Een ruimte blokkeren en melden

Als u misbruik tegenkomt in een ruimte in Google Chat, kunt u de ruimte blokkeren en melden. U kunt ook een voorbeeld bekijken van ruimtes die zijn gemarkeerd als spam en er dan voor kiezen de ruimte te blokkeren of eraan deel te nemen.

Meer informatie over wat er gebeurt als u een ruimte blokkeert

Als u een spatie blokkeert, geldt het volgende:

• Posts die u in de ruimte heeft gepubliceerd, blijven zichtbaar voor anderen.
  • U krijgt geen updates meer van de ruimte.
  • De ruimte staat niet in uw lijst Ruimtes of zoekopdrachten naar ruimtes.
  • U krijgt geen meldingen over toekomstige uitnodigingen voor de ruimte, maar uw naam wordt wel getoond als uitgenodigd lid.

Als u een uitnodiging krijgt voor een geblokkeerde ruimte, geldt het volgende:

• U bent zichtbaar als uitgenodigd lid, maar u krijgt geen meldingen en wordt niet toegevoegd aan de ruimte.
  • De organisator van de ruimte en andere leden weten niet dat u de ruimte heeft geblokkeerd.

Tips:

• Geblokkeerde gebruikers kunnen u niet toevoegen aan een ruimte. Ook kunt u geen geblokkeerde gebruikers toevoegen aan een ruimte.
  • Als u de blokkering van een groep opheft, kunt u alleen opnieuw deelnemen aan de ruimte als u Toevoegen Toevoegen ziet bij Door ruimtes browsen.

Een ruimte blokkeren

1. Open de Chat-app of Gmail-app op uw Android-telefoon of -tablet.
    • In Gmail: Tik onderaan op Chat .
  2. Tik in het navigatiemenu onderaan op Ruimtes .
  3. Houd een ruimte ingedrukt.
  4. Tik op Blokkeren.

Tips:

• Als u de ruimte wilt melden als spam of misbruik, vinkt u het vakje aan naast Deze ruimte melden als spam of misbruik. Als u een Google Workspace-account gebruikt, kunt u alleen ruimtes buiten uw organisatie melden.
  • Als u opnieuw wilt deelnemen aan een ruimte die u heeft geblokkeerd, moet een ander lid van die ruimte u uitnodigen of opnieuw toevoegen.

Blokkering van een ruimte opheffen

1. Tik in Chat op Menu  and then Instellingen .
  2. Tik op Geblokkeerde ruimtes en chats beheren.
  3. Tik op Blokkeren opheffen .

Een ruimte blokkeren die is gemarkeerd als spam

1. Tik in het navigatiemenu onderaan op Ruimtes  and then Nieuwe ruimte and then Door ruimtes browsen and then Meer opties and then Spamuitnodigingen.
  2. Tik op de ruimte die is gemarkeerd als spam om een voorbeeld ervan te bekijken.

Tip: Uit veiligheidsoverwegingen kunt u geen links downloaden of afbeeldingen bekijken als u een voorbeeld van de ruimte bekijkt.

3. Tik op Blokkeren.

Deelnemen aan een ruimte die is gemarkeerd als spam

1. Tik in het navigatiemenu onderaan op Ruimtes  and then Nieuwe ruimte and then Door ruimtes browsen and then Meer opties and then Spamuitnodigingen.
  2. Tik op de ruimte die is gemarkeerd als spam om een voorbeeld ervan te bekijken.

Tip: Uit veiligheidsoverwegingen kunt u geen links downloaden of afbeeldingen bekijken als u een voorbeeld van de ruimte bekijkt.

3. Tik op Accepteren.

Tip: Als u deelneemt aan een ruimte die is gemarkeerd als spam, wordt het spamlabel verwijderd en wordt de ruimte toegevoegd aan de lijst met ruimtes waaraan u deelneemt.

Spamuitnodigingen voor ruimtes beheren

Uitnodigingen voor ruimtes die spam lijken te zijn, worden gefilterd in een afzonderlijk gedeelte. U kunt ervoor kiezen deel te nemen aan de ruimte of deze te blokkeren.

U kunt voorkomen dat u toekomstige uitnodigingen krijgt van ruimtes die zijn gemarkeerd als spam door de ruimte te blokkeren. Als u denkt dat Google een ruimte ten onrechte heeft gefilterd als spam, kunt u gewoon deelnemen aan de ruimte.