Planerar du en strategi för återgång till kontorsarbete? Se hur Chrome OS kan vara till hjälp.

Hantera webbläsaren Chrome med Windows-enhetshantering

För administratörer som hanterar webbläsaren Chrome på Windows för ett företag eller en skola.

Som administratör kan du använda anpassade inställningar för att konfigurera inställningar för webbläsaren Chrome på organisationens Microsoft Windows 10-enheter. Du gör först en anpassad inställning för att tillåta att Chrome godkänner principinställningar på de hanterade enheterna. Därefter anger du en anpassad inställning för varje Chrome-princip.

Steg 1: Mata in Chromes ADMX-filen i Googles administratörskonsol

Hämta Chrome ADMX-filinnehållet:

1. Ladda ned Chrome ADMX-mallarna på en Windows-enhet.
  2. I en textredigerare öppnar du C:\Users\username\Downloads\template\windows\admx\chrome.admx och kopierar innehållet.

Ange en anpassad inställning för inmatning av Chrome ADMX-principen:

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen öppnar du Meny följt av Enheterföljt avMobil och ändpunkterföljt avInställningarföljt avWindows.
  3. Klicka på Anpassade inställningar
  4. Klicka på Lägg till en anpassad inställning.
  5. Ange text i fälten:
    • Namn
      Chrome ADMX Ingestion
    • OMA-URI
      ./Device/Vendor/MSFT/Policy/ConfigOperation/ADMXInstall/Chrome/Policy/ChromeAdmx
    • Datatyp
      Sträng (välj på rullgardinsmenyn)
    • Värde
      Ange texten från chrome.admx
    • Beskrivning (valfritt)
      Ange en beskrivning
  6. Klicka på Nästa.
  7. Välj den organisationsenhet som principen ska tillämpas på.
  8. Klicka på Verkställ.

Steg 2: Lägg till en anpassad inställning för varje Chrome-princip

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen öppnar du Meny följt av Enheterföljt avMobil och ändpunkterföljt avInställningarföljt avWindows.
  3. Klicka på Anpassade inställningar
  4. Klicka på Lägg till en anpassad inställning.
  5. Fyll i fälten. Ta hjälp av exemplen nedan för den princip som ska implementeras. En fullständig lista över tillgängliga principer finns i principlistan för Chrome Enterprise.
    Obs! Fältet OMA-URI fyller inte automatiskt på webbläsarpolicyer för Chrome eftersom de är ADMX-baserade.
  6. Klicka på Nästa.
  7. Välj den organisationsenhet som principen ska tillämpas på.
  8. Klicka på Verkställ.

Exempel A: Aktivera hemknappen

• Namn
    Chrome – ADMX – ShowHomeButton
  • Beskrivning
    Aktivera hemknappen
  • OMA-URI
    ./Device/Vendor/MSFT/Policy/Config/Chrome~Policy~googlechrome*~Startup*/ShowHomeButton
  • Datatyp:
    Sträng
  • Antal
    <enabled/>

Exempel B: Konfigurera webbadress för hemknappen

• Namn
    Chrome – ADMX – HomepageLocation
  • Beskrivning
    Konfigurera webbadressen som hemknappen öppnar
  • OMA-URI
    ./Device/Vendor/MSFT/Policy/Config/Chrome~Policy~googlechrome*~Startup*/HomepageLocation
  • Datatyp
    Sträng
  • Värde
    <enabled/>

Exempel C: Aktivera webbplatsisolering

• Namn
    Chrome – ADMX – SitePerProcess
  • Beskrivning
    Aktivera webbplatsisolering
  • OMA-URI
    ./Device/Vendor/MSFT/Policy/Config/Chrome~Policy~googlechrome/SitePerProcess
  • Datatyp:
    Sträng
  • Antal
    <enabled/>

Exempel D: Ange ett värde för appens språk

• Namn
    Chrome – ADMX – ApplicationLocaleValue
  • Beskrivning
    Appspråk
  • OMA-URI
    ./Device/Vendor/MSFT/Policy/Config/Chrome~Policy~googlechrome/ApplicationLocaleValue
  • Datatyp
    Sträng
  • Värde
    <enabled/>
    <data id="ApplicationLocaleValue" value="de"/>

Exempel E: Ange blockeringslista för webbadress

• Namn
    Chrome – ADMX – URLBlacklist
  • Beskrivning
    Lista med webbadresser som ska avvisas
  • OMA-URI
    ./Device/Vendor/MSFT/Policy/Config/Chrome~Policy~googlechrome/URLBlacklist
  • Datatyp:
    Sträng
  • Värde
    <enabled/>
    <data id="URLBlacklistDesc" value="1&#xF000;http://www.xyz.com&#xF000;2&#xF000;http://www.abc.com"/>

Viktigt! Använd &#xF000; som avgränsare mellan nyckelvärdespar.

