Planerar du en strategi för återgång till kontorsarbete? Se hur Chrome OS kan vara till hjälp.

Tillägg i inkognitoläge

För administratörer som hanterar webbläsaren Chrome eller Chrome OS-enheter för ett företag eller en skola.

Som administratör kan du inte automatiskt installera tillägg i inkognitoläge. Användarna kan dock själva tillåta att enskilda tillägg körs i inkognitoläge.

Så här använder du tillägg i inkognitoläge i Chrome eller på ChromeOS-enheter:

1. Öppna chrome://extensions i ett nytt inkognitofönster.
  2. Leta reda på tillägget som du vill använda i inkognitoläge.
  3. Klicka på Information.
  4. Aktivera Tillåt i inkognito.

Tillåt inte tillägg i inkognitoläge

Om du vill förhindra att användarna använder tillägg i inkognitoläge måste du inaktivera inkognitoläget. Om du till exempel automatiskt har installerat specifika tillägg för dataskydd eller efterlevnad måste du se till att användarna inte kan öppna dem i inkognitoläge och kringgå dessa kontroller.

Steg 1: Läs policyn

Policy Beskrivning
IncognitoModeAvailability

Anger om användare kan surfa på webben i ett inkognitofönster i Chrome och på ChromeOS-enheter.

Välj ett av alternativen:

• 0 – inkognitoläge tillgängligt: Användare kan öppna webbsidor i ett inkognitofönster.
  • 1 – inkognitoläge inaktiverat: Användare kan öppna webbsidor i ett inkognitofönster.
  • 2 – inkognitoläge tvingat: Användare kan bara öppna webbsidor i ett inkognitofönster.

Ej inställt: Användare kan surfa på webben i ett inkognitofönster.

Steg 2: Ställ in policyn

Klicka nedan för anvisningar beroende på hur du vill hantera policyn.

Administratörskonsol

Kan gälla för inloggade användare på alla enheter eller registrerade webbläsare på Windows, Mac eller Linux. Mer information finns i Förstå när inställningarna gäller.
  1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. I administratörskonsolen öppnar du menyn följt av Enheterföljt avChromeföljt avInställningar. Sidan Inställningar för användare och webbläsare öppnas som standard.

Om du har registrerat dig för Chrome Browser Cloud Management öppnar du menyn följt av Webbläsaren Chromeföljt avInställningar.

3. Om du vill att inställningen ska gälla alla väljer du organisationsenheten på den högsta nivån. Välj annars en underordnad organisationsenhet.
  4. Öppna Säkerhet.
  5. Inkognitoläge – välj Tillåt inte inkognitoläge.
  6. Klicka på Spara.

Windows

Gäller för Windows-användare som loggar in på ett hanterat konto i webbläsaren Chrome.

Med Gruppolicy

I redigeraren för hantering av Microsoft Windows-gruppolicy (mappen Dator eller Användarkonfiguration):

1. Öppna Policyer följt av Administrativa mallar följt av Google följt av Google Chrome.
  2. Aktivera Tillgänglighet för inkognitoläge.
  3. Inkognitoläge inaktiverat – användarna kan inte öppna webbsidor i inkognitoläge.
  4. Implementera uppdateringen för användarna.

Mac

Gäller för AppleMac-användare som är inloggade på ett hanterat konto i Chrome-webbläsaren.
  1. Ställ in IncognitoModeAvailability-nyckeln på 1, <integer>1</integer> i konfigurationsprofilen för Chrome.
  2. Implementera ändringen hos användarna.

Linux

Gäller för Linux-användare som är inloggade på ett hanterat konto i Chrome-webbläsaren.

Använd önskad JSON-filredigerare:

1. Öppna mappen /etc/opt/chrome/policies/managed.
  2. Skapa eller uppdatera en JSON-fil.
  3. Ställ in IncognitoModeAvailability1.

Verifiera policyer som tillämpas

När du har tillämpat Chrome-policyer måste användarna starta om webbläsaren Chrome eller sina ChromeOS-enheter för att inställningarna ska träda i kraft. Kontrollera användarnas enheter för att säkerställa att policyn har tillämpats korrekt.

1. På en hanterad Chrome-enhet öppnar du chrome://policy.
  2. Klicka på Läs in policy på nytt.
  3. Markera rutan Visa policy utan värde.
  4. Kontrollera att Status är inställd på OK för IncognitoModeAvailability.
  5. Kontrollera att policyvärdet matchar det du har angett i policyn för IncognitoModeAvailability.
    • IncognitoModeAvailability—1

Relaterade ämnen