Ben je aan het plannen om weer op kantoor te gaan werken? Bekijk hoe Chrome OS hieraan kan bijdragen.

ChromeOS-gegevensbeheer instellen

1: Regels voor ChromeOS-gegevensbeheer maken

U kunt regels voor gegevensbeheer maken en beheren in het gedeelte Regels van de Google Beheerdersconsole. Het regeltype is Chrome-actie.

Aandachtspunten

• Geef bron- en bestemmings-URL's op voor Chrome-apps, -extensies en PWA's als URL's. Zie URL-patroonnotatie voor Enterprise-beleid voor meer informatie.
  • U kunt meerdere bronnen en bestemmingen opgeven met een door komma's gescheiden lijst. Sterretjes worden ondersteund. Zie URL-filterindeling voor een volledige beschrijving van wat kan worden gedefinieerd.
  • Bestemmingen zonder URL worden ondersteund met selectievakjes. Opties per app voor Android-apps worden niet ondersteund.
  • Als regels overlappende beperkingen hebben voor dezelfde bron- en bestemmings-URL, is de volgende volgorde:

• Toestaan
    • Blokkeren
    • Waarschuwen
    • Rapport
    • Geen beleid ingesteld
  • U kunt Toestaan-regels gebruiken om uitzonderingen op beperkingen te maken. Je kunt bijvoorbeeld plakken op alle websites blokkeren, maar toestaan dat er tussen werkgoedgekeurde web-apps wordt geplakt.

Bekijk voorbeeldscenario's voor voorbeelden van hoe u regels kunt maken voor veelvoorkomende toepassingen.

Regels voor gegevensbeheer maken en beheren

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga op de homepage van de Beheerdersconsole naar Regels en klik op Regel makenen danChrome-actie. selecteren.
  3. Vul bij Naam regel een naam in, bijvoorbeeld Gegevens extern delen.
  4. Vul een beschrijving in, bijvoorbeeld Waarschuwen als documenten buiten het bedrijf worden gedeeld.
  5. Definieer het bereik van de regel.
    • Toepassen op de hele organisatie.
    • Toepassen op specifieke organisatie-eenheden of groepen door organisatie-eenheden en groepen te selecteren om op te nemen of uit te sluiten.
  6. Klik op Doorgaan.
  7. Selecteer onder Triggers een of meer gebeurtenissen of apparaatfuncties waardoor deze regel moet worden getriggerd.
  8. Vul onder Voorwaarden de URL's in waarop de regel moet worden toegepast. Dit betekent dat de regel wordt toegepast als de gebruiker actie onderneemt of content bekijkt op een van deze URL's.
  9. Selecteer onder Acties welke actie wordt toegepast voor elke trigger.
  10. Klik op Doorgaan.
  11. Controleer de regel en klik op Maken.
  12. Selecteer Actief en klik op Voltooid om de regel aan te zetten.

Opmerking: U kunt Inactief selecteren om een regel uit te zetten zonder deze te verwijderen.