En saa Google Chatin ilmoituksia

Jos et saa ilmoituksia, tarkista Google Chatin ilmoitusasetukset. Katso, miten voit vaihtaa Google Chatin ilmoitukset päälle tai pois päältä.

Varmista, että ilmoitukset ovat päällä sillä laitteella ja selaimella, jolla käytät Google Chatia.

Ilmoitusten salliminen tietokoneen käyttöjärjestelmässä

• Erilaisissa tietokoneiden käyttöjärjestelmissä ilmoitukset laitetaan päälle eri tavoin. Katso lisätietoja käyttöjärjestelmän online-ohjeista.
  • Joissakin tietokoneiden käyttöjärjestelmissä on asetuksia, jotka mykistävät ilmoitukset. Jos et saa ilmoituksia Google Chatista, varmista käyttöjärjestelmäsi online-ohjeista, että ilmoituksia ei ole mykistetty.

Google Chat ‑ilmoitusten salliminen selaimessa

Google Chat ‑ilmoitusten salliminen Google Chromessa

1. Avaa Chrome Chrome tietokoneella.
  2. Klikkaa oikeasta yläkulmasta Google Chromen muokkaaminen ja hallinta Lisää ja sitten Asetukset.
  3. Valitse vasemmalta Yksityisyys ja turvallisuus.
  4. Valitse Sivustoasetukset ja sitten Ilmoitukset.
  5. Etsi Gmail-kohde.
    • Jos se on "Ilmoitusten lähettäminen kielletty" ‑kohdassa, laita ilmoitusten lähetyslupa päälle. Klikkaa oikealta Lisää toimintoja Lisää ja sitten Salli.
    • Jos se on "Ilmoitusten lähettäminen sallittu" ‑kohdassa, ilmoitusluvat ovat päällä.
    • Jos sitä ei näy, voit lisätä sen manuaalisesti. Valitse "Ilmoitusten lähettäminen sallittu" ‐kohdasta Lisää ja lisää sitten osoite: https://mail.google.com:443.

Google Chatin ilmoitusten salliminen muissa selaimissa

Eri selaimissa ilmoitukset laitetaan päälle eri tavoin. Lisätietoja saat selaimen online-ohjeista.

Ilmoitukset jäävät ajoittain tulematta

Jos Google Chatin ilmoitukset jäävät ajoittain tulematta, seuraa näitä ohjeita.

Mobiilisovelluksen sulkeminen

Sulje Google Chat- tai Gmail-mobiilisovellus. Kun sovellus on avoinna, ilmoitukset näkyvät siinä. Ilmoituksia ei näytetä, kun olet

• verkko-osoitteessa chat.google.com
  • Chat-työpöytäsovelluksessa
  • Gmailin chatissa.

Ilmoitusten näyttöpaikan tarkistaminen

Tarkista, mihin ilmoitukset tulevat.

Jos käytät chat.google.com-sivustoa:

1. Avaa Google Chat tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta Asetukset
  3. Katso, näkyykö Työpöytäilmoitukset-kohdassa "Näytä esimerkki" ‑vaihtoehtoa.
    • Jos näet "Näytä esimerkki" ‐vaihtoehdon, Google Chatin verkkoilmoitukset näkyvät osoitteessa chat.google.com.
    • Jos "Näytä esimerkki" ‐vaihtoehtoa ei näy, Google Chatin ilmoitukset näkyvät toisella selainvälilehdellä tai Chat-sovelluksessa.

Jos käytät Gmailia:

1. Avaa Gmail tietokoneella.
  2. Valitse oikeasta yläkulmasta Asetukset  ja sitten Näytä kaikki asetukset.
  3. Klikkaa yläreunasta Chat & Meet ‐välilehteä.
  4. Valitse Chatin ilmoitusasetukset ‐kohdasta Chat-asetukset.
  5. Katso, näkyykö Työpöytäilmoitukset-kohdassa "Näytä esimerkki" ‑vaihtoehtoa.
    • Jos näet "Näytä esimerkki" ‐vaihtoehdon, Google Chatin verkkoilmoitukset näkyvät Gmailissa.
    • Jos "Näytä esimerkki" ‐vaihtoehtoa ei näy, Google Chatin ilmoitukset näkyvät toisella selainvälilehdellä tai Chat-sovelluksessa.

Ei ilmoituksia tietystä tilasta tai ryhmäkeskustelusta

Varmista, että ilmoitukset on laitettu päälle ryhmäkeskusteluissa tai aiheen mukaan ryhmitellyissä tiloissa. Katso, miten voit muokata ilmoituksia aiheen mukaan ryhmitellyissä tiloissa tai ryhmäkeskusteluissa.

Varmista, että ilmoitukset on laitettu päälle viestiketjuja käyttävissä tiloissa. Lue lisää siitä, miten voit hallinnoida viestiketjujen ilmoituksia tilassa, jossa käytetään viestiketjuja.

Vinkki: Tilojen ja ryhmäkeskustelujen ilmoitusasetukset ovat samat sekä Google Chatin verkko- että mobiiliversiossa. Jos muutat tilan tai ryhmäkeskustelun ilmoitusasetuksia verkossa, samat asetukset koskevat myös mobiilisovellusta.

Ei ilmoituksia tietystä 1:1-keskustelusta

Varmista, että ilmoitukset on laitettu päälle keskustelussa. Katso, miten voit laittaa tietyn 1:1-keskustelun ilmoitukset päälle.

Vinkki: 1:1-keskustelun ilmoitusasetukset ovat samat sekä Google Chatin verkko- että mobiiliversiossa. Jos muutat keskustelun ilmoitusasetuksia verkossa, samat asetukset koskevat myös mobiilisovellusta.