilt verhelpen, selecteer je tijdens het verificatieproces Inloggen in de foutmelding en vervolgens het recht Al je rechten voor Google Drive-bestanden bekijken en downloaden.

Google en de gerelateerde merken en logo's zijn handelsmerken van Google LLC. Alle andere bedrijfs- en productnamen zijn handelsmerken van de bedrijven waarmee ze in verband worden gebracht.