Planerar du en strategi för återgång till kontorsarbete? Se hur Chrome OS kan vara till hjälp.

Ställa in datakontroller i ChromeOS

1: Skapa datakontrollregler i ChromeOS

Du kan skapa och hantera datakontrollregler i avsnittet Regler i Googles administratörskonsol. Regeltypen är Chrome-åtgärd.

Tänk på följande

• Ange käll- och måladresser för Chrome-appar, tillägg och progressiva webbappar som webbadresser. Mer information finns i Format för webbadressmönster för företagspolicy.
  • Du kan ange flera källor och destinationer med en kommaavgränsad lista. Asterisker stöds. En fullständig beskrivning av vad som kan definieras finns i Format för webbadressfilter.
  • Icke-webbadressbaserade destinationer stöds med hjälp av kryssrutor. Kontroller per app för Android-appar stöds inte.
  • Om reglerna har överlappande begränsningar för samma käll- och måladresser är prioritetsordningen följande:

• Tillåt
    • Blockera
    • Varna
    • Rapportera
    • Ingen policy har angetts
  • Du kan använda Tillåt-regler för att skapa undantag från begränsningar. Blockera till exempel inklistring på alla webbplatser men tillåt inklistring mellan jobbgodkända webbappar.

Se Exempelscenarier för exempel på hur regler kan skapas för att hantera vanliga användningsfall.

Skapa och hantera datakontrollregler

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Öppna Regler på startsidan för administratörskonsolen och klicka på Skapa regelföljt avChrome-åtgärd.
  3. Ange ett regelnamn – till exempel Extern datadelning.
  4. Ange en Beskrivning – till exempel Avisera om dokument delas utanför företaget.
  5. Definiera regelns omfattning.
    • Tillämpa på hela organisationen.
    • Tillämpa på specifika organisationsenheter eller grupper genom att välja organisationsenheter och grupper som ska inkluderas eller uteslutas.
  6. Klicka på Fortsätt.
  7. Under Utlösare väljer du en eller flera händelser eller enhetsfunktioner som utlöser regeln.
  8. Under Villkor anger du de webbadresser som regeln tillämpas på. Det innebär att regeln tillämpas när användaren utför åtgärder eller visar innehåll på någon av webbadresserna.
  9. Under Åtgärder väljer du vilken åtgärd som ska tillämpas för varje utlösare.
  10. Klicka på Fortsätt.
  11. Granska regeln och klicka på Skapa.
  12. Välj Aktiv och klicka på Slutför för att aktivera regeln.

Obs! Du kan välja Inaktiv för att inaktivera en regel utan att ta bort den.