Ben je aan het plannen om weer op kantoor te gaan werken? Bekijk hoe Chrome OS hieraan kan bijdragen.

Extensies in de incognitomodus

Voor beheerders die de Chrome-browser of ChromeOS-apparaten beheren voor een bedrijf of school.

Als beheerder kun je extensies niet automatisch installeren in de incognitomodus. Gebruikers kunnen zelf wel toestaan dat afzonderlijke extensies worden uitgevoerd in de incognitomodus.

Zo gebruik je extensies in de incognitomodus in de Chrome-browser of op ChromeOS-apparaten:

1. Ga in een nieuw incognitovenster naar chrome://extensions.
  2. Zoek de extensie die je in de incognitomodus wilt gebruiken.
  3. Klik op Details.
  4. Schakel Toestaan in incognitomodus in.

Extensies niet toestaan in de incognitomodus

Als je niet wilt dat gebruikers extensies gebruiken in de incognitomodus, moet je de incognitomodus uitzetten. Als je bijvoorbeeld automatisch specifieke extensies voor gegevensbescherming of naleving hebt geïnstalleerd, moet je zorgen dat gebruikers ze niet kunnen openen in de incognitomodus en dat ze deze extensies niet kunnen omzeilen.

Stap 1: Het beleid controleren

Beleid Beschrijving
IncognitoModeAvailability

Hiermee bepaal je of gebruikers op internet kunnen browsen in een incognitovenster in de Chrome-browser en op ChromeOS-apparaten.

Kies een van de opties:

• 0: Incognitomodus beschikbaar: Gebruikers kunnen webpagina's openen in een incognitovenster.
  • 1: Incognitomodus staat uit: Gebruikers kunnen webpagina's niet openen in een incognitovenster.
  • 2: Incognitomodus afgedwongen: Gebruikers kunnen webpagina's alleen openen in een incognitovenster.

Niet ingesteld: Gebruikers kunnen op internet browsen in een incognitovenster.

Stap 2: Het beleid instellen

Klik hieronder voor de stappen, afhankelijk van hoe je het beleid wilt beheren.

Beheerdersconsole

Kan worden toegepast op ingelogde gebruikers op elk apparaat of ingeschreven browsers op Windows, Mac of Linux. Zie Begrijpen wanneer de instellingen gelden voor meer informatie.
  1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Apparatenand thenChromeand thenInstellingen. De pagina Instellingen voor gebruikers en browsers wordt standaard geopend.

Als je je hebt aangemeld voor Cloudbeheer voor de Chrome-browser, ga je naar Menu and then Chrome-browserand thenInstellingen.

3. Laat de organisatie-eenheid op het hoogste niveau geselecteerd als u wilt dat de instelling voor iedereen geldt. Selecteer anders een onderliggende organisatie-eenheid.
  4. Ga naar Beveiliging.
  5. Selecteer bij Incognitomodus de optie Incognitomodus niet toestaan.
  6. Klik op Opslaan.

Windows

Geldt voor Windows-gebruikers die inloggen op een beheerd account in de Chrome-browser.

Met Groepsbeleid

Doe het volgende in de Groepsbeleidsbeheer-editor van Microsoft Windows (map Computer of Gebruikersconfiguratie):

1. Ga naar Beleid en dan Beheersjablonen en dan Google en dan Google Chrome.
  2. Schakel Beschikbaarheid van incognitomodus in.
  3. Incognitomodus staat uit: Gebruikers kunnen webpagina's niet openen in de incognitomodus.
  4. Implementeer de update voor je gebruikers.

Mac

Geldt voor AppleMac-gebruikers die zijn ingelogd op een beheerd account in de Chrome-browser.
  1. Stel in je Chrome-configuratieprofiel de sleutel IncognitoModeAvailability in op 1, <integer>1</integer>.
  2. Implementeer de wijziging voor je gebruikers.

Linux

Geldt voor Linux-gebruikers die zijn ingelogd op een beheerd account in de Chrome-browser.

Doe het volgende in je voorkeursbewerker voor JSON-bestanden:

1. Ga naar de map /etc/opt/chrome/policies/managed.
  2. Maak of update een JSON-bestand.
  3. Stel IncognitoModeAvailability in op 1.

Checken of het beleid is toegepast

Nadat je Chrome-beleid hebt toegepast, moeten gebruikers de Chrome-browser of hun ChromeOS-apparaten opnieuw opstarten voordat de instellingen van kracht worden. Check op de apparaten van gebruikers of het beleid correct is toegepast.

1. Ga op een beheerd apparaat naar chrome://policy.
  2. Klik op Beleid opnieuw laden.
  3. Vink het vakje aan voor Beleid zonder ingestelde waarde bekijken.
  4. Controleer bij IncognitoModeAvailability of Status is ingesteld op OK.
  5. Controleer bij IncognitoModeAvailability of de beleidswaarde overeenkomt met wat je hebt ingesteld in het beleid.
    • IncognitoModeAvailability—1