Planerar du en strategi för återgång till kontorsarbete? Se hur Chrome OS kan vara till hjälp.

Konfigurera virtuella privata nätverk (Android VPN-app)

För administratörer som hanterar Chrome OS-enheter för företag eller skolor.

Som administratör kan du använda en VPN-app för Android om du vill tvinga användarna att ansluta till ett privat nätverk, t.ex. jobbets eller skolans, med en VPN-anslutning (virtuellt privat nätverk). VPN gäller för Android- och Chrome-användartrafik. Systemtrafik, till exempel uppdateringar av operativsystem och policyer, dirigeras inte via VPN. Om VPN-anslutningen misslyckas blockeras all användartrafik tills VPN-anslutningen har återupprättats.

Innan du börjar

Konfigurera VPN-appar för Android

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. Gå till Enheterföljt avChrome på startsidan för administratörskonsolen.
  3. Klicka på Inställningarföljt avAnvändare och webbläsare.
  4. To apply the setting to all users, leave the top organizational unit selected. Otherwise, select a child organizational unit.
  5. Öppna Nätverkföljt avAlltid på VPN.
  6. Klicka på Redigera.
  7. Välj den VPN-app i Android som du vill använda.
  8. Klicka på OK.
  9. Välj ett alternativ:
    • Tillåt användaren att koppla från ett VPN manuellt (VPN ansluter igen vid inloggning) – användarna kan tillfälligt koppla från VPN-anslutningen.
    • Tillåt inte användarna att koppla från ett VPN manuellt – användarna är anslutna till VPN hela tiden och kan inte koppla från.
  10. Klicka på Spara.

Detta ska du säga till användarna

Om du aktiverar Alltid i VPN och VPN-anslutningen misslyckas blockeras all användartrafik.

Be användarna att kontrollera att deras VPN-app fungerar och att de har VPN-anslutning:

• om de inte har någon internetanslutning
  • när de har loggat in på enheten
  • om enheten varit låst under en längre tid
  • när enheten har aktiverats från viloläge.

Obs! ChromeOS påverkar inte hur Android VPN-appar fungerar eller hur de fungerar efter strömavbrott.