Exempel F: Tillåt specifika tillägg

• Namn
    Chrome – ADMX – ExtensionInstallWhitelist
  • Beskrivning
    Tillåt specifika tillägg
  • OMA-URI
    ./Device/Vendor/MSFT/Policy/Config/Chrome~Policy~googlechrome*~Startup*/ExtensionInstallWhitelist
  • Datatyp:
    Sträng
  • Antal
    <enabled/>

Exempel G: Blockera alla tillägg

• Namn
    Chrome – ADMX – ExtensionInstallBlacklist
  • Beskrivning
    Lista över blockerade tillägg
  • OMA-URI
    ./Device/Vendor/MSFT/Policy/Config/Chrome~Policy~googlechrome~Extensions/ExtensionInstallBlacklist
  • Datatyp
    Sträng
  • Värde
    <enabled/>
    <data id="ExtensionInstallBlacklistDesc" value="1&#xF000;*"/>

Viktigt! Använd &#xF000; som avgränsare mellan nyckelvärdespar.

Exempel H: Hantera bokmärken

• Namn
    Chrome – ADMX – ManagedBookmarks
  • Beskrivning
    Hanterade bokmärken
  • OMA-URI
    ./Device/Vendor/MSFT/Policy/Config/Chrome~Policy~googlechrome/ManagedBookmarks
  • Datatyp:
    Sträng
  • Värde
    <enabled/>
    <data id='ManagedBookmarks' value='[
      {"toplevel_name":"Company Bookmarks"},
       {"url":"solarmora.com","name":"Solarmora Company"},
       {"url":"blogs.altostrat.com","name":"Favorite blogs"},
      {"name":"Email services","children":[
        {"url":"your-company.com","name":"An email service"},
        {"url":"other-company.com","name":"Another email service"}]}]'/>

Viktigt! Använd dubbla citattecken för de inre värdena och enkla citattecken för de yttre värdena.

Steg 3: Kontrollera att principen har ställts in

När du har tillämpat Chrome-principer måste användarna starta om webbläsaren Chrome för att inställningarna ska träda i kraft. Du kan kontrollera användarnas enheter för att säkerställa att policyn har tillämpats korrekt.

1. Öppna webbläsaren Chrome på en hanterad enhet.
  2. I adressfältet anger du chrome://policy.
  3. Klicka på Läs in policy på nytt.
  4. Verifiera att principen du anger är aktiverad.

Steg 4: (Valfritt) Konfigurera andra mallar

Förutom att hantera webbläsaren Chrome genom att följa stegen ovan kan du mata in och konfigurera andra mallar, till exempel Google Updater och principmallar för betaversionen av Chrome.

Du måste ladda ned mallarna om du ska kunna använda dem. Lägg sedan till nya anpassade inställningar på samma sätt som i steg 2 ovan.

Felsökning

• Om den anpassade princip som du anger inte finns på listan med Chrome-principer kanske det inte har gått tillräckligt lång tid för att principen ska ha hunnit distribueras till den hanterade enheten. Det kan ta upp till 3 timmar för principer att tillämpas på enheter med internetanslutning Om du vill tvinga fram en principsynkronisering på enheten öppnar du Inställningar och letar upp Hanteras av Google. Synkronisera enheten manuellt två gånger och kontrollera sedan principerna igen.
  • Kontrollera att principen finns i registret genom att skriva regedit i rutan Kör och öppna Registereditorn i Windows 10. Kontrollera att principen visas med rätt definition under HKLM\Software\Policies\Google\Chrome. Om den inte finns där har principen inte överförts korrekt.
  • Kontrollera att du har skrivit rätt OMA-URI och att värdet är korrekt utformad XML. Om något av detta har blivit fel visas inget felmeddelande, men principen tillämpas inte på användarnas datorer.

Relaterade ämnen

Google och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra företags- och produktnamn är varumärken som tillhör de företag som de är kopplade till.