Planerar du en strategi för återgång till kontorsarbete? Se hur Chrome OS kan vara till hjälp.

Konfigurera policyer för Chrome Enterprise Connector för Chrome Enterprise Premium

Hot och dataskyddsfunktioner i Chrome Enterprise Premium är enbart tillgängliga för kunder som har köpt Chrome Enterprise Premium.

Som administratör kan du använda Googles administratörskonsol för att söka efter känslig data eller skydda Chrome-användarna från innehåll med skadlig programvara. Du kan också förhindra att vissa filer skickas för analys. Du kan sedan tillåta eller blockera uppladdningar och nedladdningar för filerna som inte har skannats.

Var passar policyerna för Chrome Enterprise Connector in i Chrome Enterprise Premium?

Om du vill implementera och använda hela uppsättningen Chrome Enterprise Premium-skydd måste du:

1. Konfigurera policyer för Chrome Enterprise Connector (beskrivs nedan).
  2. Konfigurera dataskyddsregler. Mer information finns i Använda Chrome Enterprise Premium för att integrera DLP med Chrome.
  3. Konfigurera aktivitetsvarningar. Beskrivningar av varningstyper finns i Visa varningsinformation.

Innan du börjar

• Konfigurera Chrome Browser Cloud Management. Mer information finns i Konfigurera Chrome Browser Cloud Management.
  • Hot och dataskyddsfunktioner i Chrome Enterprise Premium stöds inte i inkognitofönster. Läs om inställningen Inkognitoläge om du vill ha information om hur du förhindrar att användarna öppnar nya inkognitofönster.
  • (Rekommenderas) Aktivera Säker webbsökning för att skydda användare från webbplatser som kan innehålla skadlig programvara eller nätfiske. Läs mer om inställningen Skyddsnivå för Säker webbsökning.
  • Registrera dig för Chrome Enterprise Premium. Öppna anmälningsformuläret.

Ange policyer

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. I administratörskonsolen öppnar du menyn följt av Enheterföljt avChromeföljt avInställningar. Sidan Inställningar för användare och webbläsare öppnas som standard.

Om du har registrerat dig för Chrome Browser Cloud Management öppnar du menyn följt av Webbläsaren Chromeföljt avInställningar.

3. Välj organisationsenheten på högsta nivån så att alla underordnade organisationer ärver policyn.
  4. Scrolla till Chrome Enterprise Connectors.
  5. (Valfritt) Om du konfigurerar inställningar för Chrome Enterprise Connectors för första gången följer du anvisningarna för att aktivera hot och dataskydd i Chrome Enterprise Premium för Chrome Enterprise.
  6. Om du vill att inställningen ska gälla alla användare och registrerade webbläsare väljer du organisationsenheten på den högsta nivån. Välj annars en underordnad organisationsenhet.
  7. Konfigurera inställningar för Chrome Enterprise Connectors. Klicka nedan för mer information om inställningarna, beroende på vilken typ av innehåll du vill skicka för analys.
  8. Klicka på Spara.

Öppna alla  |  Stäng alla

Rapportering av säkerhetshändelser

Anger de API:er för molntjänst som du vill använda för att rapportera säkerhetshändelser. Du måste konfigurera säkerhetshändelser i Chrome för att kunna se dessa händelser. Information finns i Hantera rapportanslutare i Chrome Enterprise.

Mer information om hur du visar rapporter i säkerhetsöversikten finns i:

Ladda upp innehållsanalys

Ange de API:er för molntjänst som du vill använda. Välj Chrome Enterprise Premium och konfigurera sedan de ytterligare inställningarna.

Inställning Beskrivning

Fördröj filuppladdning

Välj ett alternativ:
  • Tillåt omedelbar uppladdning – tillåt användarna att ladda upp filen medan genomsökningen görs.
  • Fördröj uppladdningen tills analysen har slutförts – tillåt användarna att ladda upp filen först när genomsökningen är klar och har skickats.

Sök efter känslig data

Skanna uppladdningar efter känslig data. Mer information om hur du anger vad du vill söka efter finns i Använda Chrome Enterprise Premium för att integrera DLP med Chrome.

Välj ett alternativ:

• På som standard, förutom för följande webbadressmönster
  • Av som standard, förutom för följande webbadressmönster

Webbadressmönster

Ange en lista med webbadressmönster för de sidor på vilka Chrome tillåter eller förhindrar genomsökning efter känslig data. Om du inkluderar flera webbadresser avgränsar du dem genom att ange en webbadress per rad. Mer information om giltiga webbadressmönster finns i Filterformat för blockeringslista för webbadress.

