Planerar du en strategi för återgång till kontorsarbete? Se hur Chrome OS kan vara till hjälp.

Registrera webbläsare med Microsoft Intune (Android)

Gäller för Android-användare som använder hanterad Chrome.

Som Chrome Enterprise-administratör kan du använda Microsoft Intune för att tillämpa en registreringstoken för Chrome Browser Cloud Management och registrera dina Chrome-webbläsare. Du kan sedan använda Googles administratörskonsol för att tillämpa policyer för användare som öppnar Chrome på en registrerad Android-enhet.

Innan du börjar

Registrera webbläsare

Steg 1: Skapa registreringstoken

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Skapa en registreringstoken. Se Skapa registreringstoken.

3. Kopiera token som används i steg 3.

Steg 2: Lägg till appen Google Chrome

1. Logga in på administratörscentret för Microsoft Endpoint Manager.

2. Klicka påApparföljt avAlla apparföljt avLägg till.

3. Klicka på Lägg till.

4. För Apptyp väljer du Hanterad Google Play-appen och klickar sedan på Välj.

5. Sök efter och välj appen Google Chrome.

6. Klicka på Välj längst ned.

7. Klicka på Godkänn för att lägga till appen på listan.

8. Klicka på Godkänn i rutan som öppnas.

9. (Valfritt) Om du uppmanas att göra det väljer du den policy som gäller för ditt företag.
    Vi rekommenderar att du väljer Behåll godkännande.

10. Klicka på Synkronisera för att synkronisera Google Play Butik och klicka sedan på Uppdatera.

11. Klicka på Google Chrome.

12. Klicka på Egenskaper.

13. Klicka på Redigera bredvid titeln Uppgifter.

14. För Uppgiftstyp väljer du Obligatoriskt och lägger till något av följande:

• en grupp användare eller enheter

• alla användare

• alla enheter

15. Klicka på Granska + spara.

Steg 3: Tilldela registreringstoken till webbläsaren Chrome

1. I administratörscentret för Microsoft Endpoint Manager väljer du Apparföljt avPolicyer för appkonfigurationföljt avLägg till.

2. Välj Hanterade enheter eller Hanterade appar beroende på statusen för enhetshanteringen.
    Nedan visas konfigurationen för hanterade enheter.

3. Ange ett konfigurationsnamn, till exempel Hantering av webbläsaren Chrome.

4. För plattform väljer du Android Enterprise och sedan en profiltyp som matchar ditt användningsfall.

5. För Målapp klickar du på Välj app, väljer Chrome och klickar på OK.

6. Klicka på Nästa.

7. Välj Använd konfigurationsdesigner för Konfigurationsformat.

8. Klicka på +Lägg till.

9. Sök efter registreringstoken i sökfältet till vänster.

10. Markera rutan bredvid Registreringstoken och klicka på OK

11. I rutan Konfigurationsvärde klistrar du in den registreringstoken som du genererade i steg 1.

12. Klicka på Nästa.

13. Välj den policy för anslutna appar som matchar din företagspolicy och klicka på Next (nästa).

14. Välj tillämpliga Included groups (inkluderade grupper) och Excluded groups (uteslutna grupper).

15. Klicka på Next (nästa)följt avCreate (skapa).

Google och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra företags- och produktnamn är varumärken som tillhör de företag som de är kopplade till.