Jag får inga Google Chat-aviseringar

Kontrollera aviseringsinställningarna för Google Chat om du inte får aviseringar. Läs om att aktivera eller inaktivera Google Chat-aviseringar.

Kontrollera att aviseringar har aktiverats för enheten och webbläsaren som du använder med Google Chat.

Tillåt aviseringar i datorns operativsystem

• Olika datorers operativsystem har olika steg för att aktivera aviseringar. Mer information finns i operativsystemets onlinehjälp.
  • Vissa operativsystem har inställningar som stänger av aviseringar. Om du inte får Google Chat-aviseringar måste du öppna operativsystemets onlinehjälp och kontrollera att aviseringar inte är avstängda.

Tillåt aviseringar från Google Chat i webbläsaren

Tillåt aviseringar från Google Chat i Google Chrome

1. Öppna Chrome Chrome på datorn.
  2. Uppe till höger klickar du på Anpassa och styr Google Chrome Merföljt av Inställningar.
  3. Klicka på Integritet och säkerhet till vänster.
  4. Klicka på Webbplatsinställningar följt av Aviseringar.
  5. Sök efter Gmail-posten.
    • Om den finns under Får inte skicka aviseringar måste du aktivera behörighet att skicka aviseringar. Klicka på Fler åtgärder Mer följt av Tillåt till höger.
    • Om den finns under Får skicka aviseringar är aviseringsbehörigheterna aktiverade.
    • Om den inte visas på skärmen går den att lägga till manuellt. Klicka på Lägg till intill Får skicka aviseringar. Ange sedan adressen: https://mail.google.com:443.

Tillåt Google Chat-aviseringar i andra webbläsare

Varje webbläsare har olika steg för att aktivera aviseringar. Mer information finns i webbläsarens onlinehjälp.

Ibland får jag inga aviseringar

Följ dessa steg om du ibland saknar aviseringar från Google.

Stäng mobilappen

Stäng mobilappen Google Chat eller Gmail. När en app är öppen visas aviseringar där. Aviseringar visas inte när du:

Ta reda på var du får aviseringar

Kontrollera var du får aviseringar.

Om du använder chat.google.com:

1. Öppna Google Chat på datorn.
  2. Klicka på Inställningar uppe till höger.
  3. Kontrollera om alternativet Visa ett exempel visas under Skrivbordsaviseringar.
    • Om du ser Visa ett exempel får du webbaviseringar från Google Chat på chat.google.com.
    • Om du inte hittar Visa ett exempel får du Google Chat-aviseringar på en annan webbläsarflik eller i själva Chat-appen.

Om du använder Gmail:

1. Öppna Gmail på datorn.
  2. Klicka på Inställningar följt av Visa alla inställningar uppe till höger.
  3. Klicka på fliken Chat och Meet högst upp.
  4. Klicka på Hantera chattinställningar intill Inställningar för chattaviseringar.
  5. Kontrollera om alternativet Visa ett exempel visas under Skrivbordsaviseringar.
    • Om du ser Visa ett exempel får du webbaviseringar från Google Chat i Gmail.
    • Om du inte hittar Visa ett exempel får du Google Chat-aviseringar på en annan webbläsarflik eller i själva Chat-appen.

Inga aviseringar för ett visst rum eller gruppkonversation

Kontrollera att aviseringar är aktiverade för rum grupperade efter ämne eller gruppkonversation. Läs mer om att anpassa aviseringar för ett rum grupperat efter ämne eller gruppkonversation.

Kontrollera att aviseringar är aktiverade för rum med infogade diskussioner. Läs om att hantera diskussionsaviseringar i ett rum med infogade diskussioner.

Tips! Aviseringsinställningarna för rum och gruppkonversationer är samma i webb- och mobilversionerna av Google Chat. Om du ändrar aviseringsinställningarna för ett rum eller för en gruppkonversation på webben, gäller samma inställningar i mobilappen.

Inga aviseringar för en enskild konversation

Kontrollera att aviseringar är aktiverade för konversationen. Läs mer om att aktivera aviseringar för en enskild konversation.

Tips! Aviseringsinställningarna för en enskild konversation är samma i webb- och mobilversionerna av Google Chat. Om du ändrar aviseringsinställningarna för en konversation på webben gäller samma inställningar i mobilappen.