Ben je aan het plannen om weer op kantoor te gaan werken? Bekijk hoe Chrome OS hieraan kan bijdragen.

De Chrome-browser beheren met Windows-apparaatbeheer

Voor beheerders die de Chrome-browser beheren in Windows voor een bedrijf of school.

Als beheerder kun je aangepaste instellingen gebruiken om Chrome-browserinstellingen te configureren op de Microsoft Windows 10-apparaten van je organisatie. Je stelt eerst een aangepaste instelling in waarmee Chrome op de beheerde apparaten beleidsinstellingen kan accepteren. Daarna stel je een aangepaste instelling in voor elk Chrome-beleid.

Stap 1: Het Chrome ADMX-bestand verwerken in de Google Beheerdersconsole

Download het Chrome ADMX-bestand:

1. Download de Chrome ADMX-templates op een Windows-apparaat.
  2. Open C:\Users\username\Downloads\template\windows\admx\chrome.admx in een teksteditor en kopieer de inhoud.

Stel een aangepaste instelling in om het Chrome ADMX-beleid te verwerken:

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Apparatenand thenMobiel en eindpuntenand thenInstellingenand thenWindows.
  3. Klik op Aangepaste instellingen.
  4. Klik op Een aangepaste instelling toevoegen.
  5. Vul de volgende velden in:
    • Naam
      Chrome ADMX-verwerking
    • OMA-URI
      ./Device/Vendor/MSFT/Policy/ConfigOperations/ADMXInstall/Chrome/Policy/ChromeAdmx
    • Gegevenstype
      Tekenreeks (selecteer dit in het dropdownmenu)
    • Waarde
      Vul de tekst uit chrome.admx in
    • Beschrijving (optioneel)
      Vul een beschrijving in
  6. Klik op Volgende.
  7. Kies de organisatie-eenheid waarop u het beleid wilt toepassen.
  8. Klik op Toepassen.

Stap 2: Een aangepaste instelling toevoegen voor elke Chrome-beleidsregel

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Apparatenand thenMobiel en eindpuntenand thenInstellingenand thenWindows.
  3. Klik op Aangepaste instellingen.
  4. Klik op Een aangepaste instelling toevoegen.
  5. Vul tekst in de velden in. Volg de voorbeelden hieronder voor het type beleid dat je wilt implementeren. Bekijk de beleidslijst voor Chrome Enterprise voor een volledige lijst van de beschikbare beleidsregels.
    Opmerking: Chrome-browserbeleid wordt niet automatisch ingevuld in het veld OMA-URI, omdat het beleid ADMX-gebaseerd is.
  6. Klik op Volgende.
  7. Kies de organisatie-eenheid waarop u het beleid wilt toepassen.
  8. Klik op Toepassen.

Voorbeeld A: Startknop aanzetten

• Naam
    Chrome – ADMX – ShowHomeButton
  • Beschrijving
    De startknop aanzetten
  • OMA-URI
    ./Device/Vendor/MSFT/Policy/Config/Chrome~Policy~googlechrome*~Startup*/ShowHomeButton
  • Gegevenstype
    Tekenreeks
  • Waarde
    <enabled/>

Voorbeeld B: URL voor knop homepage configureren

• Naam
    Chrome – ADMX – HomepageLocation
  • Beschrijving
    De URL configureren waarmee de knop Homepage wordt geopend
  • OMA-URI
    ./Device/Vendor/MSFT/Policy/Config/Chrome~Policy~googlechrome*~Startup*/HomepageLocation
  • Gegevenstype
    Tekenreeks
  • Waarde
    <enabled/>

Voorbeeld C: Site-isolatie aanzetten

• Naam
    Chrome – ADMX – SitePerProcess
  • Beschrijving
    Site-isolatie aanzetten
  • OMA-URI
    ./Device/Vendor/MSFT/Policy/Config/Chrome~Policy~googlechrome/SitePerProcess
  • Gegevenstype
    Tekenreeks
  • Waarde
    <enabled/>

Voorbeeld D: De app-locatie instellen

• Naam
    Chrome – ADMX – ApplicationLocaleValue
  • Beschrijving
    App-locatie
  • OMA-URI
    ./Device/Vendor/MSFT/Policy/Config/Chrome~Policy~googlechrome/ApplicationLocaleValue
  • gegevenstype
    Tekenreeks
  • Waarde
    <enabled/>
    <data id="ApplicationLocaleValue" value="de"/>

Voorbeeld E: Een URL-blokkeringslijst instellen

• Naam
    Chrome – ADMX – URLBlacklist
  • Beschrijving
    Lijst met URL's die moeten worden geweigerd
  • OMA-URI
    ./Device/Vendor/MSFT/Policy/Config/Chrome~Policy~googlechrome/URLBlacklist
  • Gegevenstype
    Tekenreeks
  • Waarde
    <enabled/>
    <data id="URLBlacklistDesc" value="1&#xF000;http://www.xyz.com&#xF000;2&#xF000;http://www.abc.com"/>

Belangrijk: Gebruik &#xF000; als scheidingsteken tussen sleutel-waardeparen.

