Tilan estäminen ja ilmoituksen tekeminen

Jos huomaat väärinkäytöksiä Google Chatin tilassa, voit estää tilan ja tehdä siitä ilmoituksen. Voit myös esikatsella roskapostiksi merkittyjä tiloja ja sen jälkeen päättää, haluatko estää tilan tai liittyä siihen.

Tilan estämisen jälkeen

Kun estät tilan:

• Tilassa julkaisemasi postaukset ovat edelleen muiden nähtävillä.
  • Et saa enää päivityksiä tilasta.
  • Tila ei näy tilalistassa tai ‑hauissa.
  • Et enää saa tilaa koskevia kutsuilmoituksia, mutta näyt kutsuttuna jäsenenä.

Jos saat kutsun tilaan, jonka olet estänyt:

• Näyt kutsuttuna jäsenenä, mutta et saa ilmoituksia eikä sinua lisätä tilaan.
  • Tilan järjestäjä tai muut jäsenet eivät tiedä, että olet estänyt tilan.

Vinkkejä:

• Estetyt käyttäjät eivät voi lisätä sinua tilaan, etkä sinä voi lisätä estettyjä käyttäjiä tilaan.
  • Kun kumoat tilan eston, voit liittyä tilaan uudelleen vain, jos Selaa tiloja ‐kohdassa näkyy Lisää Lisää.

Tilan estäminen

1. Avaa Google Chat tai Gmail tietokoneella.
  2. Valitse haluamasi vaihtoehto:
    • Valitse vasemmalta Tilat-kohdasta tilan nimen vierestä Lisäasetukset ja sitten Estä tila.
    • Valitse estettävä tila ja sitten Klikkaa avattavaa tilan tietovalikkoa ja sitten Estä tila.
  3. Klikkaa Estä.

Vinkkejä:

• Jos haluat tehdä tilasta roskasisältö- tai väärinkäyttöilmoituksen, merkitse ruutu valituksi kohdasta Tee tilasta roskaposti- tai väärinkäyttöilmoitus.
  • Jos teet tilasta väärinkäyttöilmoituksen, kopio tilan 50 viimeisimmästä viestistä lähetetään Googlen tarkastettavaksi.
  • Jos haluat liittyä estämääsi tilaan uudelleen, tilan jäsenen on kutsuttava tai lisättävä sinut.

Tilan eston kumoaminen

1. Avaa Google Chat tai Gmail tietokoneella.
  2. Valitse jokin seuraavista:
    • Klikkaa Chatin yläreunasta Asetukset ja sitten Ylläpidä estettyjä tiloja.
    • Klikkaa Gmailin yläreunasta Asetukset ja sitten Näytä kaikki asetukset ja sitten Chat & Meet ja sitten Chat-asetukset  ja sitten Hallinnoi estettyjä tiloja.
  3. Klikkaa tilan vierestä Kumoa esto.

Roskasisällöksi merkityn tilan estäminen

1. Avaa Google Chat tai Gmail tietokoneella.
  2. Klikkaa Chatissa Uusi Chat ja sitten Selaa tiloja.
  3. Klikkaa Lisäasetukset ja sitten Roskakutsut.
  4. Klikkaa tilan vierestä Esikatselu.
    • Turvallisuussyistä et voi ladata linkkejä tai katsoa kuvia tilaa esikatsellessasi.
  5. Jos haluat estää tilan ja tulevat kutsut, klikkaa Estä.

Valinnainen: Jos haluat tehdä tilasta ilmoituksen, merkitse "Tee tilasta roskaposti- tai väärinkäyttöilmoitus" ‑ruutu valituksi ja sitten Estä.

Roskasisällöksi merkittyyn tilaan liittyminen

1. Klikkaa Chatissa Uusi Chat ja sitten Selaa tiloja.
  2. Klikkaa Lisäasetukset ja sitten Roskakutsut.
  3. Klikkaa tilan vierestä Esikatselu.
    • Turvallisuussyistä et voi ladata linkkejä tai katsoa kuvia tilaa esikatsellessasi.
  4. Klikkaa Liity.

Vinkki: Kun liityt roskasisällöksi merkittyyn tilaan, roskasisältötunniste poistuu ja tila lisätään niiden tilojen listaan, joissa olet mukana.

Tilojen roskakutsut

Roskasisällöltä vaikuttavat tilakutsut suodatetaan omaan osioonsa. Voit halutessasi liittyä tilaan tai estää sen.

Jos et halua saada jatkossa kutsuja roskasisällöksi merkitystä tilasta, voit estää kyseisen tilan. Jos Google on mielestäsi suodattanut tilan virheellisesti roskasisällöksi, voit liittyä tilaan.