Iemand blokkeren en melden

Als u niet met iemand wilt chatten in Google Chat, kunt u deze persoon blokkeren en melden. U kunt privéchats blokkeren of mensen blokkeren in ruimtes en de meeste groepsberichten.

Als u mensen blokkeert, geldt het volgende:

• Als u een Google Workspace-account gebruikt en de persoon die u heeft geblokkeerd zich in uw organisatie bevindt, kan deze nog steeds zien wanneer u online bent.
  • De persoon die u heeft geblokkeerd, kan u geen berichten sturen. Als u wilt dat deze persoon u een bericht stuurt, moet u de blokkering opheffen.
  • De berichten van een persoon die u heeft geblokkeerd, worden voor u verborgen in ruimtes en groepsberichten. U kunt berichten die u wilt bekijken, zichtbaar maken.
  • Een persoon die u heeft geblokkeerd, kan nog steeds de berichten lezen die naar de ruimte worden gestuurd.
  • U en de persoon die u heeft geblokkeerd, kunnen oude berichten aan elkaar niet meer bewerken.
  • De persoon wordt ook geblokkeerd in bepaalde andere Google-services.
  • Links of bijlagen die de persoon u heeft gestuurd voordat u deze persoon blokkeerde, blijven actief.
  • Als u iemand meldt vanwege misbruik, wordt er een kopie van de laatste 50 berichten van uw gesprek naar Google gestuurd ter beoordeling.
  • U kunt berichten van een geblokkeerde gebruiker downloaden vanuit uw Google-account. Meer informatie over hoe u uw Google-gegevens downloadt

Iemand blokkeren in Chat of Gmail

1. Open de Chat-app of Gmail-app op uw iPhone of iPad.
    • In Gmail: Tik onderaan op Chat .
  2. Houd in de gesprekkenlijst je vinger op een naam en dan Blokkeren en melden.
    • Als u een Google Workspace-account gebruikt en de persoon zich in uw organisatie bevindt, heet deze optie Blokkeren.
  3. Optioneel: Als u de persoon wilt melden vanwege misbruik, vinkt u het vakje aan naast Ook melden.
    • Als u een Google Workspace-account gebruikt, kunt u alleen mensen van buiten uw organisatie melden.
  4. Tik op Blokkeren om te bevestigen.

Iemands blokkering opheffen in Chat of Gmail

1. Tik linksboven op Menu  en dan Instellingen.
    • In Gmail: Open Instellingen en selecteer je e-mailadres.
  2. Tik op Geblokkeerde gebruikers beheren in Chat en danNiet meer blokkeren .

Een gesprek blokkeren

1. Houd je vinger in Chat op een gesprek.
  2. Tik op Blokkeren en melden.
  3. Optioneel: Als u het gesprek wilt melden vanwege misbruik, vinkt u het vakje aan naast Deze ruimte melden als spam of misbruik.
    • Als u een Google Workspace-account gebruikt, kunt u alleen mensen van buiten uw organisatie melden.
  4. Tik op Blokkeren om te bevestigen.

Iemand in een gesprek blokkeren of niet meer blokkeren

1. Open het gesprek in Chat.
  2. Tik bovenaan op de naam van het gesprek en dan Leden beheren.
  3. Tik naast de naam van de persoon op Meer opties  en dan Blokkeren of Niet meer blokkeren.

Andere manieren om mensen te blokkeren

In Chat kunt u ook het volgende doen:

In andere Google-producten kunt u ook iemands account blokkeren.