Jeg får ikke Google Chat-varsler

Hvis du ikke mottar varsler, kan du sjekke varslingsinnstillingene for Google Chat. Finn ut hvordan du slår på eller av Google Chat-varsler.

Sørg for at varsler er slått på for enheten og nettleseren du bruker med Google Chat.

Tillat varsler i operativsystemet på datamaskinen

• Fremgangsmåten for å slå på varsler kan variere avhengig av operativsystemet på den aktuelle datamaskinen. Finn ut mer ved å gå til hjelpen på nettet for operativsystemet ditt.
  • Enkelte operativsystemer inneholder innstillinger for å ignorere varsler. Hvis du ikke får Google Chat-varsler, kan du gå til hjelpen på nettet for operativsystemet for å sjekke at varsler ikke blir ignorert.

Tillat Google Chat-varsler i nettleseren din

Tillat Google Chat-varsler i Google Chrome

1. Åpne Chrome Chrome på datamaskinen din.
  2. Øverst til høyre klikker du på Tilpass og kontrollér Google Chrome Mer og så Innstillinger.
  3. Til venstre klikker du på Personvern og sikkerhet.
  4. Klikk på Nettstedsinnstillinger og så Varsler.
  5. Finn Gmail-oppføringen.
    • Hvis den står oppført under «Nettsteder som ikke har lov til å sende varsler», slår du på tillatelsen til å sende varsler. Til høyre klikker du på Flere handlinger Mer og så Tillat.
    • Hvis den står oppført under «Nettsteder som har lov å sende varsler», er varslingstillatelsene slått på.
    • Hvis den ikke står oppført på skjermen, kan du legge den til manuelt. Ved siden av «Nettsteder som har lov å sende varsler» klikker du på Legg til. Skriv deretter inn adressen: https://mail.google.com:443.

Tillat Google Chat-varsler i andre nettlesere

Det finnes ulike fremgangsmåter for å slå på varsler i de ulike nettleserne. Finn ut mer ved å gå til hjelpen på nettet for nettleseren din.

Det hender at jeg ikke mottar varsler

Hvis det hender at du går glipp av Google Chat-varsler, kan du følge disse trinnene.

Lukk mobilappen

Lukk Google Chat- eller Gmail-mobilappen. Når en app er åpen, vises varsler der. Varsler vises ikke når du er

• på nettet på chat.google.com
  • i datamaskinprogrammet for Chat
  • i Chat i Gmail

Finn ut hvor du mottar varsler

Sjekk hvor du mottar varsler.

Hvis du bruker chat.google.com:

1. Gå til Google Chat på datamaskinen din.
  2. Klikk på Innstillinger øverst til høyre.
  3. Sjekk om alternativet «Vis et eksempel» vises under «Skrivebordvarslinger».
    • Hvis du ser «Vis et eksempel», mottar du Google Chat-varsler via nettet på chat.google.com.
    • Hvis du ikke ser «Vis et eksempel», mottar du Google Chat-varsler i en annen nettleserfane eller i selve Chat-appen.

Hvis du bruker Gmail:

1. Åpne Gmail på datamaskinen din.
  2. Øverst til høyre klikker du på Innstillinger  og så Se alle innstillinger.
  3. Klikk på Chat og Meet-fanen øverst.
  4. Ved siden av «Varslingsinnstillinger for Chat» klikker du på Administrer chatinnstillinger.
  5. Sjekk om alternativet «Vis et eksempel» vises under «Skrivebordvarslinger».
    • Hvis du ser «Vis et eksempel», mottar du Google Chat-varsler via nettet i Gmail.
    • Hvis du ikke ser «Vis et eksempel», mottar du Google Chat-varsler i en annen nettleserfane eller i selve Chat-appen.

Ingen varsler for bestemte rom eller gruppesamtaler

Sørg for at varsler er slått på for rom som er gruppert etter emne eller gruppesamtale. Finn ut hvordan du tilpasser varsler for rom som er gruppert etter emne eller gruppesamtale.

Sørg for at varsler er slått på for rom med tråder. Finn ut hvordan du administrerer trådvarsler i rom med tråder.

Tips:: Varslingsinnstillingene for rom og gruppesamtaler er de samme i nett- og mobilversjonene av Google Chat. Hvis du endrer varslingsinnstillingene for et rom eller en gruppesamtale på nettet, gjelder de samme innstillingene i mobilappen.

Ingen varsler for bestemte 1 : 1-samtaler

Sjekk at varsler er slått på for samtalen. Finn ut hvordan du slår på varsler for en bestemt 1 : 1-samtale.

Tips: Varslingsinnstillingene for 1 : 1-samtaler er de samme i nett- og mobilversjonene av Google Chat. Hvis du endrer varslingsinnstillingene for en samtale på nettet, gjelder de samme innstillingene i mobilappen.