Ben je aan het plannen om weer op kantoor te gaan werken? Bekijk hoe Chrome OS hieraan kan bijdragen.

Chrome-gegevens automatisch verwijderen van apparaten

Geldt voor beheerde Chrome-browsers en ChromeOS-apparaten.

Chrome-versie 89 of hoger.

Als beheerder kun je bepalen hoelang Chrome gegevens (zoals geschiedenis, cookies en wachtwoorden) bewaart. Je kunt bepaalde gegevens verwijderen zodra Chrome wordt gesloten of zodra ze ouder zijn dan de levensduur die je opgeeft.

Voordat je begint

• Zet Google Sync uit met het beleid SyncDisabled. Als je het beleid instelt om gegevens op platformniveau te verwijderen, moet je Sync op platformniveau uitzetten. Als je het beleid instelt om gegevens op gebruikersniveau te verwijderen, moet je Sync op gebruikersniveau uitzetten.
  • Je kunt de volgende gegevenstypen verwijderen:
    • browsing_history: Hiermee wordt de browsegeschiedenis verwijderd
    • download_history: Hiermee wordt de downloadgeschiedenis verwijderd
    • cookies_and_other_site_data: Hiermee worden cookies en andere sitegegevens verwijderd
    • cached_images_and_files: Hiermee worden gecachte afbeeldingen en bestanden verwijderd van het apparaat van de gebruiker
    • password_signin: Hiermee worden opgeslagen wachtwoorden verwijderd
    • autofill: Hiermee worden opgeslagen gegevens voor automatisch aanvullen verwijderd die in de browser zijn opgeslagen
    • site_settings: Hiermee worden de site-instellingen gereset naar de standaardinstellingen
    • hosted_app_data: Hiermee wordt de gegevenscache verwijderd voor gehoste apps die in de browser zijn geïnstalleerd

Reviewbeleid

Beleid Beschrijving en instellingen

ClearBrowsingDataOnExitList

Geef op welke typen browsergegevens worden verwijderd zodra Chrome wordt gesloten.

Dit beleid heeft geen voorrang op AllowDeletingBrowserHistory.

BrowsingDataLifetime

Configureer de instellingen voor de levensduur van browsergegevens voor Chrome. Geef op na hoeveel tijd Chrome bepaalde typen gegevens moet verwijderen.

Geef time_to_live_in_hours op:

• Minimum: 1
  • Maximum: 2.147.483.647. Dit is de grootste waarde die een ondertekend 32-bits veld voor gehele getallen kan bevatten.

Het kan soms iets langer duren om de gegevens te verwijderen dan de tijdsduur die u opgeeft.

Gegevens verwijderen zodra Chrome wordt gesloten

Beheerdersconsole

Kan worden toegepast op ingelogde gebruikers op elk apparaat of ingeschreven browsers op Windows, Mac of Linux. Zie Begrijpen wanneer de instellingen gelden voor meer informatie.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Apparatenand thenChromeand thenInstellingen. De pagina Instellingen voor gebruikers en browsers wordt standaard geopend.

Als je je hebt aangemeld voor Cloudbeheer voor de Chrome-browser, ga je naar Menu and then Chrome-browserand thenInstellingen.