Om känsligt datum påträffas kan du välja att visa en anpassad varning och kräva att användaren anger en motivering för att ladda upp data.

• Anpassad varningstext – ange texten som användaren ser när hen laddar upp känslig data.Lämna det här fältet tomt om du vill visa standardvarningsmeddelandet.
  • Anpassad ”läs mer-länk” i varning: Ange webbadressen som du vill visa när användaren klickar på länken Läs mer. Om du lämnar fältet tomt visas inte länken Läs mer.
  • Användarmotivering för att kringgå varningar – om du väljer Tillåt kan användaren lägga till en anledning till att de laddar upp känsliga uppgifter. Du kan se dessa orsaker i varningscentret

Titta efter skadlig programvara

Sök igenom uppladdningar efter skadlig programvara.

Välj ett alternativ:

• På som standard, förutom för följande webbadressmönster
  • Av som standard, förutom för följande webbadressmönster

Webbadressmönster

Ange en lista med webbadressmönster på vilka sidor Chrome tillåter eller förhindrar genomsökningar efter skadlig programvara. Om du inkluderar flera webbadresser avgränsar du dem genom att ange en webbadress per rad. Mer information om giltiga webbadressmönster finns i Filterformat för blockeringslista för webbadress.

Fil som inte skickas för analys

Vissa filtyper genomsöks inte efter känslig data eller skadlig programvara, inklusive lösenordsskyddade filer och filer som är större än 50 MB. Välj hur filerna ska hanteras:

• Tillåt uppladdning
  • Blockera uppladdning
Ladda ned innehållsanalys

Ange de API:er för molntjänst som du vill använda. Välj Chrome Premium Enterprise och konfigurera sedan de ytterligare inställningarna.

Inställning Beskrivning
Fördröj filåtkomst Välj ett alternativ:
  • Tillåt omedelbar filåtkomst – tillåt användarna att öppna filen medan genomsökningen pågår.
  • Fördröj filåtkomsten tills analysen är klar – tillåt användarna att öppna filen först när genomsökningen är klar och har skickats.

Sök efter känslig data

Sök igenom nedladdningar efter känslig data. Mer information om hur du anger vad du vill söka efter finns i Använda Chrome Enterprise Premium för att integrera DLP med Chrome.

Välj ett alternativ:

• På som standard, förutom för följande webbadressmönster
  • Av som standard, förutom för följande webbadressmönster

Webbadressmönster

Ange en lista med webbadressmönster för de sidor på vilka Chrome tillåter eller förhindrar genomsökning efter känslig data. Om du inkluderar flera webbadresser avgränsar du dem genom att ange en webbadress per rad. Mer information om giltiga webbadressmönster finns i Filterformat för blockeringslista för webbadress.

Om känsligt datum upptäcks kan du välja att visa en anpassad varning och kräva att användaren anger en anledning till att ladda ned data.

• Anpassad varningstext – ange texten som användaren ser när hen laddar ned känslig data.Lämna det här fältet tomt om du vill visa standardvarningsmeddelandet.
  • Anpassad ”läs mer-länk” i varning: Ange webbadressen som du vill visa när användaren klickar på länken Läs mer. Om du lämnar fältet tomt visas inte länken Läs mer.
  • Användarmotivering för att kringgå varningar – om du väljer Tillåt kan användaren lägga till en anledning till att de laddar ned känslig data. Du kan se orsakerna i varningscentret.
Titta efter skadlig programvara

Sök igenom nedladdningar efter skadlig programvara.

Välj ett alternativ:

• På som standard, förutom för följande webbadressmönster
  • Av som standard, förutom för följande webbadressmönster

Webbadressmönster

Ange en lista med webbadressmönster på vilka sidor Chrome tillåter eller förhindrar genomsökningar efter skadlig programvara. Om du inkluderar flera webbadresser avgränsar du dem genom att ange en webbadress per rad. Mer information om giltiga webbadressmönster finns i Filterformat för blockeringslista för webbadress.

Fil som inte skickas för analys

Vissa filtyper genomsöks inte efter känslig data eller skadlig programvara, inklusive lösenordsskyddade filer och filer som är större än 50 MB. Välj hur filerna ska hanteras:

• Tillåt nedladdning
  • Blockera nedladdning

[Valfritt] Tillämpa begränsningar för nedladdning

Du kan använda policyn DownloadRestrictions för att förhindra att användare kringgår säkerhetsvarningar för att ladda ned farliga filer. Eller förhindra alla nedladdningar.