Voorbeeld F: Specifieke extensies toestaan

• Naam
    Chrome – ADMX – ExtensionInstallWhitelist
  • Beschrijving
    Specifieke extensies toestaan
  • OMA-URI
    ./Device/Vendor/MSFT/Policy/Config/Chrome~Policy~googlechrome*~Startup*/ExtensionInstallWhitelist
  • Gegevenstype
    Tekenreeks
  • Waarde
    <enabled/>

Voorbeeld G: Alle extensies blokkeren

• Naam
    Chrome – ADMX – ExtensionInstallBlacklist
  • Beschrijving
    Blokkeringslijst voor extensies
  • OMA-URI
    ./Device/Vendor/MSFT/Policy/Config/Chrome~Policy~googlechrome~Extensions/ExtensionInstallBlacklist
  • Gegevenstype
    Tekenreeks
  • Waarde
    <enabled/>
    <data id="ExtensionInstallBlacklistDesc" value="1&#xF000;*"/>

Belangrijk: Gebruik &#xF000; als scheidingsteken tussen sleutel-waardeparen.

Voorbeeld H: Bookmarks beheren

• Naam
    Chrome – ADMX – ManagedBookmarks
  • Beschrijving
    Beheerde bookmarks
  • OMA-URI
    ./Device/Vendor/MSFT/Policy/Config/Chrome~Policy~googlechrome/ManagedBookmarks
  • Gegevenstype
    Tekenreeks
  • Waarde
    <enabled/>
    <data id='ManagedBookmarks' value='[
      {"toplevel_name":"Company Bookmarks"},
       {"url":"solarmora.com","name":"Solarmora Company"},
       {"url":"blogs.altostrat.com","name":"Favorite blogs"},
      {"name":"Email services","children":[
        {"url":"your-company.com","name":"An email service"},
        {"url":"other-company.com","name":"Another email service"}]}]'/>

Belangrijk: Gebruik dubbele aanhalingstekens voor de binnenste waarden en enkele aanhalingstekens voor de buitenste waarden.

Stap 3: Controleren of het beleid is ingesteld

Nadat je Chrome-beleid hebt toegepast, moeten gebruikers de Chrome-browser opnieuw starten voordat de instellingen van kracht worden. Je kunt op de apparaten van gebruikers controleren of het beleid juist wordt toegepast.

1. Open de Chrome-browser op het beheerde apparaat.
  2. Vul chrome://policy in de adresbalk in.
  3. Klik op Beleid opnieuw laden.
  4. Controleer of het beleid dat je hebt ingesteld aanstaat.

Stap 4: (Optioneel) Andere templates configureren

Naast het beheren van de Chrome-browser met de stappen hierboven, kun je nog meer templates opnemen en configureren, zoals Google Updater en Chrome Beta Policy Templates.

Als je deze templates wilt gebruiken, moet je ze eerst downloaden. Voeg vervolgens nieuwe aangepaste instellingen toe, zoals uitgelegd in Stap 2 hierboven.

Problemen oplossen

• Als het aangepaste beleid dat je instelt niet wordt weergegeven in de lijst met Chrome-beleid, moet je zorgen dat er voldoende tijd is geweest om het beleid te laten doorsturen naar het beheerde apparaat. Het kan 3 uur duren voordat beleid wordt toegepast op apparaten zonder internetverbinding. Als u het beleid afgedwongen wilt laten synchroniseren, opent u Instellingen op het apparaat en zoekt u Beheerd door Google. Synchroniseer het apparaat 2 keer handmatig en controleer het beleid opnieuw.
  • Als je wilt controleren of het beleid in het register staat, vul je in het vak Uitvoeren regedit in om de Register-editor te openen in Windows 10. Controleer of het (juist geconfigureerde) beleid onder HKLM\Software\Policies\Google\Chrome staat. Als het beleid niet zichtbaar is, betekent dit dat het beleid niet correct is gepusht.
  • Controleer of je de OMA-URI juist hebt ingetypt en zorg dat de waarde de juiste XML-indeling heeft. Als je hier fouten in hebt gemaakt, wordt er geen foutmelding weergegeven, maar wordt het beleid niet afgedwongen op de computers van gebruikers.