3. Laat de organisatie-eenheid op het hoogste niveau geselecteerd als u wilt dat de instelling geldt voor alle gebruikers en ingeschreven browsers. Selecteer anders een onderliggende organisatie-eenheid.
  4. Ga naar Andere instellingen.
  5. Voor ChromeOS-apparaten:
    1. Klik op Chrome-synchronisatie (ChromeOS).
    2. Selecteer Chrome-synchronisatie uitzetten.
    3. Vink de vakjes aan om de gegevenstypen te selecteren die Chrome moet verwijderen. Bekijk de lijst met beschikbare gegevenstypen in Voordat je begint hierboven.
    4. Klik op Opslaan.
  6. Voor de Chrome-browser op Windows, Mac en Linux:
    1. Klik op Chrome-synchronisatie en roamingprofielen (Chrome-browser: cloudbeheerd).
    2. Selecteer Synchronisatie niet toestaan.
    3. Vink de vakjes aan om de gegevenstypen te selecteren die Chrome moet verwijderen. Bekijk de lijst met beschikbare gegevenstypen in Voordat je begint hierboven.
    4. Klik op Opslaan.
Windows (Groepsbeleid)
Geldt voor Windows-gebruikers die inloggen op een beheerd account in de Chrome-browser.
Doe het volgende in de Groepsbeleidsbeheer-editor van Microsoft Windows (map Computer of Gebruikersconfiguratie):
  1. Ga naar Beleid en dan Beheersjablonen en dan Google en dan Google Chrome.
  2. Zet Browsegegevens wissen bij afsluiten aan.
  3. Voeg de gegevenstypen toe die Chrome moet verwijderen. Bekijk de lijst met beschikbare gegevenstypen in Voordat je begint hierboven.
  4. Implementeer de update voor je gebruikers.

Bekijk de voorbeelden hieronder voor voorbeeldcode.

Windows (Register)
Geldt voor Windows-gebruikers die inloggen op een beheerd account in de Chrome-browser.
Configureer ClearBrowsingDataOnExitList onder Software\Policies\Google\Chrome om bepaalde gegevenstypen te verwijderen zodra de browser wordt gesloten. Bekijk de lijst met beschikbare gegevenstypen in Voordat je begint hierboven.
Bekijk de voorbeelden hieronder voor voorbeeldcode.
Bekijk de Microsoft-documentatie voor instructies om registersleutels toe te voegen, te wijzigen en te verwijderen.
Mac
Geldt voor AppleMac-gebruikers die zijn ingelogd op een beheerd account in de Chrome-browser.
  1. Voeg de volgende sleutel toe aan je Chrome-configuratieprofiel of update deze:
    • Voeg de gegevenstypen die Chrome moet verwijderen toe aan de sleutel ClearBrowsingDataOnExitList.
      Bekijk de lijst met beschikbare gegevenstypen in Voordat je begint hierboven.
  2. Implementeer de update voor je gebruikers.

Bekijk de voorbeelden hieronder voor voorbeeldcode.

Linux
Geldt voor Linux-gebruikers die zijn ingelogd op een beheerd account in de Chrome-browser.
Doe het volgende in je voorkeursbewerker voor json-bestanden:
  1. Ga naar de map etc/opt/chrome/policies/managed.
  2. Maak of update een JSON-bestand.
  3. Voeg in ClearBrowsingDataOnExitList de gegevenstypen toe die je wilt verwijderen.
    Bekijk de lijst met beschikbare gegevenstypen in Voordat je begint hierboven.
  4. Implementeer de update voor je gebruikers.
Bekijk de voorbeelden hieronder voor voorbeeldcode.

Gegevens verwijderen na een bepaalde periode

Beheerdersconsole

Kan worden toegepast op ingelogde gebruikers op elk apparaat of ingeschreven browsers op Windows, Mac of Linux. Zie Begrijpen wanneer de instellingen gelden voor meer informatie.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Apparatenand thenChromeand thenInstellingen. De pagina Instellingen voor gebruikers en browsers wordt standaard geopend.

Als je je hebt aangemeld voor Cloudbeheer voor de Chrome-browser, ga je naar Menu and then Chrome-browserand thenInstellingen.

