Svar på meldingsforespørsler fra Google Chat

I Google Chat trenger du ikke å chatte med folk du ikke kjenner. Første gang noen sender deg en direktemelding, får du en forespørsel. Hvis du bruker Google Chat med en Google Workspace-konto, kan det hende du får forespørsler fra folk i organisasjonen din. Disse kan du godta eller ignorere.

Hva skjer når du godtar eller ignorerer en melding?

Dette skjer hvis du godtar en meldingsforespørsel:

• Avsenderen av forespørselen kan se de grunnleggende profildetaljene dine (navn, brukerbilde, e-postadresse) og om du er pålogget.
  • Du kan se alle vedleggene personen sender, og svare på meldinger hen sender deg.
  • Avsenderen av forespørselen kan legge deg til i chatrom.

Dette skjer hvis du ignorerer en meldingsforespørsel:

• Meldingen forsvinner. Du kan finne forespørselen igjen ved å søke etter personen i Google Chat. Du må kanskje bruke personens e-postadresse når du søker.
  • Avsenderen av forespørselen får ikke vite at du har ignorert hen.
  • Du kan hindre avsenderen av forespørselen i å sende deg flere forespørsler. Finn ut hvordan du blokkerer folk.

Meldingsforespørsler som er søppelpost

Google Chat filtrerer meldingsforespørsler som ser ut til å være søppelpost, til en egen del. Du kan godta eller blokkere meldinger som er merket som søppelpost.

Godta eller ignorer forespørsler om chatmeldinger i Chat eller Gmail

1. Åpne Google Chat eller Gmail på en datamaskin.
    • I Gmail: Klikk på Chat til venstre.
  2. Klikk på Ny chat og så Meldingsforespørsler.
  3. Klikk på navnet. Meldingen fra personen vises med forespørselen.
  4. Klikk på Godta eller Ignorer.
    • Valgfritt: For å hindre flere meldingsforespørsler fra en person, klikk på Blokkér også og deretter Ignorer.