Legg til eller fjern folk i rom

For å legge til flere personer i rom i Google Chat, legg dem til i medlemslisten eller nevn dem direkte i rommet.

Tips: Hvis du bruker Chat med en Google Workspace-konto, gjelder følgende:

• Du kan legge til Google-grupper i rommet. Finn ut hvordan du legger til Google-grupper i rom.
  • Administratoren din kan opprette et rom som alle i organisasjonen din kan finne. Administratoren kan for eksempel legge til en gruppe kalt alle@bedriftendin.com i et rom.

Legg til folk i rom

1. Åpne Google Chat eller Gmail på en datamaskin.
    • I Gmail: Klikk på Chat til venstre.
  2. På venstre side velger du det aktuelle rommet.
  3. Øverst trykker du på romnavnet og så Administrer medlemmer.
  4. Klikk på Administrer medlemmer. De nåværende medlemmene av rommet vises.
  5. Klikk på + Legg til øverst til høyre.
  6. Skriv inn navnet eller e-postadressen til personen eller gruppen.
  7. Klikk på Legg til.

Tips:

• Hvis du raskt vil legge til en ny person i et rom, går du til svarområdet og skriver inn @ etterfulgt av personens navn.
  • For å se hvem du har invitert til rommet, klikk på Administrer medlemmer og så Invitert.
Finn ut hvordan rominvitasjoner fungerer
  • Personen får invitasjon på e-post hvis
    • hen ikke har hatt en samtale med deg tidligere
    • hen tilhører en annen organisasjon, og rommet er opprettet via Google Workspace-kontoen din
  • Når du inviterer noen til et rom, blir hen lagt til direkte hvis
    • hen har hatt en samtale med deg før
    • dere tilhører samme organisasjon
  • Folk som legges til direkte i rom, får ikke e-postvarsler.
  • Hvis du har en Google Workspace-konto, kan det hende medlemmer i organisasjonen din får en invitasjon på e-post eller legges til direkte i rommet.

Fjern folk fra rom

Viktig: Hvis du kan administrere medlemmer, kan du fjerne dem fra rom. De du fjerner, kan ikke

• delta i samtalen
  • se meldingsloggen til rommet
  • få tilgang til delte filer i rommet
  1. Åpne Google Chat eller Gmail på en datamaskin.
    • I Gmail: Klikk på Chat til venstre.
  2. På venstre side velger du det aktuelle rommet.
  3. Øverst trykker du på romnavnet og så Administrer medlemmer.
  4. Til høyre for navnet på personen eller gruppen klikker du på Flere alternativer og så Fjern fra rommet.

Tips: Hvis en person er lagt til som del av en Google-gruppe, må du fjerne personen fra gruppen før du kan fjerne hen fra rommet.

Kopier e-postadressene til rommedlemmene

1. Åpne Google Chat eller Gmail på en datamaskin.
    • I Gmail: Klikk på Chat til venstre.
  2. På venstre side velger du det aktuelle rommet.
  3. Øverst trykker du på romnavnet og så Administrer medlemmer.
  4. Klikk på Kopiér medlemmenes e-postadresser .