3. Laat de organisatie-eenheid op het hoogste niveau geselecteerd als u wilt dat de instelling geldt voor alle gebruikers en ingeschreven browsers. Selecteer anders een onderliggende organisatie-eenheid.
  4. Ga naar Beveiliging.
  5. Klik op Levensduur van browsegegevens.
  6. Geef op na hoeveel tijd Chrome bepaalde typen gegevens moet verwijderen. Bekijk de lijst met beschikbare gegevenstypen in Voordat je begint hierboven.
  7. Klik op Opslaan.
Windows (Groepsbeleid)
Geldt voor Windows-gebruikers die inloggen op een beheerd account in de Chrome-browser.
Doe het volgende in de Groepsbeleidsbeheer-editor van Microsoft Windows (map Computer of Gebruikersconfiguratie):
  1. Ga naar Beleid en dan Beheersjablonen en dan Google en dan Google Chrome.
  2. Zet Instellingen voor levensduur van browsegegevens aan.
  3. Voeg in JavaScript Object Notation-indeling (JSON) de gegevenstypen toe die je wilt verwijderen en de levensduur ervan. Bekijk de lijst met beschikbare gegevenstypen in Voordat je begint hierboven.
    Opmerking: Voer JSON-gegevens in als één regel, zonder regeleinden.
  4. Implementeer de update voor je gebruikers.
Bekijk de voorbeelden hieronder voor voorbeeldcode.
Windows (Register)
Geldt voor Windows-gebruikers die inloggen op een beheerd account in de Chrome-browser.
Configureer onder Software\Policies\Google\Chrome de optie BrowsingDataLifetime om op te geven welke gegevenstypen je wilt verwijderen en de levensduur ervan. Bekijk de lijst met beschikbare gegevenstypen in Voordat je begint hierboven.
Bekijk de voorbeelden hieronder voor voorbeeldcode.
Bekijk de Microsoft-documentatie voor instructies om registersleutels toe te voegen, te wijzigen en te verwijderen.
Mac
Geldt voor AppleMac-gebruikers die zijn ingelogd op een beheerd account in de Chrome-browser.
  1. Voeg de volgende sleutel toe aan je Chrome-configuratieprofiel of update deze:
    • Voeg de gegevenstypen die je wilt verwijderen en de levensduur ervan toe aan de sleutel ClearBrowsingDataOnExitList.
      Bekijk de lijst met beschikbare gegevenstypen in Voordat je begint hierboven.
  2. Implementeer de update voor je gebruikers.

Bekijk de voorbeelden hieronder voor voorbeeldcode.

Linux
Geldt voor Linux-gebruikers die zijn ingelogd op een beheerd account in de Chrome-browser.

Doe het volgende in je voorkeursbewerker voor json-bestanden:

1. Ga naar de map /etc/opt/chrome/policies/managed.
  2. Maak of update een JSON-bestand.
  3. Voeg in BrowseDataLifetime de gegevenstypen toe die je wilt verwijderen en de levensduur ervan.
    Bekijk de lijst met beschikbare gegevenstypen in Voordat je begint hierboven.
  4. Implementeer de update voor je gebruikers.
Bekijk de voorbeelden hieronder voor voorbeeldcode.

Voorbeelden

Alle gegevenstypen verwijderen zodra Chrome wordt gesloten

Beheerdersconsole

Kan worden toegepast op ingelogde gebruikers op elk apparaat of ingeschreven browsers op Windows, Mac of Linux. Zie Begrijpen wanneer de instellingen gelden voor meer informatie.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Apparatenand thenChromeand thenInstellingen. De pagina Instellingen voor gebruikers en browsers wordt standaard geopend.

Als je je hebt aangemeld voor Cloudbeheer voor de Chrome-browser, ga je naar Menu and then Chrome-browserand thenInstellingen.

3. Laat de organisatie-eenheid op het hoogste niveau geselecteerd als u wilt dat de instelling geldt voor alle gebruikers en ingeschreven browsers. Selecteer anders een onderliggende organisatie-eenheid.
  4. Ga naar Andere instellingen.
  5. Voor ChromeOS-apparaten:
    1. Klik op Chrome-synchronisatie (ChromeOS).
    2. Selecteer Chrome-synchronisatie uitzetten.
    3. Vink alle vakjes aan voor gegevenstypen.
    4. Klik op Opslaan.
  6. Voor de Chrome-browser op Windows, Mac en Linux:
    1. Klik op Chrome-synchronisatie en roamingprofielen (Chrome-browser: cloudbeheerd).
    2. Selecteer Synchronisatie niet toestaan.
    3. Vink alle vakjes aan voor gegevenstypen.
    4. Klik op Opslaan.