Massanalys av textinnehåll

Ange de API:er för molntjänst som du vill använda. Välj Chrome Premium Enterprise och konfigurera sedan de ytterligare inställningarna.

Inställning Beskrivning
Fördröj textinmatning Välj ett alternativ:
  • Tillåt omedelbar publicering – tillåt användarna att klistra in text på sidan medan genomsökningen görs.
  • Fördröj textinmatning tills analysen har slutförts – tillåt användarna att klistra in text på sidan när genomsökningen är klar och har skickats.

Sök efter känslig data

Sök igenom masstext efter känslig data. Mer information om hur du anger vad du vill söka efter finns i Använda Chrome Enterprise Premium för att integrera DLP med Chrome.

Välj ett alternativ:

• På som standard, förutom för följande webbadressmönster
  • Av som standard, förutom för följande webbadressmönster

Webbadressmönster

Ange en lista med webbadressmönster för de sidor på vilka Chrome tillåter eller förhindrar genomsökning efter känslig data. Om du inkluderar flera webbadresser avgränsar du dem genom att ange en webbadress per rad. Mer information om giltiga webbadressmönster finns i Filterformat för blockeringslista för webbadress.

Om känsligt datum påträffas kan du välja att visa en anpassad varning och kräva att användaren anger en anledning till att klistra in texten.

• Anpassad varningstext – ange texten som användaren ser när han eller hon klistrar in känslig data.Lämna det här fältet tomt om du vill visa standardvarningsmeddelandet.
  • Anpassad ”läs mer-länk” i varning: Ange webbadressen som du vill visa när användaren klickar på länken Läs mer. Om du lämnar fältet tomt visas inte länken Läs mer.
  • Användarmotivering för att kringgå varningar – om du väljer Tillåt kan användaren lägga till en orsak till att de klistrar in känslig data. Du kan se orsakerna i varningscentret.
Lägsta antal tecken

Lägsta antal tecken i byte som krävs för att skicka innehåll för analys. I allmänhet är ett tecken lika med en byte. Det finns dock vissa undantag, till exempel emojis.

Skriv ut innehållsanalys

Ange de API:er för molntjänst som du vill använda. Välj Chrome Premium Enterprise och konfigurera sedan de ytterligare inställningarna.

Inställning Beskrivning
Skjut upp utskrift Välj ett alternativ:
  • Tillåt omedelbar utskrift – tillåt användarna att skriva ut sidan medan skanningen sker.
  • Fördröj utskriften tills analysen har slutförts – tillåt användarna att skriva ut sidan först när genomsökningen är klar och har skickats.

Sök efter känslig data

Söka igenom utskrivet innehåll efter känsliga uppgifter. Mer information om hur du anger vad du vill söka efter finns i Använda Chrome Enterprise Premium för att integrera DLP med Chrome.

Välj ett alternativ:

• På som standard, förutom för följande webbadressmönster
  • Av som standard, förutom för följande webbadressmönster

Webbadressmönster

Ange en lista med webbadressmönster för de sidor på vilka Chrome tillåter eller förhindrar genomsökning efter känslig data. Om du inkluderar flera webbadresser avgränsar du dem genom att ange en webbadress per rad. Mer information om giltiga webbadressmönster finns i Filterformat för blockeringslista för webbadress.

När känsligt datum hittas kan du välja att visa en anpassad varning och kräva att användaren anger en motivering för att skriva ut känslig data.

• Anpassad varningstext – ange texten som användaren ser vid utskrift av känslig data.Lämna det här fältet tomt om du vill visa standardvarningsmeddelandet.
  • Anpassad ”läs mer-länk” i varning: Ange webbadressen som du vill visa när användaren klickar på länken Läs mer. Om du lämnar fältet tomt visas inte länken Läs mer.
  • Användarmotivering för att kringgå varningar – om du väljer Tillåt kan användaren lägga till en orsak till att de skriver ut känslig data. Du kan se orsakerna i varningscentret.
Utskrivet innehåll som inte skickas för analys

En del tryckt innehåll genomsöks inte efter känsliga uppgifter eller skadlig programvara, till exempel filer som är större än 50 MB. Välj hur filerna ska hanteras:

• Tillåt utskrift
  • Blockera utskrift
Kontrollera webbadress i realtid

Välj det molntjänst-API som ska användas av Chrome för att skicka webbadresser som ska skannas i realtid för att skydda användare mot farliga webbplatser. Vi rekommenderar också att du aktiverar Säker webbsökning. Mer information om inställningen för skyddsnivå för Säker webbsökning finns i Konfigurera Chrome-policyer för användare eller webbläsare.

Relaterade ämnen