Planerar du en strategi för återgång till kontorsarbete? Se hur Chrome OS kan vara till hjälp.

Lägga till en Chromebook i ett Verizon-konto för företag eller skola

Om du använder Chromebook på jobbet eller i skolan och har ett abonnemang hos Verizon kan du lägga till Chromebook-enheten i Verizon-kontot. Be administratören att följa anvisningarna nedan.

Obs! Anvisningarna nedan är bara till för administratören. Om du inte har något abonnemang aktiverar du Verizon-tjänsten på det sätt som beskrivs här i stället.

Alternativ 1: Lägg till MEID- eller IMEI-numret i Verizons företagsportal

Så här lägger du till en mobilförberedd Chromebook för 3G eller 4G i ett Verizon Wireless-konto för företag eller skola:

1. Logga in på Chromebook.
  2. Klicka på kontobilden.
  3. Klicka på Inställningar Inställningar.
  4. Klicka på Mobil i avsnittet nätverk.
  5. Klicka på fliken Enhet.
  6. Skriv ned MEID-numret (på en 3G-enhet) eller IMEI-numret och ditt ICCID (på en 4G-enhet).
  7. Logga in på företagsportalen för Verizon Wireless med dina användaruppgifter för Verizon-kontot.
  8. Lägg till din Chromebook i ett företags- eller skolkonto med MEID-numret (för 3G-enheter) eller IMEI- och ICCID-numret (för 4G-enheter).
  9. Aktivera tjänsten genom att starta om Chromebook.

Aktiveringen kan ta 3–5 minuter. Aktiveringen går smidigast om du är ansluten till ett nätverk med en stark Wi-Fi-signal. Använd inte Chromebook medan aktiveringen pågår.

När Verizon-tjänsten har aktiverats visas en bekräftelsesida och ett bekräftelsemeddelande skickas till dig med e-post.

Alternativ 2: Kontakta den kontoansvariga på Verizon

1. Leta reda på MEID-numret (på en 3G-enhet) eller IMEI-numret och ditt ICCID (på en 4G-enhet) enligt ovan.
  2. Kontakta den kontoansvariga på Verizon.
  3. Förse honom eller henne med uppgifterna. Den kontoansvariga kan lägga till Chromebook-enheten i företags- eller skolkontot.