Windows (Groepsbeleid)

["browsing_history","download_history","cookies_and_other_site_data","cached_images_and_files","password_signin","autofill","site_settings","hosted_app_data"]

Windows (Register)

Software\Policies\Google\Chrome\ClearBrowsingDataOnExitList\1 = browsing_history
Software\Policies\Google\Chrome\ClearBrowsingDataOnExitList\2 = download_history
Software\Policies\Google\Chrome\ClearBrowsingDataOnExitList\3 = cookies_and_other_site_data
Software\Policies\Google\Chrome\ClearBrowsingDataOnExitList\4 = cached_images_and_files
Software\Policies\Google\Chrome\ClearBrowsingDataOnExitList\5 = password_signin
Software\Policies\Google\Chrome\ClearBrowsingDataOnExitList\6 = autofill
Software\Policies\Google\Chrome\ClearBrowsingDataOnExitList\7 = site_settings
Software\Policies\Google\Chrome\ClearBrowsingDataOnExitList\8 = hosted_app_data

Mac

<key>ClearBrowsingDataOnExitList</key>
<dict>
 <array>
  <string>browsing_history</string>
  <string>download_history</string>
  <string>cookies_and_other_site_data</string>
  <string>cached_images_and_files</string>
  <string>password_signin</string>
  <string>autofill</string>
  <string>site_settings</string>
  <string>hosted_app_data</string>
 </array>
</dict>

Linux

{
  "ClearBrowsingDataOnExitList": ["browsing_history", "download_history", "cookies_and_other_site_data", "cached_images_and_files", "password_signin", "autofill", "site_settings", "hosted_app_data]
}

Profielbeheergegevens verwijderen zodra Chrome wordt gesloten

Wanneer gebruikers Chrome gebruiken, slaat de browser vaak bestanden en afbeeldingen op in het cachegeheugen, zodat dezelfde website bij volgende bezoeken sneller kan worden geladen. Wanneer gebruikers veel websites bezoeken, wordt er steeds meer cachegeheugen in beslag genomen op hun apparaat. Voor gebruikers met beperkte of gedeelde opslag op hun apparaat kunt u voorkomen dat profielen te groot worden. Als u gecachte afbeeldingen en bestanden en gehoste app-gegevens wist, worden de meeste gegevens verwijderd en behouden profielen een beheersbare grootte.

Beheerdersconsole

Kan worden toegepast op ingelogde gebruikers op elk apparaat of ingeschreven browsers op Windows, Mac of Linux. Zie Begrijpen wanneer de instellingen gelden voor meer informatie.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Apparatenand thenChromeand thenInstellingen. De pagina Instellingen voor gebruikers en browsers wordt standaard geopend.

Als je je hebt aangemeld voor Cloudbeheer voor de Chrome-browser, ga je naar Menu and then Chrome-browserand thenInstellingen.

3. Laat de organisatie-eenheid op het hoogste niveau geselecteerd als u wilt dat de instelling geldt voor alle gebruikers en ingeschreven browsers. Selecteer anders een onderliggende organisatie-eenheid.
  4. Ga naar Andere instellingen.
  5. Voor ChromeOS-apparaten:
    1. Klik op Chrome-synchronisatie (ChromeOS).
    2. Selecteer Chrome-synchronisatie uitzetten.
    3. Vink de vakjes Gecachete afbeeldingen en bestanden en Gehoste app-gegevens aan.
    4. Klik op Opslaan.
  6. Voor de Chrome-browser op Windows, Mac en Linux:
    1. Klik op Chrome-synchronisatie en roamingprofielen (Chrome-browser: cloudbeheerd).
    2. Selecteer Synchronisatie niet toestaan.
    3. Vink de vakjes Gecachete afbeeldingen en bestanden en Gehoste app-gegevens aan.
    4. Klik op Opslaan.

