Google Chat ‑viestipyyntöön vastaaminen

Sinun ei tarvitse chattailla Google Chatissa kenenkään sellaisen kanssa, jota et tunne. Kun joku lähettää sinulle ensimmäistä kertaa viestin, saat pyynnön. Jos käytät Google Chatia Google Workspace ‑tilillä, saatat saada pyyntöjä organisaatiosi jäseniltä. Voit hyväksyä tai ohittaa pyynnöt.

Mitä tapahtuu, kun hyväksyt tai ohitat viestin

Jos hyväksyt viestipyynnön

• Pyytäjä näkee profiilisi perustiedot (nimen, avatarin ja sähköpostiosoitteen) ja sen, oletko paikalla Chatissa.
  • Näet kaikki pyytäjän lähettämät liitteet ja voit vastata hänen viesteihinsä.
  • Pyytäjä voi lisätä sinut chat-tiloihin.

Jos ohitat viestipyynnön

• Viesti poistuu näkyvistä. Voit löytää pyynnön uudelleen hakemalla sen lähettäjää Google Chatissa. Sinun on ehkä tehtävä haku hänen sähköpostiosoitteellaan.
  • Pyytäjä ei saa tietää, että ohitit hänet.
  • Voit estää pyytäjää lähettämästä sinulle enää pyyntöjä. Katso, miten voit estää tietyn henkilön.

Roskaviestipyynnöt

Google Chat suodattaa erilliseen osioon viestipyynnöt, jotka vaikuttavat olevan roskapostia. Voit hyväksyä tai estää viestit, jotka on merkitty roskapostiksi.

Chat-viestipyynnön hyväksyminen tai ohittaminen Chatissa tai Gmailissa

1. Avaa Google Chat tai Gmail tietokoneella.
    • Gmail: Klikkaa vasemmalta Chat.
  2. Klikkaa Uusi chat ja sitten Viestipyynnöt.
  3. Klikkaa nimeä. Kyseisen henkilön viesti ja pyyntö tulevat näkyviin.
  4. Klikkaa Hyväksy tai Ohita.
    • Valinnainen: Jos et halua enää saada viestipyyntöjä kyseiseltä käyttäjältä, klikkaa Estä samalla ja sitten Ohita.

Muita lähteitä