Bloker og rapportér en person

Hvis du ikke vil chatte med en bruger i Google Chat, kan du blokere og rapportere vedkommende. Du kan blokere direkte beskeder eller blokere personer i rum og de fleste gruppebeskeder.

Når du blokerer en bruger:

• Hvis du bruger en Google Workspace-konto, og den blokerede person er i din organisation, kan vedkommende stadig se, når du er online.
  • Den blokerede person kan ikke sende dig beskeder. Hvis du gerne vil have, at vedkommende kan sende beskeder til dig, skal du fjerne blokeringen.
  • Beskederne fra en person, du har blokeret, skjules for dig i rum og gruppebeskeder. Du kan få vist beskeder, som du gerne vil se.
  • En person, du har blokeret, kan stadig læse de beskeder, der sendes til rummet.
  • Hverken du eller den person, du har blokeret, kan redigere gamle beskeder, I har sendt til hinanden.
  • Personen er også blokeret i visse andre Google-tjenester.
  • Links og vedhæftede filer, som personen har sendt før blokeringen, er stadig aktive.
  • Hvis du rapporterer, at en person udviser krænkende adfærd, sendes en kopi af de sidste 50 beskeder af jeres samtale til gennemgang hos Google.
  • Du kan downloade beskeder fra en blokeret bruger via din Google-konto. Få flere oplysninger om, hvordan du downloader dine Google-data.

Bloker en person i Chat eller Gmail

1. Gå til Chat eller Gmail.
    • I Gmail: Klik på Chat til venstre.
  2. På din samtaleliste skal du ud for en persons navn klikke på Flere valgmuligheder og derefter Bloker og rapportér.
    • Hvis du bruger en Google Workspace-konto, og personen er i din organisation, er denne valgmulighed Bloker.
  3. Valgfrit: Du kan rapportere en person for misbrug ved at markere afkrydsningsfeltet ud for "Rapportér også".
    • Hvis du bruger en Google Workspace-konto, kan du kun rapportere personer uden for din organisation.
  4. Klik på Bloker for at bekræfte.

Fjern blokeringen af en bruger i Chat eller Gmail

1. Gå til Chat eller Gmail.
  2. Vælg en af mulighederne:
    • Øverst i Chat skal du klikke på Indstillinger og derefter Administrer blokerede brugere.
    • Øverst i Gmail skal du klikke på Indstillinger og derefter Se alle indstillinger og derefter Chat og Meet og derefter Administrer chatindstillinger og derefter Administrer blokerede brugere.
  3. Vælg personen blandt forslagene.
  4. Klik på Fjern blokering .

Bloker en samtale

1. Åbn Google Chat eller Gmail på din computer.
  2. I Chat skal du ud for samtalens navn klikke på Flere valgmuligheder og derefter Bloker denne chat.
  3. Valgfrit: Hvis du vil rapportere samtalen for misbrug, skal du markere afkrydsningsfeltet ud for "Rapportér rummet for spam eller misbrug".
    • Hvis du bruger en Google Workspace-konto, kan du kun rapportere personer uden for din organisation.
  4. Klik på Bloker for at bekræfte.

Bloker eller fjern blokeringen af en person i en samtale

Vigtigt! Du kan blokere en person i samme samtale uden at sende vedkommende en besked direkte.

1. Åbn Google Chat eller Gmail på din computer.
  2. Åbn en samtale i Chat.
  3. Foroven skal du klikke på samtalens navn og derefter Administrer medlemmer.
  4. Ud for personens navn skal du klikke på Flere valgmuligheder og derefter Bloker eller Fjern blokering.

Tip! Hvis du vil skjule en persons beskeder, når du har blokeret vedkommende, skal du muligvis opdatere din browser.

Andre måder at blokere personer på

I Chat kan du også:

I andre Google-produkter kan du også blokere vedkommendes konto.