Windows (Groepsbeleid)

["cached_images_and_files","hosted_app_data"]

Windows (Register)

Software\Policies\Google\Chrome\ClearBrowsingDataOnExitList\1 = cached_images_and_files
Software\Policies\Google\Chrome\ClearBrowsingDataOnExitList\2 = hosted_app_data

Mac

<key>ClearBrowsingDataOnExitList</key>
<dict>
 <array>
  <string>cached_images_and_files</string>
  <string>hosted_app_data</string>
 </array>
</dict>

Linux

{
  "ClearBrowsingDataOnExitList": ["cached_images_and_files", "hosted_app_data]
}

Elke 24 uur de browsegeschiedenis verwijderen en elke 12 uur wachtwoorden en gegevens voor automatisch invullen verwijderen

Beheerdersconsole

Kan worden toegepast op ingelogde gebruikers op elk apparaat of ingeschreven browsers op Windows, Mac of Linux. Zie Begrijpen wanneer de instellingen gelden voor meer informatie.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Apparatenand thenChromeand thenInstellingen. De pagina Instellingen voor gebruikers en browsers wordt standaard geopend.

Als je je hebt aangemeld voor Cloudbeheer voor de Chrome-browser, ga je naar Menu and then Chrome-browserand thenInstellingen.

3. Laat de organisatie-eenheid op het hoogste niveau geselecteerd als u wilt dat de instelling geldt voor alle gebruikers en ingeschreven browsers. Selecteer anders een onderliggende organisatie-eenheid.
  4. Ga naar Beveiliging.
  5. Klik op Levensduur van browsegegevens en stel het volgende in:
    1. Stel de time to live (uren) voor de browsegeschiedenis in op 24.
    2. Stel de time to live (uren) voor wachtwoord en andere inloggegevens in op 12.
    3. Stel de time to live (uren) voor automatisch invullen van formuliergegevens in op 12.
  6. Klik op Opslaan.

Windows (Groepsbeleid)

[{"data_types":["browsing_history"],"time_to_live_in_hours":24},{"data_types":["password_signin","autofill"],"time_to_live_in_hours":12}]

Windows (Register)

Software\Policies\Google\Chrome\BrowsingDataLifetime = [
 {
  "data_types": [
   "browsing_history"
  ],
  "time_to_live_in_hours": 24
 },
 {
  "data_types": [
   "password_signin",
   "autofill"
  ],
  "time_to_live_in_hours": 12
 }
]

Mac

<key>BrowsingDataLifetime</key>
 <array>
 <dict>
 <key>data_types</key>
  <array>
   <string>browsing_history</string>
  </array>
 <key>time_to_live_in_hours</key>
  <integer>24</integer></dict>
  <dict>
  <key>data_types</key>
   <array>
    <string>password_signin</string>
    <string>autofill</string>
   </array>
  <key>time_to_live_in_hours</key>
   <integer>12</integer></dict>
 </array>

Linux

BrowsingDataLifetime = [
 {
  "data_types": [
   "browsing_history"
  ],
  "time_to_live_in_hours": 24
 },
 {
  "data_types": [
   "password_signin",
   "autofill"
  ],
  "time_to_live_in_hours": 12
 }
]

Controleren of het beleid is toegepast

Nadat je Chrome-beleid hebt toegepast, moeten gebruikers Chrome opnieuw starten voordat de instellingen van kracht worden. Je kunt op de apparaten van gebruikers controleren of het beleid juist wordt toegepast.

1. Ga op een beheerd apparaat naar chrome://policy.
  2. Klik op Beleid opnieuw laden.
  3. Controleer of bij ClearBrowsingDataOnExitList en BrowsingDataLifetime de Status is ingesteld op OK.
  4. Klik voor ClearBrowsingDataOnExitList en BrowsingDataLifetime op Meer weergeven en controleer of de veldwaarden overeenkomen met de waarden die je hebt ingesteld in het beleid.

Google en de gerelateerde merken en logo's zijn handelsmerken van Google LLC. Alle andere bedrijfs- en productnamen zijn handelsmerken van de bedrijven waarmee ze in verband worden gebracht.