Lägga till eller ta bort någon i ett rum

Lägg till fler personer i ett rum i Google Chat genom att lägga till dem på medlemslistan eller nämna dem direkt i rummet.

Tips! Om du använder Chat med ett Google Workspace-konto:

• Det går att lägga till en Google-grupp i rummet. Läs mer om att lägga till en Google-grupp i ett rum.
  • Administratören kan skapa ett rum som alla i organisationen kan hitta. Till exempel kan administratörer lägga till en grupp med namnet alla@dittföretag.com i ett rum.

Lägga till någon i ett rum

1. Öppna Google Chat eller Gmail på datorn.
    • I Gmail: Klicka på Chat till vänster.
  2. Välj rummet till vänster.
  3. Tryck på rummets namn och sedan Hantera medlemmar högst upp.
  4. Klicka på Hantera medlemmar. De aktuella medlemmarna i rummet visas.
  5. Klicka på + Lägg till uppe till höger.
  6. Ange namnet på eller e-postadressen till personen eller gruppen.
  7. Klicka på Lägg till.

Tips!

• Lägg snabbt till en ny person i ett rum genom att ange @ följt av personens namn i svarsområdet.
  • Visa personer som du har bjudit in till rummet genom att klicka på Hantera medlemmar och sedan Inbjudna.
Läs om hur rumsinbjudningar fungerar
  • En e-postinbjudan skickas till någon om:
    • De inte har haft en konversation med dig tidigare.
    • De tillhör en annan organisation och rummet har skapats av ditt Google Workspace-konto.
  • Personer som du bjuder in till ett rum läggs till direkt om:
    • De har haft en konversation med dig tidigare.
    • De finns i samma organisation.
  • Personer tillagda direkt i rum får inte e-postaviseringar.
  • Om du har ett Google Workspace-konto kan medlemmar i organisationen få en e-postinbjudan eller läggas till direkt i rum.

Ta bort någon från ett rum

Viktigt! Om du har möjlighet att hantera medlemmar kan du ta bort medlemmar från ett rum. När du har tagit bort någon kan de inte:

• Delta i konversationen.
  • Visa rummets meddelandehistorik.
  • Få åtkomst till delade filer i rummet.
  1. Öppna Google Chat eller Gmail på datorn.
    • I Gmail: Klicka på Chat till vänster.
  2. Välj rummet till vänster.
  3. Tryck på rummets namn och sedan Hantera medlemmar högst upp.
  4. Klicka på Fler alternativ och sedan Ta bort från rummet till höger om person- eller gruppnamnet.

Viktigt! Om en person har lagts till i en Google-grupp tar du först bort personen från gruppen och sedan från rummet.

Kopiera rumsmedlemmarnas e-postadresser

1. Öppna Google Chat eller Gmail på datorn.
    • I Gmail: Klicka på Chat till vänster.
  2. Välj rummet till vänster.
  3. Tryck på rummets namn och sedan Hantera medlemmar högst upp.
  4. Klicka på Kopiera medlemmars e-postadresser .