Planerar du en strategi för återgång till kontorsarbete? Se hur Chrome OS kan vara till hjälp.

Ställa in datakontroller i ChromeOS

4: Visa datakontrollhändelser

Datakontrollhändelser i ChromeOS rapporteras under granskningsrapporten för Chrome och visas i Googles administratörskonsol.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Gör något av följande:
    1. Klicka påRapporteringföljt avGranskning och utredningföljt avLogghändelser för Chrome till vänster.
    2. Klicka på Rapportering följt av Granskning och utredningföljt avRegellogg till vänster.
  3. Klicka på Lägg till ett filter.
  4. Välj Händelse.
  5. Välj Dataåtkomstkontroll i rutan Händelse.
  6. Klicka på Verkställ.
  7. Klicka på för att lägga till eller ta bort relevanta kolumner för datakontrollhändelser.

Följande kolumner gäller datakontrollhändelser:

• Regel-id (endast tillgängligt i regelloggen)
  • Regelnamn (enbart tillgängligt i regelloggen)
  • Händelse
  • Datum
  • Händelseorsak
  • Enhetsnamn
  • Enhetsanvändare
  • Enhetsplattform
  • Användaragent
  • Webbläsarversion
  • Webbadress (källa och destinationer)
  • Källa
  • Mål
  • Typ av utlösare
  • Klienttyp