Reageren op een Google Chat-chatverzoek

In Google Chat hoeft u niet te chatten met mensen die u niet kent. De eerste keer dat iemand u een privéchat stuurt, krijgt u een verzoek. Als u Google Chat gebruikt met een Google Workspace-account, kunt u verzoeken krijgen van mensen binnen uw organisatie. U kunt verzoeken accepteren of negeren.

Wat gebeurt er als u een bericht accepteert of negeert

Als u een chatverzoek accepteert, geldt het volgende:

• De aanvrager kan uw basisprofielgegevens (naam, avatar, e-mailadres) bekijken en zien of u online bent.
  • U kunt alle bijlagen bekijken die deze persoon stuurt en reageren op diens berichten.
  • De aanvrager kan u toevoegen aan chatruimtes.

Als u een chatverzoek negeert, geldt het volgende:

• Het bericht verdwijnt. Als u het verzoek wilt terugvinden, zoekt u naar de persoon in Google Chat. U moet mogelijk zoeken op het e-mailadres van de persoon.
  • De aanvrager ziet niet dat u hem of haar heeft genegeerd.
  • U kunt voorkomen dat de persoon u meer verzoeken stuurt. Meer informatie over hoe u iemand kunt blokkeren

Chatverzoeken die spam zijn

Google Chat filtert chatverzoeken die waarschijnlijk spam zijn en zet deze in een afzonderlijke gedeelte. U kunt berichten die zijn gemarkeerd als spam accepteren of blokkeren.

Een chatverzoek in Chat of Gmail accepteren of negeren

1. Open de Chat-app of Gmail-app op uw Android-telefoon of -tablet.
    • In Gmail: Tik onderaan op Chat .
  2. Tik op Nieuwe chat en dan Chatverzoeken.
  3. Tik op de naam. Het bericht wordt weergegeven met het verzoek.
  4. Tik op Accepteren of Negeren.
    • Optioneel: Als u niet wilt dat deze persoon u meer verzoeken stuurt, tikt u op Ook blokkeren en dan Negeren.