Blockera och anmäla någon

Blockera och anmäl personer om du inte vill chatta med någon i Google Chat. Det går att blockera direktmeddelanden eller blockera personer i rum och i de flesta gruppmeddelanden.

Följande händer när du blockerar en person:

• Om du använder ett Google Workspace-konto och personen du blockerade finns i organisationen ser den fortfarande när du är online.
  • Personen du blockerade kan inte skicka meddelanden till dig. Du måste återaktivera personen innan den kan skicka ett meddelande till dig.
  • Meddelanden från en person som du har blockerat döljs från dig i rum och gruppmeddelanden. Du kan sluta dölja meddelanden som du vill visa.
  • En person som du har blockerat kan fortfarande läsa meddelanden som skickas till rummet.
  • Varken du eller personen du blockerade får redigera era tidigare meddelanden till varandra.
  • Personen blockeras även i vissa andra Google-tjänster.
  • Länkar eller bilagor som personen skickade innan du blockerade den är fortfarande aktiva.
  • När du rapporterar någon för missbruk skickas en kopia av de 50 senaste meddelandena i konversationen till Google för granskning.
  • Det går att ladda ned meddelanden från en blockerad användare på Google-kontot. Läs mer om att ladda ned din Google-data.

Blockera någon i Chat eller Gmail

1. Öppna Chat eller Gmail på en iPhone eller iPad.
    • I Gmail: Tryck på Chat längst ned.
  2. Tryck länge på ett namn i konversationslistan följt av Blockera och rapportera.
    • Om du använder ett Google Workspace-konto och personen finns i organisationen är det här alternativet Blockera.
  3. Valfritt: Markera kryssrutan intill Rapportera om du vill anmäla personen för otillåten användning.
    • Om du använder ett Google Workspace-konto får du bara anmäla personer utanför organisationen.
  4. Bekräfta genom att trycka på Blockera.

Återaktivera någon i Chat eller Gmail

1. Tryck på Meny följt av Inställningar uppe till vänster.
    • I Gmail: Välj din e-postadress när du har öppnat Inställningar.
  2. Tryck på Hantera blockerade användare i Chat följt av Återaktivera .

Blockera en konversation

1. Tryck länge på en konversation i Chat.
  2. Tryck på Blockera och rapportera.
  3. Valfritt: Markera rutan intill Rapportera det här rummet som spam eller missbruk om du vill anmäla konversationen som otillåten användning.
    • Om du använder ett Google Workspace-konto får du bara anmäla personer utanför organisationen.
  4. Bekräfta genom att trycka på Blockera.

Blockera eller avblockera någon i en gruppkonversation

1. Öppna konversationen i Chat
  2. Tryck på konversationens namn högst upp följt av Hantera medlemmar.
  3. Tryck på Fler alternativ  följt avBlockera eller Återaktivera intill personens namn.

Andra sätt att blockera personer

I Chat kan du även:

I andra Google-produkter kan du även blockera deras konto.